background img
banner
banner

Προώθηση στη Ν. Κεραμέως του αιτήματος παραμονής της Φυσικοθεραπείας…

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ Γ. ΜΠΕΣΚΟ

Ευήκοα ώτα βρήκε η  ανάλυση των επιχειρημάτων της Αιγιάλειας για την παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο, που έκανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, επισκεπτόμενος, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου, τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συζητήσει το θέμα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, γεγονός που αποτελεί μία εξέλιξη, μετά τη «σιγή ιχθύος» από κυβερνητικής πλευράς όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος, που επισκέφθηκε τον υπουργό Επικρατείας μαζί με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτη Καρίπογλου, ΄΄γνωστοποίησα στον κ. Γεραπετρίτη το αίτημα της πόλης για παραμονή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας, μεταφέροντάς του το γεγονός ότι επίσημα δεν υπάρχει αιτιολόγηση της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά στην Πάτρα, δεδομένου ότι και οι εγκαταστάσεις υπάρχουν και έχουν παραχωρηθεί από τον δήμο Αιγιαλείας και το Παράρτημα είναι πολύ κοντά στο Νοσοκομείο Αιγίου αλλά και στο ΠΓΝΠ. Ο υπουργός, καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης κρατούσε σημειώσεις και κλείνοντας με διαβεβαίωσε πως θα μιλήσει για το θέμα στην υπουργό Παιδείας΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α. παρέδωσε στον υπουργό πλήρη φάκελο με υπόμνημα, τις σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, κ.ά.
΄΄Δεν γνωρίζω εάν η χθεσινή επαφή θα έχει αποτέλεσμα, ωστόσο ξέρω πως ο κ. Γεραπετρίτης τουλάχιστον θα μεταφέρει στην αρμόδια υπουργό το αίτημα όλης της Αιγιάλειας κι εμείς θα έχουμε κάνει την προσπάθειά μας. Από εκεί και πέρα θα αναμένουμε τις επόμενες ημέρες για απάντηση΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Μπέσκος.

Υπενθυμίζεται ότι το χθεσινό ραντεβού του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου κλείστηκε κατόπιν επίμονων προσπαθειών του με επαναλαμβανόμενες οχλήσεις του πρωθυπουργικού γραφείου μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και χωρίς να υπάρχει κάποια διαπροσωπική σχέση, αποδεικνύοντας έτσι πως η θέληση πολλές φορές μπορεί να υπερπηδήσει εμπόδια.

Νομοθετική ρύθμιση για την… άδικη χρέωση

Ένα ακόμη θέμα που έθεσε ο εκπρόσωπος των δικηγόρων του Αιγίου στον υπουργό Επικρατείας, ήταν η χρέωση που έχει υποστεί ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου εξαιτίας της διάρρηξης του χρηματοκιβωτίου του πριν από πέντε χρόνια στο Δικαστικό Μέγαρο. ΄΄Είχαν αφαιρέσει παράβολα του δημοσίου, μεγαρόσημα αξίας 20.000 ευρώ τα οποία τα είχαν χρεώσει στον Σύλλογο. Ανέφερα στον υπουργό ότι αυτό είναι άδικο και συμφώνησε, διαβεβαιώνοντάς με πως θα προωθήσει νομοθετική ρύθμιση ώστε να αρθεί΄΄, τόνισε ο κ. Μπέσκος.

Ενημέρωση και για άλλα θέματα της Αιγιάλειας

Τέλος, ο υπουργός ενημερώθηκε και για τα άλλα θέματα που απασχολούν την Αιγιάλεια, όπως είναι η ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. με επανασύσταση Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο. Για τα θέματα αυτά ζήτηση περισσότερη ενημέρωση, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να προτίθεται να του στείλει ενημερωτικά υπομνήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr