background img
banner
banner

Σε αυτές τις αρχαιρεσίες εκλέγονται όλοι!

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΣΚΟΣ – ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο φαίνεται πως σπάει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Το ενδιαφέρον για τις εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας κορυφώνεται, ωστόσο στο Αίγιο η αναμέτρηση μόνο «μάχη» δεν θα είναι, αφού ο υποψήφιος για τη προεδρία είναι ένας, ο Γιώργος Μπέσκος και τα υποψήφια μέλη για το πενταμελές Δ.Σ., τέσσερα.

Η επιτυχημένη πορεία του απερχόμενου προεδρείου δεν άφησε… περιθώρια για άλλες υποψηφιότητες, με τους δικηγόρους να δείχνουν να εμπιστεύονται τον κ. Μπέσκο τόσο που για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου, σε δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση ο πρόεδρος δεν έχει «αντίπαλο», κατοχυρώνοντας την προεδρία πριν τα μέλη του Συλλόγου προσέλθουν στην κάλπη.
Όλο το απερχόμενο Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου οδεύει προς τις εκλογές, έχοντας μία επιτυχημένη θητεία, μέσα στην οποία, με ιδιαίτερη μαχητικότητα, ανέδειξε τα προβλήματα του κλάδου και προώθησε τα αιτήματα των δικηγόρων αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Πλήθος υποψηφιοτήτων στους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους

Οι εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν στις 28 και 29 Νοεμβρίου. Πανελλαδικά, οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 129, οι υποψήφιοι συνδυασμοί 86 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι 1.280! Στην εκπνοή του Νοεμβρίου 44.856 δικηγόροι ανά την Ελλάδα θα προσέλθουν στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους για να αναδείξουν νέους προέδρους και νέα Διοικητικό Συμβούλια.

Ειδικότερα, στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα διεξαχθούν 28 και 29 Νοεμβρίου εκλογές, ενώ οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν 5 και 6 Δεκεμβρίου. Επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν εφόσον στον πρώτο γύρο δεν συγκέντρωσε κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν ένα των ψήφων. Πάντως, οι σύμβουλοι (τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων) θα εκλεγούν από τον πρώτο γύρο. Σύμφωνα με τον πανελλαδικό δικηγορικό εκλογικό χάρτη ο συνολικός πανελλαδικός αριθμός των δικηγόρων που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχεται στους 44.856. Μόνο στην Αθήνα, που είναι ο μεγαλύτερος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας από πλευράς μελών, δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στην Θεσσαλονίκη 6.453 δικηγόροι, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στην Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ.

Ενενήντα μέλη – Ποιοι είναι υποψήφιοι

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου, τα ενεργά μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφου ανέρχονται σε 90, με έναν υποψήφιο για πρόεδρο και τέσσερα μέλη για το Δ.Σ. Επίσης, ο συνδυασμός είναι κοινός με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι τέσσερις υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, ο απερχόμενος ταμίας Απόστολος Ζεντέφης καθώς και δύο νέα πρόσωπα για τον Σύλλογοι, οι Σεμίνα Μπολοβίνη και Θάνος Ρομποτής. Δεν θα είναι υποψήφια τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης Νάντια Τσινούκα και Νίκος Σπανός. ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω τα απερχόμενα μέλη του Συμβουλίου μας Νάντια Τσινούκα και Νίκο Σπανό που υπερέβησαν εαυτούς για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας και η παρουσία τους στο Δ.Σ. ήταν ιδιαίτερη τιμή για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου και εμένα προσωπικά. Εύχομαι το νέο Δ.Σ. να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των συναδέλφων μας και να συμβάλλει σε επίλυση προβλημάτων του κλάδου μας΄΄, αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ.Α.

Μαχητική στάση με αποτέλεσμα

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπέσκος έχει εκλεγεί άλλες δύο φορές και είναι πρόεδρος από το 2014, κινούμενος με μεγάλο δυναμισμό και προωθώντας όχι μόνο θέματα που αφορούν τον κλάδο του αλλά και την τοπική κοινωνία. Επίσης, με παρεμβάσεις στο πλαίσιο της διαβούλευσης, έχει καταφέρει να επιτύχει πολλά, ωφελώντας την Αιγιάλεια και τους κατοίκους της, όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία του Κτηματολογικού Γραφείου στο Αίγιο το οποίο προοριζόταν για τα Καλάβρυτα και ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα. ΄΄Είναι γεγονός ότι πιέσαμε τις καταστάσεις διότι το Αίγιο και η Αιγιάλεια πρέπει αν έχουν τη θέση που τους αξίζει. Ασχοληθήκαμε και με θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος και οι προσπάθειές μας βρήκαν ανταπόκριση΄΄, σχολιάζει στo protionline.gr ο κ. Μπέσκος, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της θητείας της απερχόμενης διοίκησης. Παράλληλα, στέκεται στην ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου που επετεύχθη, το οποίο ήταν ένα χρόνιο αίτημα όχι μόνο των δικηγόρων και των δικαστικών λειτουργών αλλά και όλης της τοπικής κοινωνίας.

Απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού για τη Φυσικοθεραπεία

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί κανείς στη πρόσφατη παρέμβαση του Συλλόγου με τις συνεχείς οχλήσεις στους υπεύθυνους του γραφείου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με το αίτημα της πόλης για διατήρηση του Παραρτήματος Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλιστα, όπως μετέφερε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, ΄΄λάβαμε απάντηση από το γραφείο του πρωθυπουργού, μέσω της οποίας μας διαβεβαιώνουν πως δεν έχει ληφθεί η παραμικρή απόφαση για το θέμα, μας τονίζουν ότι πρόκειται για πολιτική απόφαση και πως θα εξεταστεί εάν θα εισακουστεί η εισήγηση των πρυτανικών αρχών ή όχι. Σε κάθε περίπτωση, η οποιαδήποτε απόφαση θα προκύψει από τον γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr