background img
banner
banner

Σε… τεντωμένο σχοινί οι αγρότες της Αιγιάλειας

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

Δεν τους έφταναν οι εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων τους και η γενικότερη ακρίβεια, ήρθε και η σοβαρή ανατίμηση του πετρελαίου να καταστήσει πλέον ασύμφορη την ενασχόλησή τους με τη γη. Τα όσα εξαγγέλθηκαν ως «χείρα βοηθείας» από την κυβέρνηση εκτιμούν πως δεν μπορούν να καλύψουν τα «σπασμένα» και οι αγρότες της περιοχής εξακολουθούν να βρίσκονται σε «τεντωμένο σχοινί».

Χθες βράδυ, ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» συμμετείχε σε συνάντηση στην Πάτρα με άλλους αγροτικούς συλλόγους και ομοσπονδίες προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να καθορίσουν τις κινήσεις τους, αποτιμώντας ωστόσο τα μέτρα για το αγροτικό πετρέλαιο ως «ψίχουλα». Μάλιστα, ενίστανται στη μερική εφαρμογή του μέτρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες παραγωγών, διεκδικώντας το μέτρο να επεκταθεί σε όλες τις κατηγορίες αγροτών.

Αναφέρθηκαν ακόμη στον μικρό προϋπολογισμό του μέτρου που θα κυμανθεί στα 50 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που το 2015 η επιστροφή για το αγροτικό πετρέλαιο ήταν 185 εκατ. ευρώ τον χρόνο «και βέβαια τότε με πολύ χαμηλότερη τιμή το λίτρο πετρελαίου, συνολικά πιο φθηνά τα μέσα και εφόδια, η ενέργεια, το κόστος ζωής».

Αφορολόγητο καύσιμο για όλους ζητά ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης, είπε πως η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει τόσο λίγα χρήματα είναι εμπαιγμός, τη στιγμή μάλιστα που προορίζονται για τόσο λίγους αγρότες. ΄΄Εμείς επαναλαμβάνουμε το πάγιο αίτημά μας και ζητάμε αφορολόγητο καύσιμο για όλους, ανεξάρτητα από συνεργατικά σχήματα΄΄, αναφέρει και προσθέτει: ΄΄Το καύσιμο έφτασε στον… Θεό, οι τιμές στα προϊόντα μας στα τάρταρα κι εμείς βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Απαιτούμε επιστροφή του ειδικού φόρου ως ελάχιστη στήριξη στην κατάσταση που έχουμε περιέλθει εξαιτίας των πολιτικών των κυβερνήσεων΄΄.

Οι αγρότες παρουσιάζονται έτοιμοι για κινητοποιήσεις, τονίζοντας πως ΄΄δεν πρέπει να περάσει αυτή η κατάσταση, δηλαδή να δοθεί η επιστροφή φόρου καυσίμων μόνο σε όσους αγρότες βρίσκονται σε συνεργατικά σχήματα ή νέους αγρότες;΄΄. Βλέπουν ακόμη πως η κυβέρνηση επιδιώξει διαχωρισμό των ίδιων των αγροτών, ώστε να στρέψει τον έναν ενάντια στον άλλο ώστε να περάσει την πολιτική της.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr