background img
banner
banner

Σπάει τα… κοντέρ ο covid-19 στην Αχαΐα

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 300  ΟΙ ΝΕΕΣ ΜΟΛΥΝΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ 6η ΥΠΕ

Συνεχίζει την «επέλασή του» στη χώρα αλλά και στην περιοχή ο covid-19 καθώς σήμερα Τρίτη 16/11 τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν το… ψυχολογικό φράγμα των 300, με 308 νέες μολύνσεις. Έκτακτη σύσκεψη με θέμα την αναχαίτιση της πανδημίας στην κοινότητα,  συγκάλεσε το πρωί, στο γραφείο του, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Σε πανελλαδική κλίμακα καταγράφηκαν 8.129 νέα κρούσματα, με τους νεκρούς να είναι 80 και τους διασωληνωμένους 547. Στην Αχαΐα, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών είναι στα 205. Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού, βρίσκεται στα 99,26.

Αυξημένη είναι η προσέλευση για εξετάσεις rapid test στο οίκημα «Συμβουλευτικός Σταθμός Μάνας και Παιδιού», στο Κέντρο Υγείας Αιγίου, σε καθημερινή βάση, όπου διενεργούνται τεστ από το πρωί στις 9.00 ως τις 3.00. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των θετικών, ενώ τα περισσότερα θετικά τεστ έχουν γίνει σε μαθητές.

Η διασπορά του ιού ώθησε τον διοικητή της 6ης να πάρει πρωτοβουλία συγκαλώντας τη σύσκεψη. Συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας Γιάννης Κυριακόπουλος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, η εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων για τα θέματα Υγείας Βίβιαν Σαμούρη, η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας Γεωργία Πλώτα, η Προϊσταμένη της Δημόσιας Υγείας Σοφία Συμεωνίδου και ο Προϊστάμενος της Αρχής Διαφάνειας Βασίλης Ηλιόπουλος.

Ενημέρωση πόρτα – πόρτα για τον εμβολιασμό

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ενταντικοποίηση των μέτρων, με περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους παντού, κατά το δυνατόν. Κοινή συνέντευξη Τύπου στο αμέσως επόμενο διάστημα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Άννας Μαστοράκου.

Ακόμη, κοινές δράσεις, με παρονομαστή την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση «πόρτα – πόρτα»,  που θα αφορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και άλλα ζητήματα που αργότερα θα οριστικοποιηθούν, όπως επέκταση των rapid test, ώστε να υπάρχει ακόμη καλύτερη ένδειξη του επιδημιολογικού φορτίου, ανά πάσα στιγμή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr