background img
banner
banner

Στα… αναχώματα Ντίνος και Περλέγκας

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. VS ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΜΑΡΩΝ – ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΡΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παρεισφρέει σε αρμοδιότητες πέραν των καθηκόντων του καταγγέλλει ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας, με τον Γιώργο Ντίνο να απαντά ότι ο εν λόγω πρόεδρος δεν εξυπηρετεί τους δημότες πέρα από τους ψηφοφόρους του! Ο κ. Περλέγκας μετέφερε στον δήμαρχο τη δυσαρέσκεια προέδρων της Δ.Ε. Ερινεού, το θέμα εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Βάσω Ψυχράμη, ενώ ακολούθησαν εκατέρωθεν απαντήσεις, με… μάλλον βαρείς χαρακτηρισμούς.

Η διαμαρτυρία του κ. Περλέγκα, έτσι όπως μεταφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας», βασίστηκε σε γεγονός που συνέβη τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών του καλοκαιριού σε Ζήρια και Καμάρες, κάνοντας τον πρόεδρο του σώματος και την Βασιλική Ψυχράμη, να “υψώσουν” για λίγο τη φωνή τους.

Άναψαν… φωτιές τα τεχνικά έργα

Πιο συγκεκριμένα, το θέμα προέκυψε έπειτα από ερώτηση που έκανε ο πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών Παναγιώτης Περλέγκας, σε μία μηχανικό του δήμου που έχει υπό την “εποπτεία” της, την ευρύτερη περιοχή της Δ.Ε. Ερινεού και αφορούσε την εξέλιξη των τεχνικών έργων και τι μέλλει γενέσθαι με αυτά, ερώτηση που έκανε σε προηγούμενο χρόνο. Κατόπιν προτροπής της, η υπόθεση “έφτασε” στον πρόεδρο της Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να συνεννοηθούν οι δύο άνδρες μεταξύ τους για την εξέλιξη του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε δρόμο μήκους 800ων μέτρων στην περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μια “δωρεά” της ΕΡΓΟΣΕ προς την κοινότητα, στα πλαίσια της ανάπτυξης της δυτικής Αιγιάλειας και των έργων οδοποιίας που πράττει η δημοτική αρχή. Έτσι, η υπόθεση “εκκρεμούσε” σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου των Καμαρών, καθώς έπρεπε να δοθεί “πράσινο φως” από τον ίδιο τον δήμαρχο, μέσω του κ. Ντίνου, ο οποίος είναι γεννημένος στην δυτική πλευρά του δήμου και νοιάζεται για τον τόπο με προσωπικό ενδιαφέρον.

Περλέγκας: Μετέφερε τη δυσαρέσκεια κι άλλων προέδρων

«Θεώρησα ότι είναι απαράδεκτο ένας πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίζει θεσμικά και να επιλέγει με τον δήμαρχο πού θα γίνει τι, όσον αφορά τα έργα αυτά στην κοινότητα που εκπροσωπώ. Ο άνθρωπος αυτός είναι ξεκάθαρο ότι ήθελε να συμμετάσχει σε όλο αυτό, για κομματικούς και ψηφοθηρικούς λόγους. Πριν από τρεις ημέρες συναντήθηκα με τον δήμαρχο και του εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα και την δυσαρέσκειά μου. Και δεν είμαι ο μόνος. Δυσαρέσκεια έχουν εκφράσει και άλλοι πρόεδροι, όπως για παράδειγμα ο κ. Τρίγκας της κοινότητας Δαμακινίου» αναφέρει στo protionline.gr ο κ. Περλέγκας, φανερά εκνευρισμένος και ενοχλημένος, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο να αποφασίζει και να διαχειρίζεται ο κ. Ντίνος, εκτελέσεις έργων που δεν είναι της δικαιοδοσίας του.

Καταγγελία και για την πλατεία Ηρώων

«Δεν είναι δυνατόν να αγνοούν επιδεικτικά τα τοπικά συμβούλια, τις επίσημες αποφάσεις και να παρακάμπτει ο καθένας τον κοινοτικό εκπρόσωπο, προκειμένου να “περάσει το δικό του” για λόγους μικροπολιτικούς και ψηφοθηρικούς. Δεν αντιπολιτεύομαι την δημοτική αρχή. Μπορώ να θυμίσω σε όποιον θέλει και την περίπτωση της πλατείας των Ηρώων στις Καμάρες, όπου πέρσι μέσω της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έδωσε η δημοτική αρχή, πρόσβαση σε ιδιώτη με φορτηγό, ώστε να περνάει μέσα από τα παιδιά που έπαιζαν ξέγνοιαστα, προκειμένου να εφοδιάσει ξύλα και πετρέλαιο στο σπίτι του, κάτι που δεν είναι σύννομο είναι επικίνδυνο» καταλήγει να πει ο πρόεδρος της κοινότητας. Να σημειωθεί ότι, με επίσημη απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και με συγκεκριμένο ΦΕΚ, δεν επιτρέπεται στην εν λόγω πλατεία πρόσβαση ιδιωτών για εργασίες, καθώς λογίζεται μονάχα ως ένας εξωτερικός χώρος αναψυχής παιδιών.

Γ. Ντίνος: «Ο κ. Περλέγκας κάνει μονίμως αντιπολίτευση»

Σε επικοινωνία που είχε το protionline.gr με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ντίνο και ερωτώμενος αυτός για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόνισε: «Ο άνθρωπος αυτός κάνει μονίμως αντιπολίτευση και μόνο αυτό τον νοιάζει, όχι η ουσία των πραγμάτων. Φανταστείτε ότι ολοκληρώθηκε ένα έργο προσπάθειας δεκαπέντε χρόνων, οι τουαλέτες του δημοτικού σχολείου των Καμαρών, ένα έργο που στοίχισε πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ και δεν ήρθε καν στα εγκαίνια! Κι αυτό έγινε γιατί το κάναμε εμείς για το χωριό του και όχι ο ίδιος! Αυτά τα πράγματα όπως καταλαβαίνει ο καθένας είναι τουλάχιστον απαράδεκτα. Δεν παρακάμπτει η δημοτική αρχή κανέναν πρόεδρο, κανέναν εκλεγμένο. Όμως δεν γίνεται να καθόμαστε να ακούμε “φανταστικές ιστορίες” και λασπολογίες από κανέναν απολύτως» επισημαίνει αρκετή δόση ενόχλησης αρχικά, ο κ. Ντίνος στo protionline.gr για το θέμα.

Αντιπαράθεση και για τον κρουνό στις Καμάρες

Στο  Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 1/11, ο πρόεδρός του, είπε ότι κατά τις ημέρες των πυρκαγιών του Ιουλίου και σε συγκεκριμένη περίπτωση, στην κοινότητα Καμαρών ο πρόεδρός της δεν έδωσε νερό από κρουνό ώστε να σβήσει η φωτιά που έκαιγε ένα σπίτι. «Κακώς με κατηγορεί ο κ. Ντίνος και διαψεύδω ανοιχτά τους ισχυρισμούς του. Την ημέρα εκείνη, ήρθε κάποιος που δεν γνώριζε κανείς στο χωριό με ένα βυτίο, προκειμένου να πάρει νερό από έναν κρουνό την ίδια στιγμή που η Πυροσβεστική Υπηρεσία “έψαχνε” νερό για δύο οχήματα προκειμένου να σβήσει τη φωτιά από οικία που βρίσκεται ακριβώς από κάτω από το “Συνεταιρικό Ελαιοτριβείο Καμαρών”. Αντέδρασα προκειμένου να εξυπηρετηθούν πρωτίστως τα οχήματα της Πυροσβεστικής» λέει ο κ. Περλέγκας.

Την ίδια στιγμή και όσον αφορά το περιστατικό την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή, ο κ. Ντίνος, σχολιάζοντας τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες με τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα, τόνισε: «Η κ. Ψυχράμη είναι ενήμερη για το ζήτημα και ξέρει πολύ καλά το συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτό που ισχύει είναι ότι, καθώς η ΔΕΗ είχε κόψει το ρεύμα και στο Δαμακίνι και στο Σαλμενίκο και στις Καμάρες, που σημαίνει αυτόματα ότι το νερό είχε κοπεί, κάποιος χρειάστηκε νερό για να κατασβήσει ένα οίκημα που καιγόταν. Λόγω του ότι μια συγκεκριμένη γεώτρηση λειτουργούσε ακόμα, θέλησε να γεμίσει το βυτίο του νερό για να βοηθήσει στην κατάσβεση. Και ο κ. Περλέγκας δεν τον άφηνε να πάρει νερό. Αυτό ακριβώς έγινε. Λυπάμαι που το λέω, αλλά έδειξε με τα λόγια και τον τρόπο του ότι δεν ήθελε να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο με το βυτιοφόρο» αναφέρει στο protionline.gr…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr