background img
banner
banner

Στα… Μετέωρα της Πελοποννήσου το Δημοτικό Σχολείο Αβύθου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Τα μεγαλοπρεπή  «Μετέωρα της Πελοποννήσου», που βρίσκονται στην Αιγιάλεια, ήταν ο χώρος της εκπαιδευτικής δράσης των μαθητών Δημοτικού Σχολείου Αβύθου την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου. Η επιβλητική ορθοπλαγιά στο δυτικό τμήμα της κοιλάδας του Κερυνίτη, με πλήθος από σπηλιές, χαράδρες και βραχώδεις εξάρσεις, όπου η φυσική διάβρωση έχει σχηματίσει φυσικούς πύργους και μονόλιθους, αποτελεί έναν εξαιρετικό γεωλογικό σχηματισμό που δεν είναι τόσο γνωστός όσο του αξίζει.

Είχε προηγηθεί προετοιμασία στο Σχολείο, στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και οι μαθητές γνώριζαν για τη γέννηση αυτού του ξεχωριστού τόπου, όπως τη δημιουργία ιζημάτων στην θάλασσα, τις κροκάλες και τα κροκαλοπαγή πετρώματα και την ανύψωση της νότιας ακτής του Κορινθιακού, η οποία έφερε αυτά τα πετρώματα εκατοντάδες μέτρα πάνω από την θάλασσα. Στο πεδίο, οι μαθητές εξασκήθηκαν να παρατηρούν και να διακρίνουν βασικά γεωλογικά χαρακτηριστικά, όπως τις στρώσεις των ιζημάτων, τα αποτελέσματα της φυσικής διάβρωσης, ενώ εξέτασαν από κοντά τα κροκαλοπαγή πετρώματα και επιβεβαίωσαν ότι είναι ποταμίσιες πέτρες συγκολλημένες μεταξύ τους. Παράλληλα γνώρισαν και άλλα στοιχεία του οικοσυστήματος, όπως τα ανθεκτικά πεύκα που φυτρώνουν πάνω στους πύργους, τις πικροδάφνες και τις λυγαριές στις ρεματιές.

Εντύπωση έκανε η πορεία στην επιβλητική χαράδρα βορειοδυτικά του χωριού Μπουφούσκια μέχρι τον εντυπωσιακό μονόλιθο ύψους 50 μέτρων που βρίσκεται στην μέση.

΄΄Διάχυτη είναι η εντύπωση ότι γνωρίσαμε ένα μικρό μέρος του φυσικού πλούτου της Αιγιάλειας τον οποίο πρέπει να καταλάβουμε και να γνωρίσουμε καλύτερα΄΄, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr