background img
banner
banner

Στη… φάκα της Ασφάλειας Αιγιαλείας «ποντικοί» 17 κλοπών

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΜΕΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΤΤΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΟΙΚΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Είχαν… ρημάξει σπίτια και αποθήκη ξενοδοχείου, λογάριαζαν όμως… χωρίς τον ξενοδόχο. Πρόκειται για μέλη συμμορίας, άνδρα και γυναίκα, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 22/11 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και οι οποίοι από τον περασμένο Μάρτιο έως τώρα είχαν διαπράξει 17 κλοπές στην περιοχή, με παράνομο περιουσιακό όφελος 41.870 ευρώ!

Είχαν μπει σε σπίτια αφαιρώντας αντικείμενα, χρήματα και κοσμήματα, αφαίρεσαν όχημα, άσκησαν βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών, ενώ αντιμετωπίζουν και κατηγορίες για απειλή και απόπειρα εκβίασης…

Το… δραστήριο ζεύγος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, που ειδικά το τελευταίο διάστημα «μετρούν» αρκετές επιτυχίες στη μάχη κατά της εγκληματικότητας. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της νομοθεσίας περί βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, της παράνομης βίας, της απειλής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της απόπειρας εκβίασης. Για τη διερεύνηση των περιστατικών, διενεργήθηκαν μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα την εξιχνίαση των υποθέσεων και την ταυτοποίηση των δραστών.

Πώς συνελήφθησαν

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, οι δυο δράστες με άγνωστους συνεργούς τους, μετέβησαν με όχημα σε οικία ηλικιωμένου σε περιοχή του Αιγίου και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από την οικία του το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Αυτό όμως ήταν και το «ολίσθημά τους».

Για την διερεύνηση του περιστατικού, κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, οι οποίοι ενεργώντας αναζητήσεις, εντόπισαν τη Δευτέρα το πρωί τους δράστες στο Αίγιο και τους συνέλαβαν, ενώ ο άνδρας κατά τη σύλληψη του προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς!

Με πλούσια λεία…

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι οι δυο συλληφθέντες, ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαπράξει από τον Μάιο του 2021 μέχρι και την 21-11-2021, σε περιοχές της Αιγιάλειας, δεκαεπτά κλοπές σε οικίες, (εκ των οποίων τέσσερις απόπειρες) μια σε όχημα και μια σε αποθήκη ξενοδοχείου, κατά τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα, γεωργικά εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και κλινοσκεπάσματα, συνολικής αξίας 41.870 ευρώ.

Με διαφορετική σύσταση και τρόπο κάθε φορά

Επισημαίνεται, ως προς τη μεθοδολογία της συμμορίας, ότι τα μέλη της ενεργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, επιλέγοντας να διαρρηγνύουν με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων οικίες, τις οποίες κατόπτευαν, προκειμένου να εξακριβώσουν  την απουσία των ενοίκων από το εσωτερικό τους.

Επιπλέον, σε μια από τις περιπτώσεις, οι δράστες τη στιγμή που αφαιρούσαν  εργαλεία από εξοχική οικία, έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο υπηρεσίας ασφαλείας, τον οποίο απείλησαν φραστικά κατά της σωματικής ακεραιότητας του τέκνου του, ενώ παράλληλα του πετούσαν αντικείμενα, προκειμένου να μην τους ακινητοποιήσει.

Παράλληλα, σε άλλη περίπτωση κλοπής, ο δράστης ζήτησε εκβιαστικά χρήματα από παθόντα, προκείμενου να του επιστρέψει τα κλεμμένα αντικείμενα. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην οικία των δραστών βρήκαν και κατέσχεσαν δυο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς για τη διάπραξη των κλοπών και μέρος των κλεμμένων αντικειμένων, τα οποία θα αποδοθούν στους νόμιμους κατόχους τους.

«Γνωστός» της Ασφάλειας ο άνδρας – Αναζητούνται οι συνεργοί

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι ο άνδρας έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες ανέρχεται περίπου κατ’ εκτίμηση των αστυνομικών στις 42.000 ευρώ, ενώ οι φθορές που προκάλεσαν στις οικίες των παθόντων ξεπερνά τις 14.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας συνεχίζουν τις έρευνες για να διακριβωθεί τυχόν συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr