background img
banner
banner

ΣΤΙΒΟΣ: “Επέστρεψε” μετά από δύο χρόνια ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

ΤΡΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ “ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ” ΣΤΑ 10.000 ΜΕΤΡΑ

Μετά από δυο χρόνια «απουσίας» λόγω της πανδημίας, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (38ος) «επέστρεψε» χθες και 9.800 δρομείς βρέθηκαν στις 9 το πρωί στην αφετηρία του, στον Μαραθώνα για να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στην ιστορική διαδρομή. Η εκκίνηση δόθηκε σε δυο γκρουπ, με το πρώτο να ξεκινά στις 9 και το δεύτερο 45 λεπτά αργότερα. Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια δεν συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ καθώς ο φόβος των μέτρων, οι περιορισμένες συμμετοχές λόγω της πανδημίας και το γεγονός ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήταν σίγουρο ότι θα τρέξουν όλοι όσοι δήλωναν συμμετοχή ανάγκασαν τους ανθρώπους του συλλόγου να μη στείλουν αθλητές για την διαδρομή του μαραθωνίου.

Ωστόσο, υπήρξαν τρεις συμμετοχές στον δρόμο των 10.000 μέτρων που διεξήχθη το Σάββατο, με τον Δημήτρη Τασσόπουλο, τη Ρούλα Προκόπη και τον Ηλία Θεοφυλακτόπουλο. Όπως έγινε γνωστό από τον σύλλογο, την ερχόμενη Κυριακή στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης θα τρέξει ο Νεκτάριος Αργυριάδης ενώ θα υπάρχουν συμμετοχές από τον Αθηνόδωρο και στο δρόμο των 10.000 μέτρων.

Ρεκόρ κλασσικής διαδρομής από τον Γκελαούζο

Ο Κώστας Γκελαούζος ήταν ο μεγάλος νικητής στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και με χρόνο 2:16.49 έσπασε το ρεκόρ διαδρομής που κατείχε ο Νίκος Πολιάς από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Ήταν το φαβορί για τη νίκη στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και το επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Ο λόγος για τον Κώστα Γκελαούζο ο οποίος ήταν ο μεγάλος νικητής για τέταρτη φορά στην καριέρα του.

Δεύτερος τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας με χρόνο 2:22.33, ενώ στην τρίτη θέση ήταν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 02:24.05.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr