background img
banner
banner

Στο «μικροσκόπιο» του δημάρχου τα προβλήματα της Κουλούρας

ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΕΣ – ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ – ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Τα προβλήματα της Κοινότητας Κουλούρας αλλά και το πώς μπορούν αυτά να επιλυθούν, τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση κατοίκων και κοινοτικού συμβουλίου της Κουλούρας, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο.

Η προγραμματισμένη συνάντηση έλαβε χώρα στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουλούρας, με τη συμμετοχή περίπου πενήντα κατοίκων!

Ο σκοπός στο ιδιαίτερο αυτό αντάμωμα, ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν την κοινότητα Κουλούρας και να γίνουν διάφορες προτάσεις ώστε να μπορεί να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των κατοίκων. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η συντήρηση και επισκευή δρόμων, η παιδική χαρά που… λείπει και (το μεγαλύτερο “αγκάθι”) οι πεπαλαιωμένοι αμιαντοσωλήνες του δικτύου ύδρευσης.

Διάλογος με τους κατοίκους σε πολύ καλό κλίμα

Σε ένα πολύ καλό κλίμα και με την ώρα να κυλάει… “νερό”, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ζητήσει ο πρόεδρος της κοινότητας Κουλούρας στον δήμαρχο, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που ταλαιπωρούν το χωριό και γενικότερα την περιοχή.

Το κλίμα ήταν πραγματικά φιλικό και κατάφεραν όλοι μαζί να γίνει ένας ήπιος υγιής διάλογος.

Έτσι, την Τετάρτη 17/11 στις 7 αργά το απόγευμα και δίχως να καταλάβει σχεδόν κανείς πώς πέρασαν 2,5 ώρες συζήτησης, το πολιτιστικό κέντρο του χωριού γέμισε από κόσμο.
Απλοί δημότες και αιρετοί άνοιξαν τα… χαρτιά τους, προκειμένου να δρομολογηθούν διάφορες εξελίξεις που αφορούν την κοινότητα και την σωστή της λειτουργία, καθώς κάποια από τα προβλήματα που χρονίζουν δεν έχουν άλλη… υπομονή.

Απ. Σωτηρόπουλος: «Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες της καθημερινότητας»

Στη συνάντηση, εκτός του ίδιου του δημάρχου, παρέστησαν και οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, Ακίνητης Περιουσίας Μαρία Γιδά, Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ενώ παραβρέθηκε και η κοινοτική σύμβουλος Αιγίου Μαντώ Παρίση – Μπέσκου. Στην συνάντηση επίσης ήταν παρών και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γ. Μπέσκος. Ερωτώμενος ο πρόεδρος της κοινότητας Απόστολος Σωτηρόπουλος, για το ποιο ήταν το κλίμα της εκδήλωσης, τόνισε: «Σαν πρόεδρος πάντα θα μεταφέρω τις ανησυχίες και τα ζητήματα που απασχολούν τους ντόπιους κατοίκους, αλλά πού και πού, καλό είναι να δίνεται η δυνατότητα να μιλούν απευθείας μεταξύ τους ο δήμαρχος της πόλης και οι απλοί πολίτες. Έτσι ο “παλμός” είναι σαφώς εντονότερος και πιο… αυθεντικός. Αυτό ακριβώς έγινε. Είναι πολύ υγιές και σωστό να μπορεί η ηγεσία του δήμου να συνομιλήσει με τους ανθρώπους και να ανταλλάξουν απόψεις, ο δήμαρχος ανέπτυξε τα θέματα που επικρατούν στον δήμο με πολύ αναλυτικό τρόπο και έδωσε μια πολύ σημαντική “εικόνα” του τι συμβαίνει. Με αυτόν τον τρόπο, σαφώς όλοι ήρθαμε πιο “κοντά”, μοιράστηκαν οι ανησυχίες της καθημερινότητας και των θεμάτων που αφορούν την κοινότητα και αποτελούν μεγάλα… αγκάθια για εμάς».

Τα περιθώρια της υπομονής…

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα κατά του covid-19, γι’ αυτό και ενώ θα μπορούσαν να είναι οι… τριπλάσιοι σε συμμετοχή, οι κάτοικοι του χωριού που παραβρέθηκαν δεν ξεπέρασαν τα 50 άτομα. Με την έλευση του δημάρχου, δεν υπήρξε καμία χρονοτριβή και έτσι, όλοι μπήκαν κατευθείαν στο… ψητό, αναλύοντας ο κ. Καλογερόπουλος τα μεγάλα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει ο δήμος σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, ο κόσμος δε, να προσπαθεί να “περάσει” στον δήμαρχο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στο “κάθε μέρα” και το ποιο είναι το περιθώριό τους να κάνουν υπομονή. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που κυριάρχησε και έδειξε να απασχολεί περισσότερο από όλα τα θέματα, ήταν το ζήτημα με τους παλαιούς αμιαντοσωλήνες που… ακόμα εξυπηρετούν το δίκτυο της κοινότητας και εδώ και χρόνια θεωρείται, όχι μόνο ξεπερασμένο και απαρχαιωμένο, αλλά πολύ περισσότερο επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων. Ο δήμαρχος άκουσε με πολλή προσοχή τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των ντόπιων, ανέπτυξε τα θέματα ένα – ένα και προσπάθησε να δώσει μια “ξεκάθαρη εικόνα” για ποιον λόγο υπάρχει καθυστέρηση στην επίλυση των ζητημάτων, ειδικά για τις σωληνώσεις του δικτύου του νερού, που αποτελεί για όλους το νούμερο ένα πρόβλημα της κοινότητας.

Ο δήμαρχος θα… πάρει πάνω του το θέμα του Τριαντείου

Ο κ. Καλογερόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της περιοχής του Τριαντείου και σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ επισήμανε ότι δεν είναι ένα “αγκάθι” μόνο της Κουλούρας, αλλά και όλου του δήμου. Αναμένοντας τις εξελίξεις με τις δικαστικές διαμάχες και την χρονοβόρα διαδικασία βάσει νομικού πλαισίου, ο δήμαρχος στάθηκε στο πόσο μεγάλο θέμα είναι το “Τριάντειο” και τόνισε “θα το πάρω επάνω μου το ζήτημα” αν και επισήμανε επανειλημμένως το ποσό δύσκολη είναι η τελική ρύθμιση του θέματος. Αμέσως μετά, η συζήτηση μεταξύ της μεγάλης και πολυάριθμης “παρέας” μίλησε για την παιδική χαρά στην κοινότητα που… δεν υπάρχει και για το ποια είναι η προοπτική του να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ δεν… έλειψαν κάποια μικρά παράπονα από μερίδα κόσμου για την κατάσταση της οδοποιίας στην περιοχή και την έλλειψη πεζοδρόμησης στον κεντρικό δρόμο του χωριού.
Ο δήμαρχος ήταν πολύ ανοιχτός σε ποικίλες προτάσεις ή διευκρινήσεις και άκουγε με μεγάλη προσοχή κάθε ερώτηση των ντόπιων που προέκυψαν από τις συζητήσεις. Η συνάντηση έληξε περίπου στις 9.30 το βράδυ, δίδοντας το επόμενο ραντεβού με την πρώτη ευκαιρία, πριν τις επερχόμενες εκλογές!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr