background img
banner
banner

Στο… πόδι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. για τους Ρομά

ΒΓΗΚΑΝ ΜΕ ΚΑΔΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ – ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

Έκρυθμη ήταν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα η κατάσταση σε διάφορα σημεία της Αχαΐας, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες και τα αλυσιδωτά «μπλόκα» των Ρομά για τη δολοφονία του νεαρού Ρομά στο Πέραμα, στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς την περασμένη εβδομάδα.

Μετά τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ύψος του Μεγανίτη και τις επιθέσεις εξοργισμένων Ρομά σε διερχόμενους οδηγούς, η τοπική ΕΛ.ΑΣ. παρέμεινε σε επιφυλακή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με σκοπό να καταστείλει τυχόν νέα επεισόδια.

Το βράδυ της Πέμπτης, νέα και παλαιά εθνική οδός παρέμειναν κλειστές για περίπου μία ώρα όταν τριάντα νεαροί Ρομά έκλεισαν τον δρόμο στη θέση «Μπακαρέτσου» στη Ροδοδάφνη και προέβησαν σε επεισόδια κρατώντας πέτρες και καδρόνια. Έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων τόσο στην παλαιά στο ύψος της γέφυρας, όσο και στη νέα Εθνική και απειλούσαν τους οδηγούς, χωρίς ωστόσο να επέλθει τραυματισμός ή υλικές ζημιές, πέραν των κάδων απορριμμάτων που κάηκαν. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ώστε να σβήσουν τις φωτιές, δεχόμενοι επίθεση από τους Ρομά που πετούσαν πέτρες!

Με χημικά και δακρυγόνα και τη συνδρομή της ΟΠΚΕ, οι αστυνομικές δυνάμεις διέλυσαν το μπλόκο και στις δύο οδικές αρτηρίες που παραδόθηκαν προς χρήση περίπου μία ώρα μετά, έχοντας στο μεταξύ σχηματιστεί τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα που είχαν «εγκλωβιστεί».

Σε επιφυλακή όλο το τριήμερο

Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. παρέμενε υπ’ ατμόν την Παρασκευή και όλο το Σαββατοκύριακο φοβούμενη νέα μπλόκα και ακραίες συμπεριφορές, περιπολώντας όλη την περιοχή και όχι μόνο τα «επίμαχα» σημεία.

Ανάλογη εικόνα και σε παραλία, Βραχνέικα και Σαγέικα Αχαΐας. Άμεσο κίνδυνο για τη σωματική του ακεραιότητα αντιμετώπισε και ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, Ταξίαρχος, Γιάννης Κυριακόπουλος, μεταβαίνοντας σε ένα από το μπλόκα που είχαν δημιουργήσει Ρομά. Ξαφνικά το υπηρεσιακό του όχημα, περικυκλώθηκε από δυο αγροτικά αυτοκίνητα, στα οποία επέβαιναν Ρομά, που άρχισαν να πετροβολούν το υπηρεσιακό όχημα. Ευτυχώς η αντίδραση του οδηγού του κ. Κυριακόπουλου, ήταν καταλυτική καθώς απομάκρυνε με αστραπιαίες κινήσεις το όχημα και απέτρεψε τα χειρότερα.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή της Ροδοδάφνης πάντως, συνεχίζεται η παραβατική συμπεριφορά σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με τα λεγόμενα των κατοίκων που έχουν πέσει επανειλημμένως θύματα κλοπών. Επιπλέον, ζημιές και κλοπές σημειώνονται και σε υποδομές σε καλώδια και άλλα υλικά.

Ενίσχυση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. και σύσταση Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιγιαλείας ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το έργο της ΕΛ.ΑΣ. κατέστη εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία εικοσιτετράωρα και η ανάγκη ενίσχυσής της με προσωπικό και εξοπλισμό, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.
Στην κατεύθυνση έκθεσης του προβλήματος των ελλείψεων και άσκησης πιέσεων για την κάλυψή τους, κινείται ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου. Ήδη, όπως ανέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρός του Γιώργος Μπέσκος, ΄΄από τον Μάιο έχουμε υποβάλει αναφορά για το θέμα και επανερχόμαστε με αίτησή μας μαζί με προέδρους 26 Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας, ζητώντας τη σύσταση Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιγιαλείας, τη δημιουργία μόνιμης μονάδας ΟΠΚΕ στο Αίγιο και την πλήρη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος΄΄. ΄
΄Σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που δεν μεριμνά για τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και δεν λαμβάνει μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr