background img
banner
banner

Συμπαράσταση από τον Εμπορικό Σύλλογο

ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ – Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΦΕΡΕ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΤΑ 50%… ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ

Ημερήσιο «λουκέτο» σήμερα στην εστίαση και αναψυχή στην Αιγιάλεια με τον Εμπορικό, Εισαγωγικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Αιγιαλείας να συμπαρίσταται και άπαντες να… μετρούν απώλειες εξαιτίας των νέων μέτρων. Εκτιμάται ότι σε επίπεδο Αιγιάλειας, τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στα εμπορικά, η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο στα καταστήματα, έφερε μαζί της και πτώση της κίνησης κατά 50%…

Παπαδόπουλος: ‘‘Ήθελε προετοιμασία το 24ωρο λουκέτο στα εμπορικά’’

Τη στιγμή που ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας έχει καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία, η απόφαση της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης περί κλεισίματος και των εμπορικών, εξετάστηκε χθες από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας που έκρινε πως τις τελευταίες ώρες δεν μπορεί να αποφασιστεί 24ωρο λουκέτο. Μάλιστα, μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος εκτίμησε πως μία τέτοια κινητοποίηση θα πρέπει να προετοιμαστεί καλά ώστε να μην υπάρχουν απώλειες αλλά να έχει καθολική συμμετοχή. Έτσι, προτίθεται να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου για την κατάθεση προτάσεων σχετικά με το πώς μπορούν να αντιδράσουν οι έμποροι στα μέτρα εναντίον του covid, τα οποία τους πλήττουν… βάναυσα όπως χαρακτηριστικά είπε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για «αλαλούμ» μετά την εφαρμογή του μέτρου που απαιτεί την επίδειξη του πιστοποιητικού για την είσοδο στα καταστήματα, τονίζοντας πως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο για τα μικρά μαγαζιά, τα οποία ούτε προθάλαμο έχουν και αναγκαστικά αφήνουν τον κόσμο στο κρύο μέχρι να εξεταστούν τα στοιχεία όσων θέλουν να μπουν. Ανέφερε πως πολλοί είναι οι καταναλωτές που φεύγουν όταν βρίσκουν περισσότερα από δύο άτομα μπροστά τους για να εισέλθουν σε ένα κατάστημα, ενώ τόνισε πως για τις μικρομεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις είναι δυσβάσταχτη η υποχρέωση να πληρώνουν έξτρα προσωπικό μόνο και μόνο για να ελέγχονται οι πελάτες. Επιπλέον, έκανε γνωστή και την καταγγελία από καταστηματάρχη του Αιγίου ο οποίος κρίνει ως απαράδεκτο το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούν να μπουν στα καταστήματα με δήλωση σελφ τεστ που εξεδόθη για τις ανάγκες του σχολείου, μεταφέροντας την περίπτωση μητέρας που αναγκάστηκε να αφήσει το παιδί της 7 ετών έξω από το κατάστημα, μέχρι αυτή να ψωνίσει…

Ρίχνει… το γάντι στην ΕΣΕΕ ο Εμπορικός

΄΄Μιλάμε για τραγελαφικές καταστάσεις που έχουν όχι μόνο αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις αλλά έρχονται να σημάνουν την καταστροφή μας΄΄, σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας για πτώση κίνησης κατά 50% την τελευταία εβδομάδα τόσο στα εμπορικά όσο και στην εστίαση. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «καυτηρίασε» και τη στάση της ΕΣΕΕ ότι παραμένει ανύπαρκτη στο μείζον θέμα των μέτρων, καλώντας τους βουλευτές να πιέσουν ώστε να αρθούν.

Εξάλλου, με χθεσινή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αιγιαλείας, επισημαίνει: «Στο πλευρό των καταστημάτων εστίασης ο Εμπορικός Εισαγωγικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, στηρίζοντας την απόφαση τους στο πανελλαδικό κλείσιμο την Τρίτη 16 Νοεμβρίου. Είμαστε αλληλέγγυοι στον κλάδο της εστίασης. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία σας γιατί αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα εξαιτίας των μέτρων. Απαιτούμε για άλλη μια φορά την άρση των άδικων και επιλεκτικών μέτρων. Ζητούμε από το ανώτατο τριτοβάθμιο όργανο μας την ΕΣΕΕ, να κηρύξει για ΟΛΟ το λιανεμπόριο και την επιχειρηματικότητα της χώρας (και το διαδικτυακό και το δια ζώσης), απεργία μέχρι τελικής πτώσης. Θέτουμε ΟΛΟΥΣ τους Βουλευτές του νομού μας προ των ευθυνών τους. Για αυτό το λόγο τους ζητούμε για άλλη μια φορά, να μεσολαβήσουν για την άρση των άδικων μέτρων. Χρησιμοποιούμε την ίδια την διατύπωση των Εμπόρων της Αιγιάλειας και τους μεταφέρουμε ότι, στις επόμενες εκλογές θα πάρουν επακριβώς ό, τι μας έδωσαν και ο σώζων εαυτόν σωθήτω!».

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης κάνει γνωστό πως θα συμμετάσχει ενεργά στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση που διοργανώνουν αρκετοί εμπορικοί σύλλογοι – μέλη της ενάντια στα αστυνομικά μέτρα επιτήρησης και την εξόντωση της μικρομεσαίας επιχείρησης.
Εν των μεταξύ, χθες με ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εμπορικής Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην απεργία σημειώνοντας τα εξής: ΄΄Κατόπιν ενημέρωσης για συμμετοχή και της δικής μας ομοσπονδίας στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση καλούμε ΟΛΑ τα καταστήματα, εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος, να στηρίξουν την αυριανή απεργία 16/11/2021΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr