background img
banner
banner

Φοβούνται ότι η υποχρεωτικότητα των rapid tests θα στοιχίσει… ακριβά στην εστίαση

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ «ΛΟΥΚΕΤΟ» ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επαγγελματίες εστίασης στην Αιγιάλεια σχετικά με τα νέα μέτρα ενάντια στη διασπορά του covid-19 που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Από χθες βρίσκονται σε φάση ενημέρωσης για το τι ακριβώς θα ισχύει από αύριο Σάββατο 6 Νοεμβρίου αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων που δεν θα έχουν υποβληθεί σε τεστ, θα τους… στοιχίσει ακριβά.

Στη γειτονική Πάτρα τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής θα παραμείνουν κλειστά την προσεχή Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατόπιν απόφασης του ΣΚΕΑΝΑ, τόσο για τα νέα μέτρα όσο και για τα προηγούμενα που τους μετέτρεψαν σε… ελεγκτές, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Μέσα στο πακέτο των αιτημάτων των επαγγελματιών, θα είναι ακόμη και οι υπέρογκοι λογαριασμοί ρεύματος που έφτασαν στα γραμματοκιβώτιά τους ως απόρροια των αυξήσεων στο ρεύμα.
Τα τελευταία μέτρα τα οποία θα συνοδεύονται και από εντατικούς ελέγχους, αναφέρουν ότι θα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, καθώς εκτιμούν πως η μειωμένη πελατεία, θα μειωθεί ακόμη περισσότερο εξαιτίας των ράπιντ τεστ τα οποία θα μετατρέψουν σε πολυτέλεια ακόμη και το να πιει κανείς έναν καφέ.

Σε συνεννόηση αλλά με επιφύλαξη

Ερωτώμενος από το protionline.gr ο Γιάννης Σταθακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αιγιάλειας, για το ποια θα είναι η αντίδραση του συλλόγου της περιοχής και στο αν θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που οργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα το αντίστοιχος σύλλογος της Πάτρας, τόνισε: “Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο Σάββατο και δεν μπορούμε να ξέρουμε απόλυτα ποια επίπτωση ή μορφή θα έχουν στην δική μας περιοχή. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό και είμαστε σε συνεννόηση με τον αντίστοιχο σύλλογο της Πάτρας να κάνουμε μια συζήτηση. Είμαστε δύο διαφορετικοί σύλλογοι και ίσως να μην κινηθούμε στην ίδια πλεύση, αυτό θα εξαρτηθεί. Για εμάς, προέχει να είμαστε ψύχραιμοι και μετά να αντιδράσουμε. Είμαστε επιφυλακτικοί και αφού δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει και τι θα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, τότε θα αποφασίσουμε και εμείς πώς θα αντιδράσουμε”.

Όχι σε «εν θερμώ» αποφάσεις

Ο κ. Σταθακόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος της Εστίασης και Αναψυχής της πρωτεύουσας του νόμου, είναι άλλος σύλλογος και πως δεν σημαίνει ότι θα ακολουθηθεί η ίδια αντίδραση στα υπουργικά μέτρα, από την Αιγιάλεια. Ο πρόεδρος καταλήγει στις δηλώσεις του αναφέροντας: ΄΄Μια ισχυρή δράση, ένα κλείσιμο των καταστημάτων ή οτιδήποτε τέτοιο… πρέπει να συνοδεύεται με ένα διάβημα ή κάποια επιστολή στο αρμόδιο υπουργείο. Δεν έχει νόημα να πούμε “κλείνουμε” και απλά να κλείσουμε τις πόρτες μας. Σήμερα αργά το μεσημέρι θα έρθουμε σε επαφή με τον σύλλογο της Πάτρας και δούμε αν μπορούμε να συμπορευτούμε. Πρωτίστως μας ενδιαφέρει να έχουμε μια ουσιαστική αντίδραση, όχι να ακολουθήσουμε “εν θερμώ” αποφάσεις”΄΄.
Ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι σε θέση ακόμα να ξέρει αν θα ακολουθηθεί μια παράλληλη δράση και πως ο κλάδος έχει υποστεί πολλά, άρα θα πρέπει να είναι προσεκτικές οι επόμενες κινήσεις και οι όποιες αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της Αιγιάλειας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr