background img
banner
banner

«Χτυπήματα» στην εγκληματικότητα από την ασφάλεια Αιγίου

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΑΣ» ΠΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ 950 ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ»

Θέμα χρόνου ήταν, όπως όλα δείχνουν, η σύλληψη και του τρίτου φερόμενου ως δράστη της επίθεσης σε μητέρα και γιο Ρομά στην περιοχή της Ροδοδάφνης, που είχε ως λεία 950 ευρώ την περασμένη εβδομάδα. Σε βάρος του δράστη εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αιγίου. Η Ασφάλεια Αιγίου συνεχίζει έτσι το θετικό σερί των τελευταίων ημερών ενάντια στην εγκληματικότητα.

Ειδικότερα, την Τετάρτη το μεσημέρι, συνελήφθη στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας και ο τρίτος δράστης της ληστείας που είχε συμβεί πριν από πέντε ημέρες (20-11-2021) στον οικισμό Ρομά στη Ροδοδάφνη. Η σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Αιγίου, για το αδίκημα της ληστείας.
Πιο συγκεκριμένα, ο συλληφθείς μαζί με ακόμα έναν συνεργό του (τον δράστη που είχε συλληφθεί στις 20-11-2021 το βράδυ), στο Αίγιο προσέγγισαν έναν άνδρα και μια γυναίκα, οι οποίοι επέβαιναν σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ. Υπενθυμίζεται το από τις 21 Νοεμβρίου συνελήφθησαν άμεσα δυο άνδρες για τη ληστεία. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Εξιχνιάστηκε η ληστεία σε βάρος γυναίκας κοντά στην ΕΒΟ

Επίσης, η Ασφάλεια προχώρησε και στην εξιχνίαση της επίθεσης που είχε δεχθεί γυναίκα σε δρόμο πίσω από την ΕΒΟ, πριν από περίπου ένα μήνα, από την οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, είχαν αφαιρέσει 400 ευρώ.

Οι δράστες με όχημα ανάγκασαν τη γυναίκα, που κινούταν με φορτηγό σε αγροτικό δρόμο να σταματήσει και με την άσκηση σωματικής βίας, της αφαίρεσαν τα χρήματα. Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε, μετά από μεθοδική έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία, σε βάρος δυο ημεδαπών ανδρών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. Ειδικότερα, στις 19 Οκτωβρίου το μεσημέρι, τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας μπαλακλάβες, μετέβησαν με όχημα σε αγροτικό δρόμο και δυο από αυτούς κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι εξανάγκασαν ημεδαπή γυναίκα που διερχόταν, με φορτηγό αυτοκίνητο, από το σημείο, να σταματήσει.

Στη συνέχεια, ένας από τους δράστες με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από την παθούσα το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ και έπειτα της άσκησε σωματική βία, χτυπώντας την στο κεφάλι και στο στομάχι. Για την διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν μεθοδικές έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία, που συνέλεξαν κατά το προανακριτικό τους έργο, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον
Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Σύλληψη άνδρα για καταδικαστική απόφαση

Τέλος, συνελήφθη προχθές το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο, που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους για κλοπή και σωματικές βλάβες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr