background img
banner
banner

100 χιλιόμετρα δίκτυο αποχέτευσης

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΒΥΘΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΡΕΑΤΙΟ

Από την οδό Σταδίου στην Άβυθο, ξεκίνησαν οι εργασίες για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών της Αιγιάλειας.
Η ανάδοχος εταιρεία Intrakat, και οι συνεργάτες της έκαναν την πρώτη τομή χθες το πρωί, τοποθετώντας και το πρώτο φρεάτιο.

Η σύμβαση των 24,4 εκ. ευρώ περιλαμβάνει 2.500 τέτοια φρεάτια τα οποία αποτελούν τις βάσεις σύνδεσης για τους αποχετευτικούς σωλήνες.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας με την αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Διαμάντω Βασιλακοπούλου και τον τεχνική διευθυντή Παναγιώτη Νικολόπουλο να επιβλέπουν τις πρώτες εργασίες (φωτό).

Συνολικά το έργο περιλαμβάνει σωλήνες αποχέτευσης 100 χιλιομέτρων καθώς και 8.000 μικρότερα φρεάτια ελέγχου σε κάθε γειτονιά, προκειμένου να αποφεύγεται η ρίψη όμβριων και αρτεσιανών υδάτων.

Μάλιστα, στον Κανονισμό Αποχέτευσης έχει προβλεφθεί πρόστιμο 5.000€ για τους παραβάτες που θα επιβαρύνουν στο μέλλον το αποχετευτικό δίκτυο.

Η χθεσινή μέρα ήταν μπούσουλας για ανάδοχο του έργου και επιβλέπουσα αρχή, προκειμένου να χρονομετρηθούν οι εκσκαφές και να γίνει αξιολόγηση των συνεργείων που πρέπει να αναπτυχθούν στις παραλιακές Κοινότητες της Αιγιάλειας, ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον προβλεπόμενο χρόνο των 20 μηνών που προβλέπει η σύμβαση.

Κάθε οικισμός θα συνδέεται κατευθείαν με τον συλλεκτήριο αγωγό λυμάτων που οδηγεί στον Βιολογικό Καθαρισμό και μετά την Άβυθο και Άκολη, σειρά έχουν οι Καμάρες.
Πάντως, σύμφωνα με τον εργοταξιάρχη της Intrakat, Αναστάσιο Ράμμο, από τον Ιανουάριο εκτός από τα δυτικά της Αιγιάλειας το έργο θα «τρέχει» και ανατολικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr