background img
banner
banner

Έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Πάρκο των Χριστουγέννων οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ BAZAAR ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Σε μία αξιέπαινη δράση προχώρησαν οι μαθητές Α΄ και Β΄ τάξεων του 2ου Γυμνασίου Αιγίου, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών του σχολείου, της διευθύντριας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Πραγματοποίησαν bazaar με δικές τους χριστουγεννιάτικες δημιουργίες τις οποίες εξέθεσαν σε πάγκο στο Πάρκο των Χριστουγέννων, το απόγευμα της έναρξης λειτουργίας του.
Απόδειξη της αναγνώρισης της σπουδαιότητας της πρωτοβουλίας αυτής, το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα του Πάρκου, είχαν ξεπουλήσει!
Κατά κοινή ομολογία, επρόκειτο για το πιο «ζωντανό» σημείο του Πάρκου που συγκέντρωσε τους περισσότερους επισκέπτες. Κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός των μαθητών και στα πρόσωπά τους έβλεπε κανείς τη χαρά της δημιουργίας και την ικανοποίηση ότι οι κόποι ανταμείβονται. Τους μαθητές, στην προσπάθειά τους αυτή, στήριξαν οι τρεις υπεύθυνες εκπαιδευτικοί της δράσης, που συνόδευαν τα παιδιά το βράδυ της Κυριακής, Αγάθη Δούκα, Αγγελική Αλευρίτου και Ιωάννα Αποστολοπούλου. Στήριξη υπήρξε επίσης από τη διευθύντρια του σχολείου Ευτυχία Τσουρούτη, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όπως εξήγησαν στo protionline.gr οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, ΄΄το σκεπτικό της δράσης ήταν να καλλιεργηθούν καλές σχέσεις μεταξύ των παιδιών και εντάχθηκε στο πλαίσιο των ευρύτερων δραστηριοτήτων ώστε να μην υπάρχει σχολικός εκφοβισμός. Αντιθέτως, στόχος ήταν η καλλιέργεια αγαστού πνεύματος συνεργασίας και δημιουργικότητας΄΄.

Δράση με πολλαπλό όφελος για τα παιδιά

Να σημειωθεί ότι η προετοιμασία και η κατασκευή των ειδών είχε ξεκινήσει ένα μήνα πριν, με τα παιδιά όχι μόνο να συμμετέχουν στην κατασκευή των αντικειμένων αλλά και να παίρνουν πρωτοβουλίες, να γίνονται πιο υπεύθυνα και επικοινωνιακά. Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί, μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκαν ειδικές δεξιότητες των μαθητών. Έδειξαν συνέπεια, προθυμία, οργάνωση, ευγένεια, επικοινωνία με τον κόσμο και κατάφεραν να αναδείξουν πολλά ταλέντα τους τα οποία δεν είναι ευδιάκριτα μέσα στο μάθημα.
Η δράση όμως είχε και περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αφού για τις κατασκευές χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο ανακυκλώσιμα υλικά. Έβρισκε έτσι κανείς γούρια από πυλό, ημερολόγια από ξύλο, στολίδια από μαλλί και ξύλο, μολυβοθήκες από βάζα και μπουκάλια, τα οποία έγιναν… ανάρπαστα! Όσο για τα έσοδα, αυτά θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr