background img
banner
banner

«Γιορτινά δωράκια σε εργολάβους»

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ

Σε σοβαρές καταγγελίες περί… δώρων της δημοτικής αρχής σε εργολάβους, με αφορμή την απόφαση που ελήφθη από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου για την ανάθεση του έργου της αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού σε ιδιώτες, προχώρησε μέσω ανακοίνωσής της η παράταξη «Μαχητική ΠΡΟοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας».

Υπενθυμίζει ότι ενέκρινε την προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρη παράδοση του συνόλου της διαχείρισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού για τα επόμενα 10 χρόνια σε ιδιωτική εταιρεία με συνολικό κόστος για τον δημοτικό προϋπολογισμό 11.313.000€, ενώ αναφέρει ότι ΄΄εγκρίθηκε ένας ακόμη εξωδικαστικός συμβιβασμός ύψους 358.000€, σε γνωστή εταιρεία η οποία μεταφέρει απορρίμματα με απευθείας αναθέσεις για λογαριασμό του Δήμου μας και η οποία στο παρελθόν έχει ξανά εισπράξει μεγάλα ποσά από εξωδικαστικούς συμβιβασμούς σε βάρος του δημοτικού ταμείου΄΄. Σημειώνει ακόμη πως ΄΄είναι η μία εκ των δύο εταιριών που είχαν εμπλακεί στον περίφημο διαγωνισμό για τα απορρίμματα με έκπτωση 1% στα 4.500.000€ και ο οποίος τελικά απορρίφθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο΄΄.

Σε σχέση με τη διαχείριση του ηλεκτροφωτισμού, αναφέρει πως πλέον, ΄΄οποιαδήποτε επέκταση ή παραλλαγή του δημοτικού φωτισμού θα γίνεται μετά από απόφαση του ιδιώτη και όχι της αντίστοιχης επιτροπής του Δήμου όπως γινόταν μέχρι σήμερα και προφανώς το κέρδος θα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την λήψη οποιασδήποτε απόφασης΄΄, και τονίζει πως ΄΄το χειρότερο είναι ότι η Δημοτική Αρχή επιρρίπτει ευθύνες στις δημοτικές υπηρεσίες και στους δημοτικούς υπαλλήλους για την κακή ποιότητα του φωτισμού αλλά και του μεγάλου χρόνου αντικατάστασης σε περίπτωση φθοράς, παραβλέποντας το γεγονός ότι οι δημοτικές υπηρεσίες είναι μόνιμα παραμελημένες, με ελάχιστα εφόδια και μέσα και οι δημοτικοί υπάλληλοι λιγοστοί για τις αυξημένες ανάγκες΄΄.

Ζητά να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

΄΄Μάλιστα η Δημοτική Αρχή του κ. Καλογεροπούλου φέρνει μια τέτοια μεγάλη αλλαγή που θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών και την φέρνει μονάχα στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έχει την πλειοψηφία, και όχι στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο συνεχώς θέλει να υποβαθμίζει. Αν μια τόσο μεγάλη αλλαγή δεν έχει χώρο στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τότε τι έχει; Καλούμε έστω και τώρα την δημοτική αρχή να φέρει το θέμα του ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως άλλωστε αρμόζει σε κάθε σοβαρό θέμα που αφορά το Δήμο μας΄΄, τονίζει, κάτι που άλλωστε επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος και στην χθεσινή έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της πλατείας.

Σε σχέση με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα απορρίμματα, η παράταξη δηλώνει ΄΄κατηγορηματικά αντίθετοι με τον καταλογισμό της ζημιάς στη δημοτική υπάλληλο αλλά και γενικότερα τη μεταφορά των ευθυνών στους δημοτικούς υπαλλήλους και τις υπηρεσίες΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Χρέος του Δημάρχου και των συνεργατών του είναι να οργανώνουν και να ελέγχουν όλους τους τομείς που είναι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και όχι να παραδίδουν τις υπηρεσίες στους ιδιώτες και να μετακυλούν την ευθύνη στους υπαλλήλους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr