background img
banner
banner

Γιώργος Τράγκας: Πως έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μέσα σε 10 ημέρες

Έχασε τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό ο δημοσιογράφος, εκδότης και ιδρυτής του πολιτικού κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», Γιώργος Τράγκας.

Ο Γιώργος Τράγκας έφυγε σε ηλικία 72 ετών. Παρά το σοβαρό χρόνιο νόσημα από το οποίο έπασχε, τον σακχαρώδη διαβήτη, δεν είχε εμβολιαστεί.

Γιατί δεν είχε εμβολιαστεί

Ο Χρήστος Ζούπας, διαβητολόγος και γιατρός του Γιώργου Τράγκα, αποκάλυψε σήμερα ότι τον εκλιπαρούσε να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό. «Για τόσο δυσάρεστα γεγονότα δεν είναι εύκολο να πει κανείς πολλά πράγματα. Όχι μόνο παρακαλούσα τον Γιώργο Τράγκα να εμβολιαστεί, τον εκλιπαρούσα. Και είναι αδιανόητο πως ένας τέτοιος έξυπνος άνθρωπος δεν αποφάσιζε να κάνει έγκαιρα το μόνο όπλο που έχουμε ενάντια σε αυτή την πανδημία. Καθημερινά έβρισκε δικαιολογίες. Όλο προσπαθούσε να μου ζητήσει έναν τρόπο να καθυστερήσει το εμβόλιο. Του έλεγα γιατί βρε αγόρι μου; Ήταν επισήμως άνθρωπος με σακχαρώδη διαβήτη, μορφώνοντας και διδάσκοντας τον κόσμο για το πρόβλημά σου, φτάνεις σε ένα σημείο να αρνείσαι αυτό που σου προσφέρει η επιστήμη» είπε ο κ. Ζούπας στο Πρωινό.

Όπως σημείωσε ο διαβητολόγος, ο Γιώργος Τράγκας του έλεγε ότι έπρεπε να διορθώσει το ζάχαρό του για να κάνει το εμβόλιο. «Δικαιολογίες, αδικαιολόγητες. Όσο το σκέφτομαι μου έρχεται να τρελαθώ. 35 χρόνια με άκουγε κι αυτή τη στιγμή…Τι να πω Θεέ μου. Δε μπορώ να φανταστώ ότι ο Γιώργος Τράγκας την πάτησε τόσο πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Ζούπας.

Στους λόγους για τους οποίους ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε εμβολιαστεί είχε μιλήσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Γιώργου Τράγκα, Πάρις Κουρτζίδης. Όπως είχε υποστηρίξει ο Πάρις Κουρτζίδης ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν αντιεμβολιαστής, αλλά ότι « έχει ο ίδιος εκφράσει τις θέσεις του υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού».

Εξηγώντας γιατί ο Γιώργος Τράγκας δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, είχε πει πως «είχε μια αλλεργία που έδινε πιθανότητα παρενέργειες και επειδή ήταν διαβητικός και δεν ήθελε να απορρυθμιστεί το ζάχαρο, το φοβόταν. Το σκεφτόταν όμως».

Ωστόσο, στο crashonline.gr αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος του Γιώργου Τράγκα για τα εμβόλια, αναφέρονταν τα εξής:

«Το πολιτικό κατεστημένο της μεταπολίτευσης εξέθρεψε την ολιγαρχία του πλούτου της Αθήνας και ισοπέδωσε την αστική και εργατική τάξη. Αυτό δημιουργεί τώρα έναν ιδιότυπο εμφύλιο μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων».

«Υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών όπως γίνεται στην Ελλάδα με πλάγιους και ευθείς εκβιασμούς και διαφόρων μορφών απειλές αποτελούν μια σύγχρονη τυραννία και προσβάλλουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική της ιατρικής επιστήμης».

«Οι εμβολιασμοί που έγιναν ή γίνονται μετά τα εμβόλια που παρήχθησαν με ταχύτητα φωτός θυμίζουν πλέον πειράματα σε ινδικά χοιρίδια».

Θεμιστοκλέους: Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την πανδημία είναι ο εμβολιασμός

Στην ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι, τόσο για τη δική τους προστασία, όσο και για να τελειώσει η πανδημία στάθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφερόμενος στον θάνατο του Γιώργο Τράγκα.

«Διάφορες φωνές, που υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν, ορισμένες φορές και στα όρια της καθόλου σοβαρότητας, στοιχίζουν ζωές», είπε, μιλώντας στο Mega, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου.

«Απόψεις που είτε παίρνουν πολιτική χροιά είτε οφείλονται σε βαθύτερα κοινωνικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά ζητήματα. Η στιγμή μπροστά στον κορωνοϊό είναι η ζωή και ο θάνατος, και αυτό φαίνεται με τραγικό τρόπο και στα δημόσια πρόσωπα, στις ζωές που χάνονται σε καθημερινή βάση», σημείωσε ο ίδιος και κατέληξε: «Ο μόνος τρόπος να ξεφύγουμε από την πανδημία είναι ο εμβολιασμός».

Γιώργος Τράγκας: Η μάχη με τον κορωνοϊό

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Τράγκας, είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στις 30 Νοεμβρίου ότι διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό ο ίδιος και η σύζυγός του. Λίγες μέρες μετά, στις 4 Δεκεμβρίου, επιβαρύνθηκε η υγεία του και εισήχθη στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μαζί του και η σύζυγός του Μαρία Καρρά η οποία επίσης νόσησε και επίσης είναι ανεμβολίαστη.

Στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή υπέστη πνευμονικό οίδημα και καρδιακό επεισόδιο, με αποτέλεσμα να κριθεί επιβεβλημένη η τοποθέτηση στεντ για τη διάνοιξη των αρτηριών, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η διασωλήνωσή του. Την Κυριακή υπέστη και σοβαρή νεφρική επιπλοκή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η υποστήριξη με μηχάνημα τεχνητού νεφρού. Σήμερα τα ξημερώματα, μετά από σκληρή μάχη, κατέληξε.

Στην ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Σωτηρία ανέφερε:

«Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, επικεφαλής του κινήματος ‘Ελεύθεροι Άνθρωποι’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου ‘Η ΣΩΤΗΡΙΑ’ ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr