background img
banner
banner

Επιστολή Μαρλαφέκα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

ΖΗΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΠΟΥ ΕΚΠΝΕΕΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό με κοινοποίηση προς το Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτριο Παπαγιαννίδη, επιστολή σχετικά με τις προσκλήσεις για το (Μονοταμειακό και πολυταμειακό) CLLD/LEADER ΕΠΑΛΘ, (ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών), που βρίσκεται σε εξέλιξη, με καταλυτική ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2021.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ΄΄στα πλαίσια των προσκλήσεων αυτών, παρατηρείται ένα έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις της περιοχής μας, που επιθυμούν να υποβάλλουν στην Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε. σχετικές προτάσεις – επενδυτικά σχέδια. Δυστυχώς όμως και κυρίως λόγω της πανδημίας και των προβλημάτων που αυτή έχει δημιουργήσει, όπως δυσκολία στις μετακινήσεις και στις επαφές με αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Πρωτοδικεία, Υποθηκοφυλακεία, όπου είτε δέχονται με ραντεβού πολλών ημερών, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού και τηλεργασίας, παρατηρείται μια μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση απαιτούμενων δικαιολογητικών. Παράλληλα και τα λογιστικά γραφεία, αυτό το διάστημα δέχονται μεγάλη πίεση και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν πλήρως τις επιχειρήσεις μας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα στην ολοκλήρωση των φακέλων δικαιολογητικών για την πλήρη υποβολή του φακέλου΄΄.

Και συνεχίζει: ΄΄Εξαιτίας αυτή της κατάστασης, που και εσείς πιστεύουμε ότι κατανοείτε, θεωρούμε επιβεβλημένη μια παράταση τουλάχιστον για ένα μήνα, προκειμένου να μην αποκλειστούν επιχειρήσεις και επενδυτικά σχέδια, όχι από δική τους υπαιτιότητα, αλλά από ανωτέρα βία, που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Παρακαλούμε όπως δείτε θετικά την πρότασή μας, κατανοώντας την σημαντικότητα για την υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων στην περιοχή μας, σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr