background img
banner
banner

Επιστολή Μαρλαφέκα στους υπουργούς

ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΗΝ Ε.Π. ΑΚΡΑΤΑΣ – ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ

Κρατική αρωγή για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από το κύμα κακοκαιρίας που «χτύπησε» την περιοχή τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μεταξύ των οποίων κι αυτές στην ορεινή επαρχία Ακράτας που έχουν αποκοπεί εξαιτίας της κατολίσθησης, ζητά από τα αρμόδια υπουργεία ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Tο Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και με κοινοποίηση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, επιστολή.

Σε αυτή, τους γνωρίζει πως στις 30 Νοεμβρίου, η περιοχή της Αχαΐας και στο σύνολο σχεδόν της παραλιακής ζώνης, που είναι αρκετά εκτεταμένη, πλήθος μικρών κυρίως επιχειρήσεων, υπέστησαν σοβαρές ζημιές σε εξοπλισμό, εμπορεύματα αλλά και κτιριακό εξοπλισμό. Αιτία – όπως αναφέρει – ήταν τα έντονα φυσικά φαινόμενα και ιδιαίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι, που είχαν σαν αποτέλεσμα έντονο κυματισμό και ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν κυρίως παραλιακά καταστήματα του κλάδου εστίασης και αναψυχής.

Παράλληλα, τονίζει πως ΄΄από ισχυρές κατολισθήσεις στην επαρχιακή Οδό Ακράτας-Ζαρούχλας, στο ύψος της λίμνης Τσιβλού, έχει αποκλειστεί ο ορεινός όγκος της κοινότητας Ακράτας, πρώην Δήμου Νωνάκριδος, με αποτέλεσμα οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις εστίασης και διαμονής να αδυνατούν σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα΄΄. Και συνεχίζει: ΄΄Στα πλαίσια αυτά και σύμφωνα με το άρθρο 65, παρ. 3ι, της Επιμελητηριακής νομοθεσίας, αιτούμαστε την κρατική αρωγή σε αυτές τις επιχειρήσεις, που οι ζημιές αυτές ήρθαν σαν επιστέγασμα των ήδη σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από την υγειονομική κρίση΄΄. Παρακαλεί δε τους υπουργούς να εξετάσουν, σε θετική κατεύθυνση την παροχή φορολογικών, χρηματοδοτικών και άλλων κινήτρων, λόγω των ζημιών που υπέστησαν από την αιτία αυτή και καταλήγει: ΄΄Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες και στοιχεία για τις επιχειρήσεις αυτές΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr