background img
banner
banner

Η εκδήλωση ζέστανε τις καρδιές των ανθρώπων!

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΡΑΣΗ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα, παρά το δριμύ ψύχος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κοινότητα Συλιβαινιωτίκων. Μουσική, ξυλοπόδαροι, κεράσματα και εγκάρδιες ευχές για «καλές γιορτές», συνέθεσαν ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, καλύπτοντας την ανάγκη των ανθρώπων, να βρεθούν ξανά πιο κοντά…

Αρχικά η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αποφασίστηκε να γίνει δύο ημέρες νωρίτερα. Η δράση διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων ενώ δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί εάν η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αιγιάλειας δεν στήριζε την όλη προσπάθεια με διάφορα υλικά, ηχητικά μηχανήματα, μικρούς στολισμούς και φυσικά, τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση του δήμου οι οποίοι είναι οι “ξυλοπόδαροι” που πάντοτε “μαγνητίζουν” τα πλήθη και “κερδίζουν” τον θαυμασμό των μικρών παιδιών.

Έτσι, με την βοήθεια του κόσμου και των μόνιμων κατοίκων της περιοχής, με την στήριξη των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής που βρίσκονται στην ακτίνα της παραλιακής ζώνης, αλλά πάνω απ’ όλα με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Εμπορικής – Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας και του τοπικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων, όλα έγιναν άψογα.

Με τη συμμετοχή 400 και πλέον ατόμων αλλά και με τα υγειονομικά μέτρα

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Παναγιώτης Κρικέτος, μεταξύ άλλων δήλωσε: “Διοργανώσαμε μια πάρα πολύ όμορφη και ζεστή εκδήλωση, που σκοπό είχε να βάλει όλους τους συμμετέχοντες και τους παρευρισκόμενους, στο απόλυτο γιορτινό κλίμα των ημερών. Κατά γενική ομολογία είχε τεράστια επιτυχία και η συμμετοχή των 400 και πλέον ανθρώπων, το αποδεικνύει περίτρανα!”.

Ερωτώμενος ο κ. Κρικέτος για το αν το είχε ανάγκη ο κόσμος αυτό το γιορτινό “σκηνικό” και τι ακριβώς περιελάμβανε το “χάπενινγκ” που στήθηκε και διήρκεσε πάνω από 5 ώρες, τόνισε: “Ακολουθήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που επιβάλλονται και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα σε αυτό το κομμάτι. Οι επιχειρήσεις της περιοχής βοήθησαν στο έπακρο, καθώς μας έφεραν ένα σωρό… καλούδια: Πίτσες, πολλά είδη έτοιμων φαγητών, σουβλάκια, γλυκά και αναψυκτικά, κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Ήταν τεράστια η συμμετοχή τους και τους ευχαριστούμε πολύ! Ο κόσμος παρ’ όλο το τσουχτερό κρύο δεν έφευγε και εμείς καταφέραμε να κάνουμε μια πραγματικά ιδιαίτερη και ωραία γιορτή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους”.

Συγκίνηση από τις μουσικές των παιδιών

“Φέτος είχαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε και έναν “Άγιο Βασίλη” ο οποίος ήρθε με άμαξα στον χώρο της εκδήλωσης και πραγματικά “έκλεψε” τα βλέμματα μικρών και μεγάλων! Επίσης είχαμε και βεγγαλικά και μουσικές ανάλογες. Βέβαια, το must της γιορτής, ήταν η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου η οποία ήταν πραγματικά πολύ ξεχωριστή και μοναδική. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν στο να γίνει αυτή η γιορτή, μα πιο πολύ τον κόσμο”, πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η έκπληξη της βραδιάς, ήταν τα δέκα παιδάκια ηλικίας 5 έως 9 ετών, τα οποία με την δασκάλα μουσικής Άρτεμις Οικονόμου, παραβρέθηκαν στον χώρο και έπαιξαν με τα μουσικά τους όργανα, τα κάλαντα και διάφορες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, κάνοντας το κλίμα όχι μόνο ιδιαίτερο και ζεστό, αλλά και γεμάτο συγκίνηση.

 

Τοποθετήθηκε η «καρδιά της αγάπης»

Τέλος, να σημειωθεί ότι, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος και ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, οι οποίοι μαζί με τον πρόεδρο του χωριού τοποθέτησαν την “καρδιά της αγάπης”, μια δράση που αναπτύχθηκε και υποστηρίχθηκε από τα δύο δημοτικά σχολεία της περιοχής. Σε αυτή θα εναποτίθενται πλαστικά πώματα μπουκαλιών από τη διάθεση των οποίων θα εξασφαλιστούν είδη για κοινωνικούς σκοπούς για άτομα με αναπηρίες.

Ευχαριστίες από τον κ. Κρικέτο

Εξάλλου, σε ανάρτησή του, ο κ. Κρικέτος, επισημαίνει: ΄΄Με την ιδιότητα του Προέδρου της Κοινότητας Συλιβαινιωτίκων, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, έναν -έναν ατομικά, που αψήφησε το κρύο, και παρευρέθηκε στην τελετή του φωτισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, στην παιδική χαρά της παραλίας μας. Οι συντελεστές της επιτυχημένης, κατά γενική ομολογία, τελετής, είσαστε όλοι εσείς.
Όμως ξεχωριστή θέση στην κατάταξη, να μου επιτρέψετε να βάλω τα παιδιά μας, από τα δημοτικά σχολεία μας, καθώς και την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού, κυρία Χαρά Μαμωνά. Η συμμετοχή των παιδιών στην προσπάθεια που έκανε η Δημοτική Αρχή με μπροστάρη τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κύριο Νίκο Καραΐσκο, να παρουσιάσει την “ καρδιά της αγάπης “, ήταν συγκινητική. Σε πολύ λίγο χρόνο τα παιδάκια σχεδόν την γέμισαν. Γι’ αυτό ο Άγιος Βασιλης που κατέφθασε κατάκοπος με την άμαξά του την οποία την έσερνε ένα υπέροχο άλογο, τα αντάμειψε με το παραπάνω, μοιράζοντάς τους διάφορα γλυκίσματα, που πρόσφεραν αφειδώς οι επιχειρήσεις της περιοχής μας. Επίσης τα παιδάκια με τις κιθάρες τους, που κάτω από τις οδηγίες της δασκάλας τους, κυρίας Αρτέμιδας Οικονόμου, μας ταξίδεψαν με τα χριστουγεννιάτικα άσματά τους. Εύχομαι σε όλους καλές γιορτές, καλή-καλύτερη- χρονιά με υγεία και ευημερία για όλους μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr