background img
banner
banner

Κοινοβουλευτική διπλωματία για τη Χριστίνα Αλεξοπούλου

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΛΒΕΤΙΑΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Αθήνα, Olaf Kjelsen, είχε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας και Βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ., Χριστίνα Αλεξόπουλου, μαζί με τα μέλη της Επιτροπής.

Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της κ.Αλεξοπούλου και διεξήχθη μέσα σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, αποτέλεσμα των ιστορικών δεσμών των δύο χωρών, γεγονός που απορρέει κυρίως από τη δράση και συμβολή του Ιωάννη Καποδίστρια στη δημιουργία τόσο του σύγχρονου ελβετικού κράτους όσο και του ελληνικού.

Η ανεκτίμητη αυτή συνεισφορά του Ιωάννη Καποδίστρια αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην ομιλία τόσο του Πρέσβη της Ελβετίας, όσο και από την πλευρά της Βουλευτού Αχαΐας, ενώ παράλληλα στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Ελβετός Πρέσβης δήλωσε την απόλυτη στήριξή του στο θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, μεταφέροντας και επισήμως την υποστηρικτική τάση της Ελβετίας.

Στενή συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο

Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Ελβετίας τόνισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας και την ακόμα πιο στενή συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, ενώ έκανε ειδική μνεία σε μια σειρά από τομείς της οικονομίας όπου υπάρχει δυνατότητα να προωθηθούν οι επενδύσεις, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η τεχνολογία.

Μάλιστα, η κ. Αλεξοπούλου μίλησε ειδικότερα για τον νομό Αχαΐας και αφού απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρέσβη να επισκεφθεί την περιοχή, επισήμανε ότι η Αχαΐα και η Δυτική Ελλάδα αποτελούν έναν ελκυστικό επενδυτικό αλλά και τουριστικό προορισμό, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι η ελληνική περιφέρεια έχει ανάγκη συνεργασίας με χώρες όπως η Ελβετία.

Η Αχαιή βουλευτής, κατά την ομιλία της, στάθηκε ακόμα στην ανάγκη εξωστρέφειας των δύο Πανεπιστημίων, του Πανεπιστημίου Πατρών και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τονίζοντας ότι οφείλουμε να επενδύσουμε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ελβετίας για την ανάπτυξη περαιτέρω δυναμικής και διεθνοποίησης του ερευνητικού τους έργου. Τέλος, η Πρόεδρος της Κ.Ο. Φιλίας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Kjelsen για τη σημαντική βοήθεια και συνεισφορά της Ελβετίας στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας. Μετά το πέρας της συνάντησης με τον Ελβετό Πρέσβη, η κα Αλεξοπούλου δήλωσε: “Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική πρώτη συνάντηση εργασίας με τον Ελβετό Πρέσβη κ. Kjelsen και ευελπιστούμε η συνεργασία αυτή να γίνει ακόμα πιο στενή το προσεχές διάστημα, τόσο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, όσο και στα υπόλοιπα πεδία. Προσκάλεσα τον κ. Πρέσβη να επισκεφθεί σύντομα την Αχαΐα, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά -πέραν όλων των άλλων- τις σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στο νομό, σε μια σειρά από δραστηριότητες όπως οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr