background img
banner
banner

Κ. Πελετίδης: ‘’Να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από την τελευταία κακοκαιρία, να κατασκευαστούν χωρίς καθυστερήσεις τα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών’’

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), που πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και Υπουργών της Κυβέρνησης, έθεσε το ζήτημα της έλλειψης των υποδομών και των έργων για την προστασία του λαού από τις φυσικές καταστροφές.

Με αφορμή την κακοκαιρία που κατέστρεψε όλη την παραλιακή ζώνη του Δήμου Πατρέων, ζήτησε να αποζημιωθούν όλοι οι πληγέντες χωρίς καθυστέρηση και να χρηματοδοτηθούν άμεσα τα έργα προστασίας από τη διάβρωση των ακτών καθώς και τα υπόλοιπα αντιπλημμυρικά έργα.

Ο Δήμαρχος έθεσε επίσης το ζήτημα της Ανακύκλωσης.

Η Εταιρεία Ανακύκλωσης που έχει σύμβαση με το Δήμο της Πάτρας και με άλλους Δήμους, ενημέρωσε ότι από το νέο χρόνο δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η κυβέρνηση επιμένει να ισχύσει, από την καινούργια χρονιά, το χαράτσι της ταφής για τα απορρίμματα, που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ, τη στιγμή που δεν δίνεται κανένα εργαλείο στους Δήμους, για να κάνουν σωστή διαχείριση απορριμμάτων και ανακύκλωση.

Τέλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι χρειάζεται άμεσα να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι, από το κράτος, για να μπορούν να κάνουν τις πόλεις προσβάσιμες, να υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς δημόσια, που να μπορούν να εξυπηρετούν Άτομα με Αναπηρία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr