background img
banner
banner

Μονομαχία για τον «πράσινο ήλιο» την Κυριακή

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΣΟΛΩΜΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΗΝΥΜΑ

Με το β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, κορυφώνεται το «δράμα» στη δημοκρατική παράταξη, με την ελπίδα ότι η εκλογή του νέου αρχηγού θα γίνει αφετηρία για νέο ξεκίνημα, στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ. Διεκδικητές για την προεδρία, ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκοψε άνετα πρώτος το νήμα του πρώτου γύρου, με ποσοστό 36,88% και ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,97% που κατάφερε να ξεπεράσει τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος έδωσε σήμα υπέρ του ευρωβουλευτή του Κινήματος. Το «στοίχημα» της Κυριακής βεβαίως, είναι για άλλη μία φορά η προσέλευση των ψηφοφόρων. Κερδήθηκε την πρώτη Κυριακή με την προσέλευση 270.000 μελών και φίλων, αλλά η δεύτερη Κυριακή βγάζει πρόεδρο, με τον Ανδρουλάκη να είναι ο επικρατέστερος και τον Παπανδρέου να «κρατάει» ζεστό το κλίμα, μήπως και αλλάξει υπέρ του.

Τα αποτελέσματα στην Αιγιάλεια

Σε επίπεδο Αιγιάλειας, στον α’ γύρο, νικητής αναδείχθηκε ο μεγάλος χαμένος για τη διεκδίκηση της προεδρίας Ανδρέας Λοβέρδος με 559 ψήφους.
Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 468 και τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 435 σταυρούς.
Στο Αίγιο όμως, ο πρώην πρωθυπουργός, ήρθε πρώτος με 370 σταυρούς, έναντι 302 του Νίκου Ανδρουλάκη που ήρθε τρίτος.
Στον α’ γύρο η συμμετοχή στην Αιγιάλεια αυξήθηκε κατά 58% από το 2017, δηλαδή ψήφισαν 1.668 έναντι 1.056.
Εάν το αυξημένο ποσοστό συμμετοχής κρατηθεί στα ίδια επίπεδα, τότε οι 832 ψηφοφόροι στο β’ γύρο του 2017, θα πρέπει να γίνουν 1314 την Κυριακή.

Γιατί Νίκο; Γιατί Γιώργο;

Τι λένε όμως στo protionline.gr οι εκπρόσωποι των δύο υποψηφίων προέδρων.

Η καθηγήτρια Ιατρικής σχολής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. δήμου Πατρέων, Κατερίνα Σολωμού που εκπροσωπεί τον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζει: «Την περασμένη Κυριακή, ο λαός μίλησε. Ξεκαθάρισε ότι επιζητά την αλλαγή την οποία ταύτισε με το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος με σύμπνοια και ενότητα θα δημιουργήσει ένα ενιαίο προοδευτικό πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία. Αυτή η εξέλιξη προφανώς δεν υποβαθμίζει την ιστορική διαδρομή του Γ. Παπανδρέου στον χώρο της δημοκρατικής παράταξης, την οποία σέβομαι, αλλά εκφράζει το αίσθημα ανανέωσης, την ανάδειξη νέου πολιτικού αρχηγού με όραμα, την ολική ανανεωμένη επαναφορά του πολιτικού μας χώρου.
Προτρέπω λοιπόν όλους τους φίλους και συναγωνιστές της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής, για να ολοκληρωθεί το μήνυμα της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας στηρίζοντας τον Νίκο Ανδρουλάκη.»

Με τη σειρά του ο πρώην αντιδήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Φιλιππάτος που εκπροσωπεί τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρει: “Γιατί Γιώργο Παπανδρέου; Για μια παράταξη ισχυρή, ανοιχτή, προοδευτική. Για μια δυνατή φωνή στο κοινοβούλιο και στην Ευρώπη. Για ένα κόμμα συμμετοχικό, όπου όλες και όλοι θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Η χώρα χρειάζεται μία νέα πορεία. Ας μετατρέψουμε την γκρίζα πραγματικότητα σε μία ελπιδοφόρα γιορτή Δημοκρατίας. Αυτή την Κυριακή, πάμε μπροστά! Μαζί ψηφίζουμε Γιώργο Παπανδρέου!!!»

Η δυναμική των υποψηφίων στην περιοχή

Το ρεκόρ συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία ανάδειξης προέδρου του ΚΙΝΑΛ ήταν αυτό που χαρακτήρισε τον πρώτο γύρο και χαροποίησε όλους τους υποψηφίους, αλλά και τους ψηφοφόρους, φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ, που μπόρεσαν να μιλήσουν πάλι για μια δυνατή παράταξη που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Γιώργος Παπανδρέου 4.578
Νίκος Ανδρουλάκης 4.308
Ανδρέας Λοβέρδος 2.534
Παύλος Γερουλάνος 243
Παύλος Χρηστίδης 237
Χάρης Καστανίδης 139
Γενικότερα στη Δυτική Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν πρώτος με πάνω από 38%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί με πέντε μονάδες διαφορά και τον Ανδρέα Λοβέρδο να υστερεί πολύ, αφού κινήθηκε στο 21%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr