background img
banner
banner

Μόνο με PCR το πιστοποιητικό νόσησης για ανεμβολίαστους – Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Μόνο με θετικό μοριακό τεστ (PCR) θα είναι εφικτή η χορήγηση πιστοποιητικού νόσησης σε κάποιον ανεμβολίαστο σύμφωνα με όσα, κατά πληροφορίες, εισηγείται η Επιτροπή Ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σήμερα το σχετικό πιστοποιητικό μπορεί να εκδοθεί και με Rapid Test, γεγονός που ωστόσο έχει αφήσει πολλές «τρύπες» στο σύστημα.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση φαρμακοποιοιύ που είχε συλληφθεί στον Εβρο για ψευδείς δηλώσεις «νοσούντων» στο σύστημα του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να περιοριστεί στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, που αυτή τη στιγμή ισχύει για έξι μήνες.

Σημειώνεται ότι το PCR τεστ είναι πιο ακριβές αλλά και ακριβότερο (60 ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια) του Rapid.

Εισήγηση για επίσπευση της αναμνηστικής δόσης

Την ίδια στιγμή ανοίγει η συζήτηση και για επίσπευση της αναμνηστικής δόσης.

Μιλώντας το μεσημέρι στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ανέφερε:

«Έχω ζητήσει από την επιτροπή εμβολιασμών να εξεταστεί να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι, εφόσον υπάρξει τέτοια εισήγηση των ειδικών, ενδεχομένως θα μπορούσε να ανοίξει η αναμνηστική δόση ακόμη και στους τέσσερις μήνες.

Υπεραμυνόμενος της απόφασής του για υποχρεωτικό εμβολιασμού στους άνω των 60, είπε ότι προτίμησε να είναι πρόσκαιρα αυστηρός αλλά υγειονομικά σωστός, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη απόφαση τον βασάνισε. «Επιμένω στο επίθετο αναγκαίος γιατί το θεωρώ ισχυρότερο από τον όρο υποχρεωτικός» είπε, ενώ στάθηκε στον αυξημένο κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι πιο ευάλωτοι πολίτες. Είπε επίσης ότι η απόφαση για υποχρεωτικότητα αποτρέπει τον κίνδυνο που μπορεί να προκαλέσουν οι ευάλωτοι στους γύρω τους και μίλησε για υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr