background img
banner
banner

Το Ε.Κ.Α.ΜΕ. τίμησε την 3η Δεκέμβρη

ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεμάτη δράσεις ήταν για το Ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, η 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρίες. Ως γνωστόν, τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 θέσπισαν την 3η μέρα του Δεκέμβρη ως Παγκόσμια μέρα για τα άτομα με Αναπηρίες με σκοπό να κατανοηθούν τα θέματα αναπηρίας και να κινητοποιηθούν υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων αυτών.

Τα παιδιά, οι εκπαιδευτές και το Δ.Σ. του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης & Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, στα πλαίσια του εορτασμού αυτής της μέρας αφού εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης τους, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τους συμπολίτες τους σε θέματα αναπηρίας.

Ο χώρος που φιλοξενεί τα χειροποίητα δημιουργήματα των παιδιών του Ε.Κ.Α.ΜΕ. (Κλ. Οικονόμου 9) ήταν ανοιχτός και πλήθος κόσμου τον επισκέφθηκε για να ψωνίσει ή να συλλέξει ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα δώρα του, περιμένοντας το επίσημο άνοιγμα το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου έως το τέλος του χρόνου.

Στη συνέχεια, σύσσωμο το Ε.Κ.Α.ΜΕ. φιλοξενήθηκε στο καφέ-ουζερί «Σουρωτήρι» του κ. Κώστα Ραμπαβίλα όπου τους παραχωρήθηκε γεύμα από την οικογένεια Παπαναστασίου στη μνήμη Μαρίνου Παπαναστασίου. Το γεύμα εμπλουτίστηκε από το κρέας που είχε δωρίσει στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. η κυνηγετική παρέα των κυρίων Νίκου Φιλιππόπουλου και Τάσου Γκιώνη.

Η μέρα θεσπίστηκε για να ενδυναμώσει τα άτομα με αναπηρίες ώστε να συμμετέχουν όσο το δυνατό περισσότερο στην κοινωνική, πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή του τόπου τους και αυτό επιτυγχάνεται μόνο όταν ο κοινωνικός τους περίγυρος είναι θετικά διακείμενος και ενημερωμένος. Το Δ.Σ. και οι εκπαιδευτές, με ανακοίνωσή τους, ευχαριστούν θερμά την οικογένεια Παπαναστασίου και της εύχονται υγεία και όμορφες αναμνήσεις να μείνουν στο μυαλό και στην καρδιά τους από το δικό τους άνθρωπο. Ευχαριστούν επίσης, την κυνηγετική παρέα, τον Κώστα Ραμπαβίλα καθώς και κάθε πολίτη που ανταπέδωσε το χαμόγελο που του χάρισαν την ημέρα αυτή τα παιδιά.

Διαδικτυακή ημερίδα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

Εν τω μεταξύ, η Διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου Καλλιόπη Σωτηροπούλου, αναφερόμενη στην ημέρα, στα πλαίσια της συνδιοργάνωσης διαδικτυακής ημερίδας με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, τόνισε τα ακόλουθα:

«Στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες (κίνησης, ακοής, μαθησιακές δυσκολίες και αυτισμό). Μπορούν να γελούν, να κάνουν παρέες, να αθλούνται, να αγωνίζονται, να νικούν, να διαβάζουν, να ζωγραφίζουν και κυρίως να αγαπούν. Μπορούν να κάνουν τα πάντα αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία, να τους κάνουμε την καθημερινότητα προσβάσιμη σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής. Τα άτομα με αναπηρία είναι απλά διαφορετικά.. Κάθε άτομο είναι ξεχωριστό. Τα άτομα με αναπηρίες είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο και τα άτομα δίχως αυτές. Η σημερινή έστω και διαδικτυακή συνάντηση έθεσε ως στόχο ώστε να δούμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Το κυριότερο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι όλα τα προσκεκλημένα σχολεία ανταποκρίθηκαν με μεγάλη αγάπη και ευχαρίστηση στο κάλεσμα το δικό μας και του 10ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών, το οποίο είναι συνδιοργανωτής. Τα συμμετέχοντα σχολεία που μας άνοιξαν με χαρά τις διαδικτυακές τους πύλες είναι το 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το Ειδικό Ν/Γ Αιγίου, το 4ο Ν/Γ Αιγίου, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, το 5ο Ν/Γ Αιγίου, το Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Αβύθου. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για το χρόνο που διέθεσαν για την προετοιμασία της διοργάνωσης και κυρίως τα παιδιά για τη συμμετοχή τους και την αγάπη τους».

Προσκεκλημένα σχολεία ήταν: 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, 4ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, 5ο Νηπιαγωγείο Αιγίου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Αβύθου, Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr