background img
banner
banner

Το ΚΑΠΗ επανήλθε στην κανονικότητα

ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ… ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ

Το ΚΑΠΗ Αιγίου έχει αποδείξει (και συνεχίζει να το κάνει στην μετά κορωνοϊό εποχή) ότι τα μέλη του όχι μόνο δεν πτοούνται από τις δυσκολίες της καθημερινότητας, όχι μόνο δεν κουράζονται ποτέ σωματικά και πνευματικά, αλλά πολύ περισσότερο πως… η τρίτη ηλικία είναι τελικά, η πιο παραγωγική! Και τα μέλη του Κέντρου σε επίπεδο Αιγιάλειας, το έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να το αποδεικνύουν κάθε μέρα! Με τις δραστηριότητες της εβδομάδας να περιλαμβάνουν εκδρομές, γυμναστική, συζητήσεις, εικαστικές δημιουργίες, επιτραπέζια παιχνίδια, τσιφτετέλια και… θεατρικές παραστάσεις, μόνο “ήσυχη” δεν χαρακτηρίζεται η κράση και η διάθεσή τους!

Το ΝΠΔΔ στα πλαίσια της Κοινωνικής Προστασίας του δήμου έχει ¨στήσει¨ στην φετινή χρονιά για το Κέντρο Απασχόλησης Ηλικιωμένων, πολλές και ποικίλες δραστηριότητες. Έτσι, από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά, οι ¨εκπλήξεις¨ για τα μέλη διαδέχονται η… μία την άλλη.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ, αντιδήμαρχος Παναγιώτης Ανδριόπουλος και οι συνεργάτες του αποδίδουν τα μέγιστα, ώστε τα μέλη του ΚΑΠΗ να ανακτήσουν τις ζωές και τα χαμόγελά τους, που τόσο πολύ τους στέρησε ο ιός covid-19 και όσα αυτός ¨έσερνε¨ μαζί του τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι δράσεις της δομής

Κάθε Δευτέρα στο κτίριο ¨Αλέκος Μέγαρης¨ γίνεται κοινωνική ομάδα συζητήσεων, η οποία διεξάγεται υπό την εποπτεία της Ψυχολόγου Χαράς Θεοδωρακοπούλου, ενώ την αεροβική γυμναστική και την φυσική κατάσταση των μελών έχει αναλάβει η Δήμητρα Αρβανίτη, κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Η Μαργαρίτα Γούτου έχει στοχεύσει στη διδασκαλία και στο πώς θα υπάρξουν οι σωστές εικαστικές τεχνικές, πως θα κατασκευάζουν με τα χέρια τους και με απλά υλικά τα μέλη, ξεχωριστές και ιδιαίτερες δημιουργίες.

Να σημειωθεί, ότι η μονάδα της οδού Νικ. Πλαστήρα παραμένει κλειστή αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις που γίνονται σε όλη την μονάδα (βάψιμο, πλακάκια, αλλαγές συσκευών κλπ) ενώ στο κτίριο της οδού Μελετοπούλων, οι νέες εγγραφές μελών ή η ανανέωση ταυτότητας των μελών και διάφορες γραφειοκρατικές διαδικασίες γενικά, πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη πρωί μετά τις 9. Κάθε Πέμπτη απόγευμα δε, πραγματοποιείται συγκέντρωση των μελών, προκειμένου να συζητήσουν διάφορα θέματα της επικαιρότητας και της καθημερινότητας στον δήμο, αλλά και για… κους – κους!

Η επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο και η κατάληξη του… “διαγωνισμού τραγουδιού”

Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου το ΚΑΠΗ βρέθηκε στο Συνεβρό στην ορεινή Αιγείρα και συγκεκριμένα στο ήδη στολισμένο με χριστουγεννιάτικα Θεματικό Πάρκο, όπου ξεναγήθηκε από νωρίς το πρωί και μέχρι αργά το μεσημέρι.

Τα μέλη το… καταχάρηκαν, καθώς ήταν μια εκδρομή από τις πιο ωραίες που έχουν γίνει. Αμέσως μετά, η τεράστια… “παρεούλα” κατέληξε στο κατάστημα “Άκρατος Οίνος” της Ακράτας, όπου υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής επιδόθηκαν όχι μόνο σε χορό, αλλά πολύ περισσότερο στο… τραγούδι.

Μάλιστα το level δυσκολίας “ανέβηκε” όταν στον… ανεπίσημο διαγωνισμό τραγουδιού που διεξήχθη, πήραν μέρος ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης, οι οποίοι είχαν τιμήσει με την παρουσία τους την εκδήλωση.

Να σημειωθεί ότι τις τρεις πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Δ. Καλογερόπουλος ερμηνεύοντας το τραγούδι “Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ”, Σωκράτης Μαυρίδης με το “Αλίμονο σ’ αυτούς”, ενώ την τρίτη θέση “έλαβε” ένα μέλος του ΚΑΠΗ η οποία είχε εξαιρετική ερμηνεία στο τραγούδι “Πριγκηπέσσα”!

Ασκήσεις μνήμης και νοητικής ικανότητας

Η ομάδα Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας για Άτομα με Άνοια στο Δήμο Πατρέων του Κοινωφελούς Σωματείου Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ του Δήμου Αιγιάλειας, θα πραγματοποιεί την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα δωρεάν ελέγχους μνήμης, προσανατολισμού και άλλων νοητικών λειτουργιών σε δημότες του Δήμου Αιγιαλείας ηλικίας άνω των 55 ετών.

«Πρωταρχικό μέλημα είναι η προσφορά των περισσότερων δυνατών δράσεων προς όφελος των συμπολιτών μας σε όλες τις δομές του δήμου και στην κατεύθυνση αυτή διευρύνουμε τους ορίζοντες συνεργασίες με φορείς και συλλόγους που συνδράμουν στην προσπάθειά μας αυτή» τονίζει ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν πρωινές ώρες στο τηλέφωνο 26910-61652.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr