background img
banner
banner

Φούσκωσαν τα ποτάμια, κατολισθήσεις στα ορεινά

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ – ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ο ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ 

Ο κίνδυνος υπερχείλισης των ποταμών και τα φαινόμενα κατολισθήσεων είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών στην Αιγιάλεια. Διακοπές κυκλοφορίας υπήρξαν σε διάφορα σημεία, ενώ εξαιτίας πτώσεων μικρών βράχων στο οδόστρωμα στα ορεινά, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη μετ’ εμποδίων. Πυροσβεστική Υπηρεσία και Πολιτική Προστασία δήμου και περιφέρειας παρέμεναν… υπ’ ατμόν, προκειμένου να επέμβουν όπου κι αν χρειαστεί.

Το πιο… κοντινό στο Αίγιο πρόβλημα ήταν η άνοδος της στάθμης του ποταμού Σελινούντα που είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο της γέφυρας από το βράδυ του Σαββάτου 11/12 ως το πρωί της Κυριακής 12/12 για προληπτικούς λόγους. Επίσης, υπερχείλιση και νερά στους δρόμους υπήρξαν και στις εκβολές του Σελινούντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω κατολίσθησης στο Φαράγγι του Βουραϊκού σταμάτησαν και τα δρομολόγια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου.

Σε «κλοιό» η Ανατολική Αιγιάλεια

Ανάλογο πρόβλημα παρατηρήθηκε και στον ποταμό Κράθη, εκεί όπου, όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρία Γιδά, ΄΄χρειάζεται να εκτελεστεί ένα έργο στήριξης τοιχίου ούτως ώστε να μην έχουμε πλημμυρικό φαινόμενο στον Κράθη. Επικοινωνήσαμε για το θέμα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου να τους καταστήσουμε ενήμερους για τους κινδύνους που υπάρχουν. Τους τονίσαμε πως εάν δεν γίνει το έργο του τοιχίου υπάρχει κίνδυνος τα νερά να οδηγηθούν σε κατοικημένη περιοχή. Επίσης, ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των περιοχών που αντιμετώπισαν προβλήματα όπως είναι η κοινότητα Ποροβίτσας αλλά και η Ζαρούχλα που χρειάστηκε να επέμβουν μηχανήματα, προκειμένου να απομακρυνθούν πέτρες από το οδόστρωμα. Σε αρκετά σημεία, κυρίως στην περιοχή της Νωνάρκιδας, στην ορεινή Ανατολική Αιγιάλεια, είχαμε καταπτώσεις εξαιτίας της μεγάλης και διαρκούς βροχόπτωσης, ωστόσο οι δρόμοι καθαρίστηκαν άμεσα΄΄.

Να σημειωθεί ότι, όπως έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος, η επαρχιακή οδός Ακράτας Ζαρούχλας η οποία παρέμενε κλειστή το προηγούμενο διάστημα από μεγάλης κλίμακας κατολίσθηση, έχει δοθεί στην κυκλοφορία, πλην όμως, εκκρεμεί έργο ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί τέτοιο φαινόμενο. Βέβαιο πρέπει να θεωρείται πάντως ότι κατά την εκτέλεση του εν λόγω έργου, ο δρόμος θα κλείσει και πάλι για ένα διάστημα.

Οι απαγορεύσεις και δυσχέρειες του Σαββατοκύριακου

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας,, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ίσχυσαν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Διακοπές Κυκλοφορίας: Στην Ε.Ο Αιγίου – Πτέρης (Γέφυρα Σελινούντα), διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω υπερχείλισης ποταμού. Στην Ε.Ο Αιγίου – Καλαβρύτων, Χ/Θ11,500 θέση Αχλαδιά (ρεύμα από Πτέρη για Αίγιο) διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης βράχων και χωμάτων. Επίσης, στην παραλία του Ριζόμυλου, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω συγκέντρωσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Δυσχέρεια Κυκλοφορίας: Στο 7ο χλμ επαρχιακής οδού Αιγίου – Μελισσίων υπήρξε πτώση βράχου και υλικών, με αποτέλεσμα το ρεύμα καθόδου προς Αίγιο να παραμείνει κλειστό και την κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσχέρεια στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Στην επαρχιακό οδό Πούντας – Καλαβρύτων από την Χ/Θ 03,00 έως και την Χ/Θ 12,00 (Κερνίτσα), η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσχέρεια και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της οδού λόγω πτώσης βράχων και χωμάτων συνέπεια κατολίσθησης. Τέλος, στην Τ.Κ. Πλατανιώτισσας Καλαβρύτων κατά μήκος της οδού προς Αίγιο (μέσω Μπουφούσκας) είχαν καταπέσει στο οδόστρωμα πέτρες και φερτά υλικά από τις έντονες προηγηθείσες βροχοπτώσεις με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσχέρεια.

Να σημειωθεί ότι στα ορεινά της Αιγιάλειας υπήρξε αραιή χιονόπτωση χωρίς να προκληθούν ιδιαίτερα προβλήματα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr