background img
banner
banner

Άδεια αγορά περιμένει με συγκρατημένη αισιοδοξία τα Χριστούγεννα…

ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ 10 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑ…

Απογοητευτική ήταν η εικόνα της αγοράς του Αιγίου την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου, καθώς, κατά κοινή ομολογία, ήταν η μέρα με την λιγότερη κίνηση. Οι δρόμοι ήταν άδειοι όπως και τα καταστήματα, ενώ με ευκολία έβρισκε κανείς να παρκάρει ακόμη και στην Κλ. Οικονόμου! Μέσα στη… δίνη των αρνητικών συγκυριών, οι έμποροι «ντύνουν» χριστουγεννιάτικα τα καταστήματά τους και περιμένουν από την Κυριακή 12/12, με εορταστικό ωράριο και συγκρατημένη αισιοδοξία, να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Και πώς να μην είναι συγκρατημένοι, όταν άπαντες γνωρίζουν πως μέσα σε τόσα αρνητικά για τον κλάδο τους αυτές τις γιορτές, δεν υπάρχει ούτε ένα θετικό… Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄είναι γεγονός ότι η κίνηση στην αγορά έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες κι αυτό λειτουργεί άσχημα στην ψυχολογία όλων. Όμως για να συμβεί αυτό έχουν συντελέσει πολλοί παράγοντες. Το κυριότερο είναι ότι λείπουν χρήματα από τις τσέπες των καταναλωτών της περιοχής κι αυτό είναι εμφανές. Η τοπική οικονομία, αυτή τη στιγμή, στερείται περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ από τη σταφίδα, της οποίας η ζήτηση και η τιμή έπεσαν στα Τάρταρα. Όταν λοιπόν οι άνθρωποι δεν έχουν εισόδημα, πώς να βγουν να ξοδέψουν; Κι αυτό ήρθε να προστεθεί όχι σε μία υγιή κατάσταση, αλλά σε ένα περιβάλλον που «νοσεί», με πτώση της εμπορικής κίνησης κατά 50% ήδη, από την τήρηση των μέτρων covid και μετά΄΄.

Η υποχρεωτικότητα λειτουργεί ισοπεδωτικά…

Και προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Αφού υποχρεώνουν τους μικρομεσαίους να δέχονται με δικαιολογητικά στην είσοδο και μόνον ενώ αφήνουν τους «μεγάλους» ανενόχλητους και χωρίς περιορισμούς, ωθούν τον κόσμο να μπει στα πολυκαταστήματα που εμείς σαν αγορά δεν διαθέτουμε. Άρα τα χρήματα που παράγονται στον τόπο μας «ταξιδεύουν» γι’ αλλού. Οι «αλυσίδες» στις εισόδους των καταστημάτων και ο έλεγχος από άνθρωπο λειτουργούν αποτρεπτικά. Και τα 100 ευρώ των ανεμβολίαστων που θα τα στερηθεί η οικογένειά τους και η αγορά. Η υποχρεωτικότητα μας έχει καταστρέψει΄΄.

Επιπλέον, θίγει και το θέμα της πλατείας Αγ. Λαύρας: ΄΄Στο κέντρο του Αιγίου δεν μπορεί κανείς να κυκλοφορήσει. Η κεντρική πλατεία είναι γκρεμισμένη εδώ και δύο χρόνια. Και η ψυχολογία είναι πολύ πεσμένη΄΄. ΄΄Θέτουμε σε λειτουργία το εορταστικό ωράριο, σαν έμποροι αναβαθμίζουμε τα καταστήματά μας, διαθέτουμε εμπορεύματα άριστης ποιότητας, για όλα τα βαλάντια και καλούμε τον κόσμο σε αυτές τις γιορτές να στηρίξει την τοπική μας αγορά΄΄, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Μικρή αλλαγή στο εορταστικό ωράριο

Υπενθυμίζεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα. Επίσης, υπήρξε και μία διαφοροποίηση ως προς το άνοιγμα της αγοράς στις 3 Ιανουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε χθες από τον Σύλλογο, ΄΄στο εορταστικό ωράριο που προτάθηκε από τον σύλλογο αναφέρεται η Δευτέρα 3/1/22 ως αργία. Η πρόταση αυτή του προεδρείου βασίστηκε και σε προηγούμενη απόφαση του συλλόγου, συγκεκριμένα του 2010 όπου συνέπιπτε (όπως και φέτος) η Πρωτοχρονιά ήμερα Σάββατο. Λόγω του ότι οι αγορές των γειτονικών δήμων θα παραμείνουν ανοικτές, αλλάζουμε το εορταστικό ωράριο μόνο σε όσον άφορα την Δευτέρα 3/1/22 όπου τα καταστήματα ανοίγουν με το ισχύον ωράριο. Φυσικά όσοι συνάδελφοι θέλουν να κάνουν απογραφή και να είναι κλειστοί μπορούν να το κάνουν. Σας ευχόμαστε καλές γιορτές!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr