background img
banner
banner

Ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο… σαν όνειρο!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ – ΛΑΜΠΕΡΟ –ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ Η ΕΝΑΡΞΗ

Ένα δάσος… διαβατήριο για την πραγμάτωση των ονείρων μικρών και μεγάλων, δημιούργησε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στα Υψηλά Αλώνια. Με μουσικές, φώτα κι εικόνες που παραπέμπουν στα όνειρα, εγκαινιάστηκε χθες βράδυ το Πάρκο των Χριστουγέννων, που για δέκατη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνει να κάνει τις γιορτινές στιγμές μας πιο όμορφες, δίνοντας ταυτόχρονα χρώμα στις γκρίζες μέρες μας.

Ο καιρός έκανε τελικά το χατίρι στους διοργανωτές που πολύ εύστοχα μετέφεραν την ημερομηνία διεξαγωγής της έναρξης. Κι ενώ όλη τη μέρα χθες η βροχή δήλωνε… παρούσα, στις 6.00 η ώρα το απόγευμα, οι ουρανοί… τήρησαν τη συμφωνία τους και κράτησαν τα σύννεφα ψηλά… Η προσέλευση και λόγω covid και λόγω καιρικών συνθηκών, δεν θύμισε σε τίποτα αυτή της αντίστοιχης έναρξης δύο χρόνια πριν, ωστόσο στα μάτια όσων παρευρέθηκαν, διέκρινε κανείς την επιθυμία για λίγη χαρά και λάμψη, αυτή που μόνο τα Χριστούγεννα μπορεί να βρει κανείς μέσα στο έτος.

Το μήνυμα της γιορτής της αγάπης συναντά την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Φέτος, η γιορτή μεγάλωσε και η μαγεία του Πάρκου «πλημμύρισε» και την πλατεία Υψηλών Αλωνίων, έτσι ώστε να γεμίσει με χαμόγελα και ευχές το «Δάσος από όνειρα», που φτιάχτηκε κρύβοντας μέσα του τη μαγεία των Χριστουγέννων. Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης φέρνει τα δώρα κάτω από το δέντρο και τα όνειρα μικρών και μεγάλων γίνονται πραγματικότητα! Οι ελπίδες, οι ευχές, η αγάπη και οι προσδοκίες που έρχονται κάθε Χριστούγεννα, ενώθηκαν και δημιούργησαν στο φετινό Πάρκο «Ένα δάσος από όνειρα». Το μήνυμα της γιορτής της αγάπης, συναντάει την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και των πολύτιμων δασών που είναι πηγή ζωής για όλο τον πλανήτη.

Η έναρξη για τη φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων με το άναμμα του εντυπωσιακού φωτισμού του Πάρκου, από τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ο χώρος γέμισε με χριστουγεννιάτικες μουσικές νότες, σαλτιμπάγκους, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρους και με την παρουσία του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της δημοσιογράφου Νατάσας Ράγιου στην παρουσίαση.

Δήμος και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. επενδύουν στα όνειρα, ενισχύουν χαμόγελα και υλοποιούν υποσχέσεις

΄΄Επενδύουμε στις γιορτές, στο πάθος, τη χαρά, τη δημιουργικότητα. Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αλληλεγγύης και της αγάπης. Ο δήμος μας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κάθε χρόνο καλύτερα πιστεύω, προσπαθούν να απολαμβάνουμε όλοι μας αλλά κυρίως τα παιδιά, τα Χριστούγεννα. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή διασκέδαση στο πάρκο μας΄΄, ήταν τα λόγια του δημάρχου στον χαιρετισμό του.

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά κάλεσε όλους να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν το φετινό πάρκο που είναι ένα δάσος γεμάτο όνειρα. ΄΄Είναι τα όνειρα τα δικά σας και τα δικά μας, τα όνειρα των παιδιών μας που θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πραγματικότητα΄΄, είπε η κ. Τσουκαλά, ευχαριστώντας τους παριστάμενους που αγνόησαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, την παρουσιάστρια Νατάσα Ράγιου, τον Αλέξη Ασημακόπουλο που είναι ο καλλιτέχνης του πάρκου, λέγοντας πως «κάθε χρονιά αγωνίζεται να μας κάνει ό,τι καλύτερο» και όλους όσοι δούλεψαν και συνέβαλαν για το πάρκο. Όπως είπε, είναι συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που κάθε χρόνο, τα τρία τελευταία έτη, έχει βοηθήσει πολύ. Πλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., το Πάρκο των Χριστουγέννων έχει καθιερωθεί ως Πάρκο της Δυτικής Ελλάδας. Ειδικότερα, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες κ. Κοροβέση και Σακελλαρόπουλο τους οποίους χαρακτήρισε «φίλους του δήμου και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.».

Η κ. Τσουκαλά ευχαρίστησε ακόμη την Ολυμπία Οδό και την εταιρεία 3Ε που είναι οι χρυσοί χορηγοί που βοήθησαν και στην αξιοποίηση του χώρου μέσα. Αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν από πέρυσι με τις παρεμβάσεις που έγιναν στις υποδομές, υποσχόμενη ότι το πάρκο των Υψηλών Αλωνίων θα γίνει το «πάρκο της καρδιάς μας», όπως είπε, τονίζοντας πως θα είναι γεμάτο από δράσεις και εκδηλώσεις, από χρώματα κι αρώματα. Ανέφερε ακόμη τις επιχειρήσεις Κορονάκη και Τιτάν, ενώ θερμές ευχαριστίες απηύθυνε προς τους αντιδημάρχους, αναφέροντας τους κ. Γιδά, Χριστόπουλο, Βαρδάκη, Καραΐσκο και Ανδριόπουλο. Ευχαρίστησε ακόμη το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και τους συνεργάτες της που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό ως την τελευταία ώρα. Αφορμής δοθείσης της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Χριστόπουλο και Ιατροπούλου, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είπε πως ΄΄κανονικά σε αυτά τα γεγονότα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, όταν διεκδικούμε για την Αιγιάλεια πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά΄΄. Κλείνοντας τόνισε: ΄΄Αποθηκεύστε τα όνειρα των παιδιών σας και στείλτε τα στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στον δήμο Αιγιαλείας κι εμείς ξέρουμε τι θα κάνουμε. Έχουμε και την αγάπη και το πάθος και την όρεξη να τα πραγματοποιήσουμε΄΄.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο γιατί φέτος στολίστηκε όλο το Αίγιο. Επίσης, ευχαρίστησε την κ. Τσουκαλά γιατί όπως είπε, για πρώτη φορά έδωσε δέντρο στην Κοινότητα Αιγίου και στολίστηκε στην πλατεία Φανερωμένης. Αναφέρθηκε ακόμη στην πρωτοβουλία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. με δική της χρηματοδότηση να βελτιώσει το πάρκο, κάνοντας στεγανοποίηση στη λίμνη ώστε να είναι καθαρή και να λειτουργεί όλο τον χρόνο και φτιάχνοντας τις τουαλέτες αλλά και τουαλέτες ΑμεΑ άμεσα. ΄΄Θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πάρκο πρότυπο, καλύτερο από άλλων πόλεων, ανοιχτό για όλους΄΄, είπε χαρακτηριστικά.

Τρία, δύο, ένα… φως!

Αμέσως μετά, όλοι μέτρησαν αντίστροφα δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για το… όνειρο. Δέντρα, στολίδια, φιγούρες, σπιτάκια φωτίστηκαν καλαίσθητα μέσα στο πάρκο, δημιουργώντας μία ατμόσφαιρα μαγική, που μόνο ανατρέχοντας στα πιο όμορφα όνειρά μας θα βρούμε…

Παράλληλα, η Ομάδα “Κοκου Μουκλό” συνέπραττε με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο παρουσιάζοντας ένα αυτοσχεδιαστικό δρώμενο, πώς ο Κότσυφας έσωσε το δάσος και έμαθε σε όλους να το προστατεύουν και να το αγαπούν, ώστε να μην κινδυνεύσει ποτέ ξανά από πυρκαγιές.

Το Πάρκο θα κρατήσει συντροφιά στους επισκέπτες του έως και τις 6 Ιανουαρίου, με πολλές δράσεις που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον και θα προσφέρουν ξέγνοιαστες γιορτινές στιγμές μέσα από θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια ξωτικών, ξυλοπόδαρους, θέατρο σκιών, παιχνίδια θησαυρού, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από Φιλαρμονικές και χορωδίες, bubble shows, ζωγραφική, εναέρια show και πολλές άλλες δράσεις και εκπλήξεις με δωρεάν είσοδο! Ωράριο Λειτουργίας 10:00 – 22:00.

Υγειονομικά Πρωτόκολλα

Και χθες στην έναρξη, τηρήθηκα στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η είσοδος στο Πάρκο γίνεται από την κεντρική πύλη που βρίσκεται έναντι της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης α) πιστοποιητικού εμβολιασμού και β) πιστοποιητικού νόσησης καθώς και εγγράφου ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο). Οι ανήλικοι από 4 έως και 17 ετών προσκομίζουν δήλωση αρνητικού selftest. Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του Πάρκου.
Για τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, έχουν τοποθετηθεί καθίσματα για τους θεατές. Η χρήση της μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός είναι υποχρεωτική, ενώ δεν απαιτείται επίδειξη κάποιου πιστοποιητικού ή διαγνωστικού ελέγχου.

Πρόγραμμα Δράσεων στο Πάρκο Χριστουγέννων

  • Τρίτη 14/12- 17:00 – 18:00 Το ΚΔΑΠ Αίσωπος μεταφέρεια τα μαθήματα του στο Πάρκο των Χριστουγέννων
  • Τετάρτη 15/12- 18:00 – 19:00 «Τα Χριστούγεννα του καραγκιόζη» Δημοτικός Κινηματογράφος Απόλλων
  • Παρασκευή 17/12- 17:00 – 18:00 Το ΚΔΑΠ «Γαϊτανάκι» μεταφέρει τα μαθήματά του στο Πάρκο των Χριστουγέννων!
  • 19:00 – 20:00: Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας «Ιωάννης Κοκονέτσης», Φιλαρμονική Ακράτας και Φιλαρμονική Δήμου Καλαβρύτων
  • Σάββατο 18/12- 12:00 «To Δάσος που όλο πονούσε και έκλαιγε», Πρωινό διασκεδαστικό εναέριο show για παιδιά (διάρκεια 40’)
  • Κυριακή 19/12- 11:30 με 12:30 «Γούφ! Λαϊκά παραμύθια με σκύλους απ’ όλον τον κόσμο» του Δημήτρη Μάλλη εκδ. Ηδύφωνο. Η ομάδα αφήγησης «Παραμυθανθός» μας προσκαλεί σε μια βόλτα στις γειτονιές των λαϊκών παραμυθιών παρέα με τα σκυλιά όλου του κόσμου. Από το βιβλίο του Δημήτρη Μάλλη «Γουφ» των εκδόσεων Ηδύφωνο. Αφήγηση: Δημήτρης Μάλλης – Καλλιρρόη Μουλά, σε συνεργασία με το φιλοζωϊκό σύλλογο
  • 19:00 – 20:00: BIKE WITH SANTA Ντυνόμαστε Χριστουγεννιάτικα και πάμε μια γιορτινή ποδηλατοβόλτα από το Πάρκο μέσα στην πόλη του Αιγίου με την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια
  • 20:00 – 21:00:Χριστουγεννιάτικη παράσταση σχολής χορού Dancing Club της Χαράς Βάκρινου

  • Δευτέρα 20/12- 18:00 – 21:00 Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο κτίριο Παναγιωτόπουλου
  • Τρίτη 21/12- 17:00 – 18:00 Τα ΚΔΑΠ Διακοπτού και Σταφιδαλώνων μεταφέρουν τα μαθήματά τους στο Πάρκο των Χριστουγέννων!
  • 18:00 – 19:00: Παράσταση μαριονέτας «Ο Μικρός Πρίγκιπας»
  • Τετάρτη 22/12- 11:00 – 12:00 Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Δημιουργιών
  • 19:00 – 20:00: Χορευτικό Show από τις μαζορέτες “Estrellas” της Κατιάνας Λατάνη – Acceleration Gym
  • Πέμπτη 23/12- 12:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια Ζωγραφικής
  • 18:00 – 19:00– Παράσταση Καραγκιόζη – «Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη»
  • Παρασκευή 24/12 11:00 – 13:00: Εργαστήρια Ξωτικών
  • 18:00 – 20:00: Εργαστήρια ξωτικών- Bubble show και μπαλανοκατασκευές
  • Σάββατο 25/12- 11:00 – 12:00 «Τα μαγικά στολίδια παρουσίαση» παραμυθιού με την Χριστίνα Νικολοπούλου
  • 17:30 – 18:30: ΠΑΡΑΜΥΘΙ: «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη, εκδ.Ηδύφωνο Η νηπιαγωγός-παραμυθού Αθηνά Σκανδάμη και η μουσικός Ζουμπουλιά Σπυροπούλου θα παρουσιάσουν το παραμύθι «Ο φοβιτσιάρης Ουρανός» του Γιώργου Αυγέρη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΗΔΥΦΩΝΟ.
  • Κυριακή 26/12 – 11:00 – 12:00 Ακροβασία και παιχνίδι, πρωινό μάθημα εναέριων ακροβατικών σε παιδιά, με performing και δημιουργική απασχόληση, διάρκεια 1 ώρα
  • 12:00 – 13:00: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την παιδική νεανική χορωδία του Δήμου Αιγιαλείας και το φωνητικό σύνολο Αιγιάλειας με συμμετοχή μελών από τη Φιλαρμονική Ακράτας
  • 18:00 – 19:00: Θεατρική παράσταση «Η εξαφάνιση του Αϊ Βασίλη…»
  • Δευτέρα 27/12- 11:00 – 13:00 «Περπατώ , περπατώ μες το δάσος…» – Εργαστήριο για παιδιά, από την ομάδα εθελοντών Αιγίου Διέξοδος του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας «Καλλίπολις» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης». Μόνο με δηλώσεις συμμετοχής.
  • 18:00 – 19:00: Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Τα πειραχτήρια των Χριστουγέννων»

  • Τρίτη 28/12 – 11:00 – 13:00 Χριστουγεννιάτικη παράσταση «Ο καρυοθραύστης»
  • 18:00 – 19:00: Παράσταση μαριονέτας «Πινόκιο»
  • Τετάρτη 29/12- 11:00 – 12:00 Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων Δημιουργιών
  • 12:00 – 13:00: Παραδοσιακά κάλαντα και μελωδίες από την χορωδία του ΚΑΠΗ Αιγιαλείας, συνοδεία μουσικών κεράσματων
  • Πέμπτη 30/12 – 12:00 – 13:00 Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος αφηγείται την νέα, ανέκδοτη, Χριστουγεννιάτικη ιστορία του και ο εικαστικός Alessandro De Martino ζωγραφίζει με τα παιδιά!
  • 18:00 – 21:00: Χριστουγεννιάτικες δράσεις στο κτίριο Παναγιωτόπουλου
  • Παρασκευή 31/12 – 10:00 – 11:00 Η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη» θα τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στην πόλη του Αιγίου συνοδευόμενη από ξυλοπόδαρους και εντυπωσιακούς ζογκλέρ
  • 11:00 – 13:00: Bubble Show, μπαλονοκατασκευές και εργαστήρια ξωτικών
  • 17:00 – 18:00: Εργαστήρια Ξωτικών
  • 18:00 – 19:00: Παράσταση Καραγκιόζη «Μπαλωμένα Χριστούγεννα»
  • Σάββατο 1/1- 11:00 – 12:00 “Αδελφοί Rodriguez” Ένας ξυλοπόδαρος και ένας κλόουν – ζογκλέρ σε μια μάχη για το ποιος θα κάνει το καλύτερο κόλπο και τελικά ποιος θα κερδίσει το μεγαλύτερο χειροκρότημα. Ζογκλερικά, ακροβατικά, ταχυδακτυλουργικά και άφθονο γέλιο σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους

  • Κυριακή 2/1- 11:00 – 12:00 Προσκοπικό Λούνα Πάρκ – 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αιγίου
  • 12:00 – 13:00 : Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι Ζωγραφικής
  • 18:00 – 19:00: Παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού : «Τα ξωτικά ψάχνουν το σάκο»
  • Δευτέρα 3/1- 18:00 – 19:00 «Κάνε μια ευχή» από την ACTION TEAM με ταυτόχρονη ρίψη ιπτάμενων φαναριών
  • Τετάρτη 5/1 – 11:00 – 12:00 Ο Άι Βασίλης και ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr