background img
banner
banner

Έρχεται ενίσχυση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΙΓΕΙΡΑ / ΑΚΡΑΤΑ ΚΑΙ ΑΕ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Δυο είναι τα παιχνίδια που εκκρεμούν από τον 3ο όμιλο της Α΄ κατηγορίας και τα δυο αφορούν ομάδες της περιοχής μας. Με χρονική προτεραιότητα θα έχουμε το ντέρμπι Αιγείρα / Ακράτα – Κεραυνός Αγ. Βασιλείου στις 5 Ιανουαρίου.

Μια εβδομάδα αργότερα στα Καλάβρυτα η ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ουραγό Αετό Ρίου.

Σαν γηπεδούχα, τα σωματεία της περιοχής μας υπολογίζουν πολύ στην πραγματοποίηση αυτών των αγώνων, αφού το θετικό αποτέλεσμα θα βελτιώσει την βαθμολογία τους.
Το μεγάλο παιχνίδι βέβαια είναι στην Ακράτα με την μάχη των δυο πρωτοπόρων, στην οποία αν επικρατήσει η Αιγείρα / Ακράτα που είχε πάρει την εκτός έδρας ισοπαλία στον α΄ γύρο από τον Κεραυνό, θα ισοβαθμήσει μαζί του στην πρώτη θέση.

Για τα Καλάβρυτα το παιχνίδι με τον ουραγό Αετό Ρίου, απαιτεί αποκλειστικά το αποτέλεσμα της νίκης, που θα αυξήσει τις ελπίδες παραμονής στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν στη λήξη του πρωταθλήματος, με τους άλλους ομίλους.

Με 31 εκατ. ευρώ ενισχύεται άμεσα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Ήρθε επιτέλους η ώρα και για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό να λαμβάνει οικονομική ενίσχυση, η οποία δια μέσω του στοιχηματισμού διανέμεται σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.
Το ποσό υπολογίζεται στα 31 εκατ. ευρώ και προκαταβάλλεται σε όλα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία αναλογικά, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών» από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Από τα χρήματα αυτά κάνει να λαμβάνουν: περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, ενδυναμώνοντας περισσότερο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις αναπτυξιακές κατηγορίες,

  • τα ερασιτεχνικά σωματεία που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις,
  • οι εθνικές μας ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων),
  • η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες μας.

Η χρηματοδότηση των 31 εκατ. ευρώ, που θα καταβληθεί τις προσεχείς εβδομάδες απευθείας σε όσα ερασιτεχνικά σωματεία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και είναι ισόποση με την αντίστοιχη προκαταβολή που είχε καταβληθεί προ μηνών στον επαγγελματικό αθλητισμό (Λίγκες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ), κατανέμεται ως εξής:

2.5% η Γ΄ Εθνική 35% τα λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία με ποσό βάσης 1600 ευρώ

Για τον υπολογισμό του ποσού που θα λάβει έκαστο ερασιτεχνικό σωματείο που είναι δικαιούχος, λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια:

  • Ο αριθμός των αθλημάτων που καλλιεργεί το αθλητικό σωματείο (και για τα οποία έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ). [50 μονάδες για κάθε άθλημα]
  • Ο αριθμός των προπονητών που απασχολεί (όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων που τηρείται στην ΓΓΑ) [25 μονάδες για κάθε προπονητή]
  • Ο αριθμός των αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο (όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των αθλητών δεν δύνανται να ξεπερνά τους πενήντα (50) ανά δηλωμένο προπονητή [1 μονάδα για κάθε αθλητή]
  • Τα ετήσια έξοδα του σωματείου (όπως αυτά αποτυπώνονται στον απολογισμό του σωματείου, ο οποίος είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων) [0.001 μονάδα ανά ευρώ εξόδων].

 

  • Αφού αθροισθεί ο συνολικός αριθμός των μονάδων όλων των δικαιούχων σωματείων, το σύνολο που θα προκύψει θα διαιρεθεί με το συνολικό ποσό που αναλογεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτως ώστε να προκύψει η αξία της μίας μονάδας. Ακολούθως, το ποσό (η αξία) που θα προκύψει από την διαίρεση, θα πολλαπλασιάζεται με τις μονάδες εκάστου σωματείου, ώστε να προκύψει το συνολικό ποσό που θα λάβει κάθε σωματείο.
  • Ειδικά ως προς την προκαταβολή που θα καταβληθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, ανεξάρτητα από τις μονάδες που συγκεντρώνει κάθε αθλητικό σωματείο, θα λαμβάνει ως ποσό βάσης το ποσό των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600€).

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr