background img
banner
banner

Έτσι θα λειτουργήσει το «Πάρκο των Χριστουγέννων»!

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 7.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Η οριστικοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνει το φετινό Πάρκο των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκε σε σύσκεψη χθες με τη συμμετοχή των διοργανωτών, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα ασφαλείας ενάντια στον covid-19 που ισχύουν σήμερα.

Αποφασίστηκε έτσι η έναρξη των φετινών εκδηλώσεων, να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, με τις εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα τόσο εντός του Πάρκου, όσο και στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων που φέτος μετατρέπεται κι αυτή σε πεδίο καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά στo protionline.gr η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, ΄΄εκτιμήσαμε την κατάσταση και αποφασίσαμε να οριστικοποιήσουμε την έναρξη του Πάρκου αυτό το Σάββατο, στις 7.00 το απόγευμα.

Η είσοδος στο Πάρκο των Χριστουγέννων θα γίνεται από την οδό Ρωμανιώλη στο κάτω μέρος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων και η έξοδος από την πόρτα της Μητροπόλεως. Στην είσοδο θα πραγματοποιείται έλεγχος καθώς δικαίωμα να μπουν έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και για τα παιδιά έως 17 ετών είναι απαραίτητο το self test΄΄.

 

Η ημέρα των εγκαινίων

Αναφορικά με το τι θα περιλαμβάνει η έναρξη, η κ. Τσουκαλά αναφέρει: ΄΄Την ημέρα των εγκαινίων, οι περισσότερες δράσεις λαμβάνουν χώρα στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στην εξέδρα, με καθήμενους και θα περιλαμβάνουν το παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους, με πολλή μουσική και ξυλοπόδαρους. Επίσης, σε οθόνη θα προβάλλεται βίντεο της δασκάλας χορού Χαράς Βάκρινου, εμπνευσμένο από το θέμα του Πάρκου΄΄.

 

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια ξωτικών, με τα ΚΔΑΠ του δήμου Αιγιαλείας να κατέχουν πρωτεύοντα ρόλο, δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα, την Παρασκευή 17 του μήνα το απόγευμα, μουσικές από τις Φιλαρμονικές Ακράτας, Καλαβρύτων, Αιγείρας και Δερβενίου, το Σάββατο 18/12 στις 12.00 το μεσημέρι παραμύθι «Το Δάσος που όλο πονούσε κι έκλαιγε», αλλά και πρωινό διασκεδαστικό εναέριο σόου για παιδιά, την Κυριακή στις 11.30 το πρωί παρουσίαση παραμυθιού «Γουφ Λαϊκά Παραμύθια με σκύλους από όλο τον κόσμο» σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, ενώ το ίδιο βράδυ θα πραγματοποιηθεί ποδηλατοβόλτα από το Πάρκο, τη Σολωμού, τη Ρήγα Φεραίου, Κλ. Οικονόμου, Μητροπόλεως με επιστροφή στα Ψηλά Αλώνια με τίτλο Bike with Santa. Το πρωί της Δευτέρας 20 Δεκεμβρίου προβλέπονται δράσεις στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, την Πέμπτη 23 του μήνα εργαστήριο ζωγραφικής το πρωί αλλά και Καραγκιόζης το απόγευμα, την Παρασκευή παραμονή Χριστουγέννων εργαστήρια με τη Μαργαρίτα Γούτου, το Σάββατο Χριστούγεννα το πρωί παραμύθι και το απόγευμα την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Τρυφερούλης που δεν έμενε στο ΑΝ».

Τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακροβασία και παιχνίδι, αλλά και μουσική από την παιδική νεανική χορωδία του δήμου. Επίσης το απόγευμα… έρχεται η εξαφάνιση του Άη Βασίλη.

Ακολουθούν δράσεις από την εθελοντική ομάδα «Διέξοδος», μαριονέτες, μουσική από τη χορωδία των ΚΑΠΗ και μία… περατζάδα της Φιλαρμονκής την παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν το… bubble show. Επίσης, το ίδιο απόγευμα αναμένεται παράσταση Καραγκιοζη.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα κάνει την εμφάνισή του ο Σαλτιμπάγκος, ενώ τη δεύτερη μέρα του έτους εκτός από καλλιτεχνικές δημιουργίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού με τίτλο «Τα ξωτικά ψάχνουν τον σάκο». Και φέτος, η κοπή πίτας του Πάρκου έχει προγραμματιστεί για την ημέρα των Θεοφανείων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr