background img
banner
banner

Αλλαγές στην τιμολόγηση ύδρευσης και αποχέτευσης αποφάσισε η ΔΕΥΑΑ

ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Ομόφωνες αποφάσεις για τη διαμόρφωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2022 ελήφθησαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑ που πραγματοποιήθηκε προχθές Δευτέρα και οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές, με κύρια χαρακτηριστικά την κοινωνική δικαιοσύνη και την εξίσωση των τελών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Μείωση για πρώτη φορά κατά 5% στην τιμή του νερού για το Αίγιο

Όπως έκανε γνωστό στο protionline.gr η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Αιγιαλείας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ΄΄έγινε ομόφωνα αποδεκτή η εισήγηση του δημάρχου και προέδρου της ΔΕΥΑΑ, η οποία για πρώτη φορά περιλαμβάνει, μετά από αρκετό καιρό, μείωση του τέλους ύδρευσης για το Αίγιο, σε ποσοστό 5%.

Επίσης, για τις ημιορεινές κοινότητες, αποφασίστηκε μείωση του τιμολογίου για τα πολλά κυβικά. Σε ό,τι αφορά την άρδευση δεν άλλαξε κάτι, ενώ αλλαγές αποφασίστηκαν στα τέλη αποχέτευσης, στην κατεύθυνση της ίσης μεταχείρισης των δημοτών του αστικού ιστού και των κοινοτήτων΄΄.

Είναι εμφανές πως στόχος της ΔΕΥΑΑ είναι να μειωθεί έστω και κατά 5% το κόστος της ύδρευσης στο Αίγιο, δεδομένης της διαφοράς στην κοστολόγηση που υπήρχε σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πρώην δήμους.

Μείωση για τις περιπτώσεις κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων στα ημιορεινά

Σε ό,τι αφορά τις ημιορεινές κοινότητες, αυτό που αποφασίστηκε, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Βασιλακοπούλου, είναι ελάφρυνση για τις περιπτώσεις κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων δηλαδή για τις μεγαλύτερες κλίμακες. Συγκεκριμένα, ως τώρα ίσχυε δωρεάν επιβάρυνση για κατανάλωση μέχρι 100 κυβικά, από τα 100 έως τα 200 κυβικά η επιβάρυνση ήταν στα 0,30 ευρώ το κυβικό, από τα 200 έως τα 300 κυβικά ήταν στα 0,40 ευρώ το κυβικό, από τα 300 έως τα 400 κυβικά ήταν στα 0,60 ευρώ το κυβικό, ενώ από 400 έως 700 κυβικά ο δημότης χρεωνόταν 0,60 ευρώ το κυβικό. Πλέον, με την προχθεσινή απόφαση από τα 0 έως τα 400 κυβικά, ο δημότης θα επιβαρύνεται με 0,30 ευρώ για κάθε κυβικό νερού που καταναλώνει και για 400 έως 700 στο εξής θα χρεώνεται με 0,40 ευρώ.

Αλλαγές για τους πρώην όμορους δήμους λόγω της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης

Για την αποχέτευση, το τέλος σύνδεσης ορίστηκε στα 350 ευρώ εφάπαξ. ΄΄Λόγω επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης και σε περιοχές των πρώην όμορφων δήμων, όπως για κάθε νέα σύνδεση ακινήτου με το δίκτυο αποχέτευσης, αποφασίστηκε η χρέωση του ποσού των 350 ευρώ εφάπαξ΄΄, ανέφερε η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ.

Σε ό,τι αφορά το τέλος αποχέτευσης για τους πρώην όμορους δήμους στους οποίους επεκτείνεται η αποχέτευση, αποφασίστηκε χρέωση σε ποσοστό 100% επί της αξίας χρέωσης των κυβικών κατανάλωσης ύδατος, με το ανώτατο όριο χρέωσης μέχρι 200 κυβικά. ΄΄Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν καταναλώνουν περισσότερο νερό δεν πληρώνουν παραπάνω για την αποχέτευση΄΄, τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου, εξηγώντας πως ΄΄το νερό στο Αίγιο ήταν στα 0,70 ευρώ το κυβικό. Όμως π.χ. στην Ακράτα ή τα Σελιανίτικα, το νερό τιμολογείται στα 0,30 ευρώ.
Οπότε, με το 100% της αποχέτευσης φτάνουν τα 0,60 ευρώ, άρα και πάλι επιβαρύνονται λιγότερο από τους κατοίκους του Αιγίου΄΄.
Και κατέληξε: ΄΄Η διαμόρφωση των τελών έγινε με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια και με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr