background img
banner
banner

Ανανεώθηκαν τα προγράμματα παρακολούθησης των ΧΥΤΑ

ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ

Στην ανανέωση των προγραμμάτων παρακολούθησης των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, καθώς και των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων, προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από εντατική προεργασία διασφαλίστηκαν οι σχετικοί πόροι, ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιοτικής κατάστασης στα υπόγεια υδατικά συστήματα και στα επιφανειακά υδάτινα σώματα των ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και για τη διετία 2021-2023. Το πρόγραμμα αφορά τον έλεγχο εκπομπής ρύπων στα ύδατα πλησίον ΧΥΤΑ. Προβλέπονται δειγματοληψίες επιφανειακών και υπόγειων υδάτων δύο φορές το χρόνο, σε σημεία παρακολούθησης των ΧΥΤΑ όπως αυτά ορίζονται στις σχετικές ΑΕΠΟ ή στα προγράμματα παρακολούθησης των φορέων διαχείρισης και επιτόπου φυσικοχημικοί προσδιορισμοί καθώς και εργαστηριακοί προσδιορισμοί σε 32 παραμέτρους. Το συνολικό κόστος του συγκεκριμένου έργου υπολογίζεται σε 108.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε και στην ανανέωση του επιτυχημένου προγράμματος παρακολούθησης των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων των αστικών ιστών της Περιφέρειας, για άλλους 6 μήνες με συνολικό προϋπολογισμό 24.000 ευρώ, που έχει σαν στόχο την πρόληψη της υποβάθμισης των υδάτων των αποδεκτών των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ).


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr