background img
banner
banner

Αποκατάσταση της εκλογής των Δ.Σ. για ΔΕΥΑΑ και ΣΥΔΙΣΑ

ΖΗΤΑ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ

Ο ορισμός μελών των Νομικών Προσώπων του δήμου θα απασχολήσει την αυριανή (2.30μ.μ.) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, πλην όμως, η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, έχει υποβάλει αίτηση για «αποκατάσταση της εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας και του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας».

Η θητεία των διοικήσεων των Νομικών Προσώπων έληγε στα 2,2 χρόνια, δηλαδή στα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο έχει δοθεί παράταση έως τις 9 Ιανουαρίου. Δεν ισχύει το ίδιο για τους εκπροσώπους στη ΔΕΥΑΑ και τον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας που ο δήμαρχος έχει δικαίωμα να διατηρήσει τα ίδια μέλη – εκπροσώπους για τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες όσο είναι δηλαδή και η θητεία της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, ο νόμος δίνει και το δικαίωμα αντικατάστασης ενδιάμεσα, με την παράταξη Γούτου να ζητά να οριστούν νέα πρόσωπα, χωρίς ωστόσο να προτείνει αντικαταστάτες. Μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Γούτος, που συγκάλεσε χθες δημοτική ομάδα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και ονόματα από την παράταξή του για συμμετοχή στα συμβούλια των Νομικών Προσώπων, τονίζοντας πως επιθυμεί τις θέσεις που δικαιούνται βάσει των προβλεπόμενων του Κώδικα Δήμων.

Χρ. Γούτος: «Είναι κάτι που έπρεπε να έχει γίνει»

Αναφορικά με την αίτηση της παράταξής του περί αποκατάστασης της εκλογής των Διοικητικών Συμβουλίων της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας και του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Αχαΐας, στα οποία σημειωτέον, συμμετέχουν η Βάσω Ψυχράμη και ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και η Βάσω Ψυχράμη στον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α., ο κ. Γούτος, σημείωσε: ΄΄Κρίναμε από την αρχή ότι δεν ήταν σωστό να αποκλειστεί η παράταξή μας από τις επιτροπές του δήμου, πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση του λαού της Αιγιάλειας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πιστεύουμε πως δεν έγιναν σωστά οι επιλογές των προσώπων και θεωρούμε ότι αδικηθήκαμε. Δεν προτείνουμε συγκεκριμένα πρόσωπα στην εισήγησή μας, ωστόσο ζητάμε αποκατάσταση. Θεωρούμε πως αυτό θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει΄΄.

Β. Ψυχράμη: «Υπηρετούμε επάξια τους δημότες»

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr για την αίτηση της παράταξης Γούτου, η κ. Ψυχράμη ανέφερε: ΄΄Η «Ποιοτική Αιγιάλεια» υπηρετεί επάξια τους δημότες, κάνοντας εποικοδομητικές προτάσεις αλλά και ασκώντας σθεναρή αντιπολίτευση όπου απαιτείται, πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον΄΄.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις από πλευράς της κ. Ψυχράμη όλο αυτό το διάστημα στα εν λόγω όργανα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το θέμα του διαγωνισμού για τα δίκτυα αποχέτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ, όταν στη βαθμολόγηση των υποψήφιων εταιρειών ζήτησε να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι η μία εταιρεία παρέχει περισσότερο χρόνο συντήρησης, κριτήριο που έλαβε υπόψη στην απόφασή του μετέπειτα και το Συμβούλιο της Επικρατείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr