background img
banner
banner

Αποσύρθηκε το θέμα του προϋπολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΗ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ

Για τις αρχές του έτους μετατέθηκε η κατάρτιση του σχεδίου προϋπολογισμού του δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2022. Το θέμα είχε προγραμματιστεί να εξεταστεί στην τελευταία για το 2021, συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, ωστόσο αποσύρθηκε. Κάπως έτσι, οδηγείται στην πρώτη του νέου έτους συνεδρίαση της Επιτροπής και ακολούθως, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αυτό που καλείται να αποφασίσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του έτους.

Ο λόγος που αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου, ήταν ο προφανής κι αυτός που είχε τεθεί και ως απορία από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή πώς τίθεται για ψήφιση το σχέδιο του προϋπολογισμού, τη στιγμή που δεν έχει σταλεί ακόμη στον δήμο η γνώμη του Παρατηρητηρίου για το προσχέδιο, το οποίο είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία στην προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Επομένως, το θέμα αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση, με την προοπτική να επανέλθει μόλις ληφθεί η σχετική απόφαση του Παρατηρητηρίου. Δεδομένης της στάσης της αντιπολίτευσης πάντως μέσω των εκπροσώπων της στη συζήτηση του προσχεδίου στην Ο.Ε., θεωρείται δεδομένο ότι θα καταψηφίσουν το σχέδιο, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα δικές τους προτάσεις. Ουδείς έτσι μπορεί να προδικάσει το πότε θα τελειώσει και φέτος το θέμα «ψήφιση προϋπολογισμού» για τον δήμο, με την ευχή να μην παρατηρηθεί η περσινή καθυστέρηση…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr