background img
banner
banner

Γιατρός από την Ανατολική Αιγιάλεια

ΦΕΡΕΤΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ

Ενεργό ρόλο φαίνεται πως είχε ιατρός από την Ανατολική Αιγιάλεια, στο κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων που ήρθε στην… επιφάνεια πριν από δύο εβδομάδες, με την κατηγορία ότι προέβαινε σε παράνομες κατευθυνόμενες πράξεις που αφορούσαν σκευάσματα, ζημιώνοντας τον ΕΟΠΥΥ αρκετές χιλιάδες ευρώ…

Μετά από έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ημαθία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Μεσσηνία, συνελήφθησαν συνολικά 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και το ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, ο διευθυντής πωλήσεων και 10 ιατρικοί επισκέπτες φαρμακευτικής εταιρείας, καθώς και ιδιοκτήτρια ιατρικού κέντρου. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, νόθευση, απάτη, δωροληψία και δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα και παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων.

Με λεία 140.000 ευρώ

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη 173 άτομα, μεταξύ των οποίων 49 ιατροί δημοσίων δομών, 64 ιδιώτες ιατροί, φαρμακοποιοί και ιατρικοί επισκέπτες. Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρών, τόσο του Δημοσίου όσο και ιδιωτών, καθώς και φαρμακοποιών, πραγματοποιώντας κατευθυνόμενες και ψευδείς συνταγογραφήσεις σκευασμάτων της εταιρείας τους. Με τον τρόπο αυτό οι ιατροί λάμβαναν αντίστοιχα «ανταποδοτικά» χρηματικά ποσά – αθέμιτα ωφελήματα, η εταιρεία αποκόμιζε κέρδος από τις πωλήσεις των σκευασμάτων της και οι φαρμακοποιοί αποκόμιζαν κέρδος από την εκτέλεση των συνταγών στα φαρμακεία τους, επιβαρύνοντας τον ΕΟΠΥΥ και ζημιώνοντας κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο.

Μάλιστα, η «λεία» του ιατρού από την Ανατολική Αιγιάλεια φέρεται να ήταν 140.000 ευρώ, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστηρίου από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο ερεύνησε υποθέσεις από όλη την Ελλάδα και κατέληξε πρόσφατα στην άσκηση διώξεων. Ο ιδιώτης γιατρός που επέλεγε να γράφει παράνομα ψυχοφάρμακα έχει ήδη απομακρυνθεί από την πρωτοβάθμια. Όσον αφορά στην επιλογή της ψυχιατρικής νόσου, γινόταν προφανώς διότι το κέρδος στο φαρμακείο είναι 100% από το ταμείο του δημοσίου καθώς δεν υπήρχε υποχρέωση ίδιας συμμετοχής από τον υποτιθέμενο ασθενή!

Σωτ. Κοίλιας: ΄΄Σε τέτοιες περιπτώσεις οι δικαστικές αρχές οφείλουν να ενημερώνουν τον εκάστοτε Ιατρικό Σύλλογο΄΄

Ερωτηθείς από το protionline.gr για το θέμα της εμπλοκής ιατρού της περιοχής στην υπόθεση, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου Σωτήρης Κοίλιας, είπε ότι ο Σύλλογος δεν έχει ενημερωθεί για την περίπτωση. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ΄΄σε τέτοιες περιπτώσεις, οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να ενημερώνουν τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους, όμως εμείς δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Αντιθέτως, πληροφορηθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης για το θέμα αυτό, χωρίς να γνωρίζουμε αν ευσταθεί η πληροφορία ότι είχε εμπλακεί ιατρός της περιοχής μας και δη μέλος του Ιατρικού Συλλόγου΄΄. Στο ερώτημα για το εάν προβλέπονται κυρώσεις από τον Σύλλογο σε μία τέτοια περίπτωση, είπε πως ΄΄εάν ισχύει, τότε το θέμα θα μπει στο πειθαρχικό όργανο του Συλλόγου που θα κληθεί να αποφασίσει΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr