background img
banner
banner

Δέσμευση για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΕΛΙΝΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΜΠΟΝΑΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΨΥΧΡΑΜΗ

Πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων που έντονα καιρικά φαινόμενα και πολυκαιρία έχουν προκαλέσει στον ποταμό Σελινούντα, έλαβε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη.

Μετά την προχθεσινή εισήγησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τη λήψη ομόφωνης απόφασης για αποστολή εγγράφου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στα σημεία μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο, από τον οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση πως θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για να μην τεθούν σε κίνδυνο κάτοικοι και ιδιοκτησίες.

Ειδικότερα, η κ. Ψυχράμη κάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη να δει από κοντά τα προβλήματα που προέκυψαν κι αυτός ανταποκρίθηκε άμεσα. Κατέφθασε στην περιοχή με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Γιάννη Μπάφα και ενημερώθηκε από την επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» ενώ παρόντες ήταν στις κατά τόπους επισκέψεις, ο δημοτικός σύμβουλος, μέλος της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Παναγιώτης Μαρινόπουλος, εκ μέρους του Αρδευτικού Οργανισμού Σελινούντα ο γραμματέας Γιώργος Μεϊντανάς και οι πρόεδροι Τ.Κ. Σελινούντα Ανδρέας Παπαγεωργίου και Βαλιμιτίκων Κώστας Δημακόπουλος.

΄΄Πραγματοποιήσαμε επιθεώρηση στον Σελινούντα από το ύψος των Μύλων Αγγελόπουλου ως τις εκβολές του στα Βαλιμίτικα. Ενημερώσαμε τον κ. Μπονάνο και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και ζητήσαμε να μεριμνήσουν για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα. Μας υποσχέθηκε πως θα υπάρξει άμεσα μέριμνα στο πλαίσιο των εργασιών που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιούργησε το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας΄΄, ανέφερε στo protionline.gr η κ. Ψυχράμη, σχολιάζοντας θετικά την άμεση ανταπόκριση του αντιπεριφερειάρχη.

Μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Μπονάνος είπε πως πράγματι είδε τα προβλήματα που είναι πολλά και σοβαρά κατά μήκος του ποταμού. ΄΄Είδαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και προσανατολιζόμαστε στην αποκατάστασή τους. Ήδη επικοινώνησα με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Έργων και με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Μίλησα και με τον διευθυντή, υπεύθυνο για την… αστυνόμευση των ποταμών κ. Γουναρόπουλο ζητώντας του να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να εκτελεστούν άμεσα τεχνικά έργα΄΄, ανέφερε χαρακτηριστικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr