background img
banner
banner

Δημοπρατήθηκε το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του 1ου ΕΠΑΛ

ΩΣ ΤΙΣ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου δεν έρχεται μόνο να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει τη λειτουργία του, αλλά και να ανεβάσει τον πήχη, δημιουργώντας νέα δεδομένα ως προ τη «σχέση» σχολικών συγκροτημάτων και οικονομίας φιλικής στο περιβάλλον. Το έργο δημοπρατήθηκε και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η εκτέλεσή του θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Η ηλεκτρονική διαδικασία «άνοιξε» ήδη και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Θα επιλεγεί η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών είναι η 25η Ιανουαρίου και ως ημερομηνία αποσφράγισης προσφορών έχει οριστεί η 1η Φεβρουαρίου.

Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2014- 2020, με ποσό χρηματοδότησης 2.331.200 €. Οι πόροι προέρχονται από το ΠΔΕ, και συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ. Η προβλεπόμενη δαπάνη έχει δεσμευτεί στον Δημοτικό προϋπολογισμό. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε έξι μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Β. Χριστόπουλος: ΄΄Θα δώσει προστιθέμενη αξία στο μεγάλο κτιριακό συγκρότημα»

΄΄Πιστοί σε αυτά που είπαμε, αμέσως μετά την απόφαση ένταξης σε χρηματοδότηση, προχωρήσαμε τις διαδικασίες για τον διαγωνισμό ώστε να επιλεγεί η εταιρεία που κατασκευάσει το έργο. Με την εκτέλεσή του, θα δώσει προστιθέμενη αξία στο μεγάλο κτίριο του ΕΠΑΛ, της οδού Ξηρολιθίων, το οποίο στεγάζει τρία σχολεία καθώς και το ΔΙΕΚ και πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών΄΄, επισήμανε στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό, ΄΄προβλέπονται παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας με αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εν λόγω κτιριακό συγκρότημα, με την εφαρμογή συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης τοιχοποιίας και στέγης, την αντικατάσταση παραθύρων και θυρών, την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και φωτισμού και την εγκατάσταση συστημάτων φωτοβολταϊκών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr