background img
banner
banner

Εγκλωβίστηκαν στα ορεινά της Ακράτας

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ

Από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή και λόγω των θυελλωδών ανέμων, τέσσερα άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο τους, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου στην θέση “Κορυφή” κοντά στο χωριό Περιστέρα. Πιο συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Στράτος Βαρδάκης και η παρέα του δίχως καν να το… καταλάβουν, ακινητοποιήθηκαν στο χιόνι, παραμένοντας στο σημείο για περισσότερες από δύο ώρες.

Τους «ακινητοποίησε» η χιονοθύελλα

Από τα κινητά τους τηλέφωνα οι τέσσερις φίλοι ειδοποίησαν για τον απεγκλωβισμό τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία για λόγους ασφαλείας “κινητοποιήσε” οχήματα και από την πόλη του Αιγίου αλλά και από Καλάβρυτα (όποιο φτάσει πρώτο…) προκειμένου να γίνει άμεση και δραστική η επέμβαση τους και να φτάσουν στο σημείο. Μάλιστα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το protionline.gr με τον ίδιο τον αντιδήμαρχο, αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Περιστέρας Γιάννη Κουτρούλη, ο οποίος βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, δήλωσε από το κινητό τηλέφωνο: “Αυτό που συμβαίνει, είναι οι συνέπειες μιας κατάστασης που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε λόγω της κακοκαιρίας αφενός, αλλά και του δρόμου ο οποίος δυστυχώς, δεν είχε καθαριστεί. Μέσα σε λιγότερο από μιάμιση ώρα, ενώ στο “πήγαινε” περάσαμε από το σημείο δίχως προβλήματα… στο “έλα”, λόγω του οδοστρώματος και της μη συντήρησής του, αλλά και των ανέμων, σήκωσε τόση χιονοθύελλα που μας έκανε να εγκλωβιστούμε εδώ” ήταν τα λόγια του προέδρου.

Από τα Καλάβρυτα μέσω Περιστέρας στο… Μεσορρούγι

Να σημειωθεί ότι, ο αντιδήμαρχος βρισκόταν από την Πέμπτη στην περιοχή των Καλαβρύτων όπου και διέμεινε, ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας με ένα ακόμα άτομο πήγαν για ψώνια στα Καλάβρυτα και “ενώθηκαν” με τα υπόλοιπα δύο άτομα, προκειμένου να έρθουν μαζί προς την πόλη του Αιγίου. Δίχως όμως να φανταστούν τι θα επακολουθούσε…

Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου ήταν “κλειστό” από την Δευτέρα το απόγευμα, γιατί στο σημείο πιάνει πολύ πάγο και υγρασία, με αποτέλεσμα ένα απλό συμβατικό αυτοκίνητο δίχως αλυσίδες, να μην μπορεί να κινηθεί καθόλου. Όμως δυστυχώς… το ότι η εν λόγω παρέα κινήθηκε προς το σημείο με αλυσίδες και με 4×4 τζιπ, ήταν απλά μια “υπερεκτίμηση” της κατάστασης ότι θα περάσουν, με αποτέλεσμα η χιονόπτωση και η θύελλα που “σηκώθηκε” άξαφνα και σε λιγότερο από 10 λεπτά της ώρας, να τους αναγκάσει να μπουν σε μία απρόσμενη… περιπέτεια. Το τηλεφώνημα στην Π.Υ. για τον απεγκλωβισμό τους, έγινε από το κινητό του ίδιου του αντιδημάρχου περίπου μισή ώρα μετά τις τρεις το μεσημέρι.

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα, ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων έφτασε στο σημείο, και με τη βοήθεια του Τάσου Μαστροκούκου, επετεύχθη ο απεγκλωβισμός του αυτοκινήτου και η παρέα είναι σώα και αβλαβής αλλά δεδομένων των συνθηκών αποφάσισε να διανυκτερεύσει στο Μεσορρούγι.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr