background img
banner
banner

Εκτεθειμένο το υπουργείο για την «απογύμνωση» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ Α.Τ. ΑΙΓΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ – ΑΝΤΙΔΡΑ ΣΤΑ… ΜΙΣΟΛΟΓΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Νέο έγγραφο προς κάθε αρμόδιο προετοιμάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου για το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης της τοπικής ΕΛ.ΑΣ., μετά τις… λιγοστές απαντήσεις που έλαβε στην αναφορά που είχε υποβάλει από κοινού με προέδρους Κοινοτήτων του δήμου Αιγιαλείας. Αυτή τη φορά σκοπεύει να τους θέσει προ των ευθυνών τους, κάνοντας γνωστή την πρόθεση για αναφορά τόσο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όσο και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!

Η Αιγιάλεια, ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Πελοποννήσου, παραμένει απροστάτευτος στην εγκληματικότητα, καθώς ο αριθμός ανδρών, εξοπλισμού και στόλου των υπηρεσιών της τοπικής Αστυνομίας, είναι δυσανάλογος στον πληθυσμό, την έκταση αλλά και τα μεγέθη της παραβατικότητας που παρουσιάζεται.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το εάν υπήρξε κάποια απάντηση στην αναφορά που κατέθεσε ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου μαζί με τους προέδρους Κοινοτήτων, ο Γιώργος Μπέσκος επισήμανε: ΄΄Όχι μόνο δεν λάβαμε γραπτή απάντηση, αλλά σε προφορική επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, μας μεταφέρθηκε πως υπάρχουν το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου και το Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας καθώς και το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, δίνοντας όμως πλασματικούς δείκτες και αριθμούς και ότι θα κοιτάξουν τις μεταθέσεις για να δουν αν υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω στελέχωσής τους. Οι απαντήσεις αυτές είναι επιεικώς απαράδεκτες κι αυτό τους μετέφερα και στην επικοινωνία μας, επαναλαμβάνοντας πως το αίτημα φορέων, δήμου και κοινωνίας είναι η δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης στο Αίγιο αλλά και η ανάπτυξη Ομάδας ΟΠΚΕ για την καταστολή της εγκληματικότητας. Είναι τόσο οριακή η κατάσταση και τόσο μεγάλες οι ελλείψεις που δεν επιλύεται το πρόβλημα με μία – δύο μεταθέσεις. Η απάντηση αυτή είναι προκλητική΄΄.

Μάλιστα, ο κ. Μπέσκος ζήτησε από τα γραφεία γενικού διευθυντή Οργάνωσης και Νομικής Προστασίας και γενικού διευθυντή Προσωπικού, συγκεκριμένες απαντήσεις για το εάν έχουν γίνει οι σχετικές εισηγήσεις στον υπουργό, λαμβάνοντας τη δέσμευση ότι αυτό θα γίνει άμεσα. ΄΄Σε κάθε περίπτωση εμείς θα αποστείλουμε νέο έγγραφο ενώ θα τους ξεκαθαρίσουμε πως προσανατολιζόμαστε σε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς επίσης και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχετικά με την ποινική αμέλεια των υπευθύνων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr