background img
banner
banner

Ενεργοποιήθηκε η αλληλεγγύη στις… καρδιές των πολιτών

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΩΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΕ ΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΚΤΗΜΑ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Σε μικρές «πινελιές» που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων προχωρά η αντιδημαρχία Καθαριότητας αλλά και στο πρώην οικόπεδο Ορφανίδη που χρησιμοποιείται από τον δήμο. Ταυτόχρονα με την καθημερινή «μάχη» για την καθαριότητα του δήμου, αποδεικνύει έμπρακτα τον κοινωνικό της χαρακτήρα, ενεργοποιώντας την αλληλεγγύη στις… καρδιές των πολιτών.

Τα μικροέργα που προγραμματίζονται στο «Νησί» Τέμενης, έχουν να κάνουν με τη συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου του ΣΜΑ, με τη βελτίωση των αποδυτηρίων και βαψίματα με το έργο ύψους περίπου 5.000 ευρώ να έχει ανατεθεί ήδη. Επίσης, προωθείται και η περίφραξη στο πρώην κτήμα Ορφανίδη με παράλληλες διαμορφώσεις, έργο που θα κοστίσει περίπου 35.000 ευρώ.
Αυτές τις γιορτές, το βάρος πέφτει και στη δύναμη που έχουν οι ίδιοι οι πολίτες ώστε να στηρίξουν συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού. Τέσσερις μεγάλες μεταλλικές «καρδιές αγάπης» έχουν ήδη τοποθετηθεί και κοσμούν, ως δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, αντίστοιχες Δ.Ε. του δήμου. Η μία έχει εγκατασταθεί στο Πάρκο των Υψηλών Αλωνίων, η άλλο στον σιδηροδρομικό σταθμό Διακοπτού, η τρίτη στην πλατεία Συλιβαινιωτίκων και η τέταρτη στην Άβυθο μπροστά από την εκκλησία των Ταξιαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι στις καρδιές τοποθετούνται πλαστικά καπάκια που συλλέγουν οι πολίτες από τους ίδιους, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα διατεθούν στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. ώστε να δοθούν για να λάβει όργανα που έχουν οι εξυπηρετούμενοι – άτομα με αναπηρίες.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το πώς «κυλά» η δράση, ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, επισημαίνει: ΄΄Η ανταπόκριση μέχρι στιγμής είναι πολύ μεγάλη, φαίνεται πως αυτές οι καλαίσθητες κατασκευές έχουν καταφέρει να ενεργοποιήσουν τον κόσμο. Ο σκοπός είναι ιερός και πιστεύω πως όλοι μαζί θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τον στόχο, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Συνεχίζουμε δυναμικά και καλούμε όλους τους πολίτες να υποστηρίξουν τη δράση΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr