background img
banner
banner

“Επένδυση”… πνοής για την κοινότητα Μαυρικίου

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Έκταση περίπου ενάμισι στρέμματος απέκτησε η κοινότητα Μαυρικίου. Ένας χώρος που θα “λύσει τα χέρια” μελλοντικά, όχι μόνο στους ντόπιους αλλά και στους πολλαπλούς επισκέπτες της περιοχής τους θερινούς μήνες, αναβαθμίζοντας την όμορφη γραφική κοινότητα. Πρόκειται για την αγορά οικοπέδου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από την αίθουσα που στεγάζεται ο τοπικός σύλλογος και που η απόφαση, όχι μόνο “πέρασε” παμψηφεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά είχε θερμούς υποστηρικτές για να υλοποιηθεί!

27.000 ευρώ το κόστος του οικοπέδου

Ο χώρος που μέχρι σήμερα ήταν εντελώς ανεκμετάλλευτος και που… “μαράζωνε” μέρα με την μέρα όλο και πιο πολύ, στο εξής “περνάει” στην δικαιοδοσία της Τ.Κ., προκειμένου να τον διαμορφώσει, έτσι ώστε να εξυπηρετήσει εκατοντάδες κατοίκους και με πολλούς τρόπους. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά του εν λόγω οικοπέδου κόστισε στον δήμο 27.000 ευρώ και τον χώρο θα τον διαχειρίζεται η Τοπική Αρχή. Μεγάλη ηθική συμβολή στο να αγοραστεί η έκταση γης, είχε και ο τοπικός πολιτιστικός σύλλογος, που βοήθησε τα μέγιστα με κάθε δυνατό τρόπο. Οι εργασίες διαμόρφωσης θα ξεκινήσουν άμεσα.

Πώς θα αξιοποιηθεί

Η συνολική έκταση είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να “σηκώσει” όχι μόνο μία άλλα και περισσότερες δραστηριότητες. Το πρώτο που έχει ειπωθεί ότι θα κατασκευαστεί, είναι ένα μεγάλο και λειτουργικό πάρκινγκ, ακριβώς δίπλα στην αίθουσα συνεδριάσεων που αυτή την στιγμή είναι υπό κατασκευή. Επίσης, άλλες ιδέες που έχουν πέσει στο… “τραπέζι” είναι η κατασκευή καλλωπιστικού φωτισμού, μία οργανωμένη και χρηστική παιδική χαρά και ταυτόχρονα να τοποθετηθούν παγκάκια ώστε να λογίζεται μια σύγχρονη πλατεία με όλα τα “κομφόρ” που θα μπορεί να παρέχει κάθε δυνατότητα ανάλογη στον επισκέπτη. Το χρονοδιάγραμμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Οι υπογραφές «έπεσαν» στις 20 Δεκεμβρίου

Το κόστος της αγοράς του οικοπέδου καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τον δήμο, καθώς σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, το συγκεκριμένο θέμα είχε συζητηθεί και μάλιστα, διεξοδικά. Η τελική υπογραφή «έπεσε» τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου.

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Λιαπόπουλος, τόνισε για την ομολογουμένως μεγάλη ¨επιτυχία¨ του χωριού: «Το οικόπεδο αγοράστηκε και για την περιοχή μας αυτό είναι πολύ καλό! Θα προσπαθήσουμε σιγά – σιγά, κομμάτι με το κομμάτι να κατασκευαστεί ένα πολύ όμορφο και πολυθεσικό πάρκινγκ, να φτιαχτεί ένα πάρκο και μία παιδική χαρά, έχουμε στο μυαλό μας πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να πάνε το Μαυρίκι, πιο ¨πάνω¨ και σε εξέλιξη και σε υποδομές. Να ευχαριστήσω τον σύλλογο για την πολύτιμη βοήθειά του και βεβαίως, τον δήμο. Ήταν πολύ τιμητικό για εμάς, που και η Δημοτική Αρχή αλλά και η Αντιπολίτευση ήταν θετικοί και ¨ζεστοί¨ να εγκριθεί αυτό το κονδύλι. Τους ευχαριστούμε όλους!».

Να σημειωθεί ότι, ο «Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Μαυρικίου ¨Η Πρόοδος¨», με έτος ίδρυσης το 2015, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του δήμου να αγοραστεί η συγκεκριμένη έκταση.

Η οποία βεβαίως, θα είναι και θα αποτελεί σημείο συνάντησης των νέων του χωριού ως πλατεία, εκδρομέων και τουριστικών εκδρομών αφού το πάρκινγκ θα μπορεί να ¨φιλοξενεί¨ και πολλά μεγάλα οχήματα, ενώ ο παλαιός χώρος στάθμευσης που υπήρχε και δεν λειτουργεί πια, έχει περάσει σε χέρια ιδιώτη. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Φάνης Παπαδόπουλος είχε υποδεχτεί πρόσφατα τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και του είχε θέσει το αίτημα το οποίο και ικανοποιήθηκε

Τέλος, να επισημανθεί ότι συνεχίζονται οι εργασίες στην αίθουσα του Συλλόγου (ο χώρος που στεγάζεται) και είναι υπό κατασκευή, έργο που πραγματοποιείται μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ και αυτή τη στιγμή μπαίνουν τα πλακάκια και οι αλουμινοκατασκευές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr