background img
banner
banner

Η αστυνόμευση και τα… όνειρα θερινής νυκτός

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤO PROTIONLINE.GR  ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Την ίδια στιγμή, επιστολή αναγνώστη του protionline.gr  παρουσιάζει επ’ ακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. κάνοντας λόγο για σταθερή υποβάθμιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ως προς την αστυνόμευση της Αιγιάλειας. Τονίζει δε πως τα πράγματα βρίσκονται πέραν των ορίων και όχι σε οριακό σημείο, όπως συνηθίζεται να λέγεται.
Σχολιάζοντας τις ενέργειες για ενίσχυση της υπάρχουσας αστυνομικής δύναμης, τονίζει: ΄΄Αυτό το σωστό, πλην μη ρεαλιστικό αίτημα, για τους λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω, δίνει την αίσθηση στον αναγνώστη που διαβάζει την ¨είδηση¨ ότι υπάρχει αστυνομική δύναμη η οποία και πρέπει να ενισχυθεί. Αυτό είναι και το σωστό θα έλεγε κάποιος. Αυτό όμως είναι λάθος, γιατί αυτή την στιγμή ΔΕΝ υπάρχει πραγματική αστυνομική δύναμη έξω στο πεζοδρόμιο΄΄.

Το Α.Τ. Αιγίου με αριθμούς

Περιγράφοντας την κατάσταση στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, το οποίο συγχωνεύθηκε με την Τροχαία Αιγίου, αναφέρει πως σήμερα έχει ως εξής: Πέντε (5) Αξιωματικούς (μαζί με τον Διοικητή), Έξι (6) Υπαξιωματικούς οι οποίοι εκτελούν καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας (εσωτερική Υπηρεσία, με καθήκοντα τηλεφωνητή, σκοπού κρατητηρίων κτλ). Δώδεκα (12) άτομα (Αστυνομικούς και πολιτικό προσωπικό) σε Υπηρεσία Γραφείου, οι οποίοι απαγορεύεται να εκτελέσουν οποιαδήποτε εξωτερική υπηρεσία. Δέκα (10) μάχιμους Υπαξιωματικούς για να εκτελέσουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εξωτερική υπηρεσία (περιπολικό – σκοπιά – μέτρα τάξης στα δικαστήρια, μεταγωγή ψυχασθενών κτλ. Μάλιστα, αναφέρει αυτοί οι δέκα (10) μάχιμοι Αστυνομικοί για εξωτερικές Υπηρεσίες, πρέπει να καλύψουν 24ωρες βάρδιες, με ρεπό, ασθένειες, άδειες κ.τ.λ. Κι όλα αυτά ενώ ξεκινούν για περιπολία αλλά αν προκύψουν δικαστήρια, που προκύπτουν σχεδόν δύο και τρεις φορές την εβδομάδα, πηγαίνουν και εκεί. Αν προκύψει μεταγωγή για εξέταση ψυχασθενούς, που προκύπτει σχεδόν κάθε εβδομάδα, μεταβαίνουν στο νοσοκομείο του Ρίου.

Από τις 5 μηχανές της ΔΙΑΣ οι δύο λειτουργούν

Σε ό,τι αφορά τη ΔΙ.ΑΣ., οι αστυνομικοί στο σύνολό τους είναι οκτώ (8), δύο ομάδες των τεσσάρων και όχι δώδεκα (12) όπως θα έπρεπε και τρεις ομάδες, για να καλύπτουν ένα ωράριο από τις επτά το πρωί έως τη μία το βράδυ, όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες πόλεις που υπάρχει ΔΙ.ΑΣ. ΄΄Η ΔΙ.ΑΣ στο Αίγιο δημιουργήθηκε για τον ίδιο λόγο που δημιουργήθηκε σε όλη την Ελλάδα. Για την καταπολέμηση των κλοπών, των ληστειών, την προσαγωγή υπόπτων, την σύλληψη επικίνδυνων κακοποιών, την διενέργεια ελέγχων υψηλού κινδύνου και την καταπολέμηση της λεγόμενης βαριάς εγκληματικότητας, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Απέκτησε των σεβασμό και την αγάπη του κόσμου γρήγορα σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην πόλη, γιατί έκανε αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε και το έκανε καλά. Στην αρχή στο Αίγιο, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ είχε και μοτοσυκλέτες για να κάνει την δουλειά της, πράγμα που θεωρείται αυτονόητο και θα έπρεπε να έχει και σήμερα.

Όμως, από πέντε (5) αξιόλογες και όχι καινούριες μοτοσυκλέτες, πλέον έχουν μείνει δύο (2) λειτουργικές, παλαιότερες και καθόλου αξιόμαχες μοτοσυκλέτες, δηλαδή με πολλά χλμ, χωρίς αναρτήσεις, χωρίς φάρους και σειρήνες… Τέλος, σημειώνει πως για τη δημιουργία Ομάδος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας απαιτούνται επίσης τουλάχιστον οκτώ (8) νέοι μάχιμοι Αστυνομικοί και όχι από τους ήδη υπηρετούντες στο Αίγιο, αφού δεν υπάρχουν και να θέλαμε άλλωστε! Εδώ βγαίνουν διαταγές για ενίσχυση των Ο.Π.Κ.Ε των Αθηνών από αστυνομικούς της επαρχίας…΄΄, καταλήγει ο πλήρως κατατοπισμένος αναγνώστης…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr