background img
banner
banner

Η «όμικρον» περικυκλώνει και την Αιγιάλεια

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ

Παρά την μεγάλη έξαρση που παρουσιάζει η μετάλλαξη “όμικρον”, το γεγονός ότι τα κρούσματα συνεχώς αυξάνονται και παρ’ όλη την μεγάλη “καμπάνια” που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση εναντίον του κορωνοϊού ή τον φόβο των πολιτών και των επιβλητικών μέτρων που περιορίζουν κατά πολύ τις καθημερινές δραστηριότητες όλων, υπάρχει ένα αξιοσημείωτο ποσοστό Αιγιαλέων που δεν έχει εμβολιαστεί ούτε με την πρώτη δόση, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι στραβός ο… γιαλός, αλλά το πιθανότερο είναι ότι στραβά “αρμενίζουμε”.

Έχουν εμπιστοσύνη στους γιατρούς αλλά όχι στην κυβέρνηση

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά των εμβολιασμών στα δύο σημεία του δήμου που τελείται η “Επιχείρηση Ελευθερία” αναφέρουν ότι μόλις το 30% των ανεμβολίαστων δημοτών, αποφασίζει να κάνει την πρώτη δόση αυτές τις μέρες, σε αντίθεση με την τρίτη δόση η οποία αφορά το 70% και πλέον όσων ήδη έχουν θωρακίσει τον εαυτό τους με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν “πρώτες δόσεις” στην επιθυμητή κλίμακα και οι λόγοι είναι, ότι αφενός δεν έχουν πειστεί από τους ειδικούς επιστήμονες και το κράτος και αφετέρου ο φόβος των πολλών παρενεργειών που μπορεί να αποφέρει μελλοντικά ένα τέτοιου είδους “τρύπημα”. Είναι προφανές ότι ο κόσμος που ήθελε να δει με… καλό μάτι τη διαδικασία από την αρχή της εμβολιαστικής περιόδου του περασμένου Γενάρη, το είδε, και “ακολούθησε τα βήματα” για την ανοσία. Οι υπόλοιποι όμως, προφανώς “έχασαν” κάθε εμπιστοσύνη σε λόγια κυβερνητικών και υπουργών, αφού ακόμα και εμβολιασμένος να είναι κάποιος, νοσεί και είναι εξίσου επικίνδυνος στην έκθεση της νόσου, με τους ανεμβολίαστους.

1.200 “τσιμπήματα” περίπου στην Αιγιάλεια την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τα δύο σημεία εμβολιασμού στην περιοχή (Κ.Υ. Ακράτας και ΓΝΑΑ) την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν περίπου 350 “τσιμπήματα” στην ανατολική πλευρά του δήμου, ενώ την ίδια στιγμή, στο Νοσοκομείο Αιγίου έγιναν πάνω από 850, τα οποία αφορούσαν είτε την α’ δόση, είτε την γ’ αναμνηστική, κυρίως. Το ποσοστό εμβολιασμού σε επίπεδο δήμου έχει φτάσει στο 60% και έχει πλησιάσει κάπως τον ¨στόχο¨ που είχαν θέσει η 6η ΥΠΕ και οι γιατροί του γενικού συστήματος του ΕΣΥ σε τοπικό επίπεδο, όπου ήταν μετά τις γιορτές να έχουν υπερβεί τους 30.000 οι πλήρως εμβολιασμένους σε όλες τις κοινότητες του δήμου Αιγιάλειας, αλλά και στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι, στο Κ.Υ. Ακράτας το σκεύασμα που χρησιμοποιείται είναι αυτό της εταιρείας BionTeck, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας συνεχίζεται η διαδικασία με τα εμβόλια Johnson and Johnson και Pfizer. Τέλος, να επισημανθεί ότι τις ημέρες των εορτών που ήταν αργίες (25 και 26 Δεκεμβρίου δηλαδή) δεν διεξήχθησαν καθόλου εμβολιασμοί, ενώ την παραμονή των Χριστουγέννων έγιναν περίπου οι μισοί της κάθε δυναμικότητας, με 55 και 130 “τσιμπήματα” αντίστοιχα στα δύο σημεία της Αιγιάλειας.

231 τα νέα κρούσματα στον νομό – Νέο αρνητικό ρεκόρ

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 9.284, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 20.500 θάνατοι, πανελλαδικά. Τη Δευτέρα 27/12 τα νέα κρούσματα σε όλη την Αχαΐα ήταν 231, νούμερο που προβληματίζει ιδιαίτερα αφού μιλάμε για ένα νέο αρνητικό ρεκόρ που είναι προφανές πως εκτοξεύει το νούμερο των ενεργών κρουσμάτων…

Στον Συνοικισμό βρίσκεται Κινητή Μονάδα για να εμβολιάσει τους ενδιαφερόμενους

Με την πρωτοβουλία του δήμου και με την συνεργασία της 6ης ΥΠΕ, συνεχίζεται η υπαίθρια εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έναντι του κορωνοϊού. Έτσι, σήμερα Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού θα βρίσκεται στην περιοχή του Συνοικισμού προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να συμμετέχουν στην εμβολιαστική διαδικασία, με το εμβόλιο κατά του covid-19. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προσέλθουν και να εξυπηρετηθούν από το κινητό συνεργείο, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό ΑΜΚΑ και την αστυνομική ταυτότητα. Όλοι ανεξαιρέτως, θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν είτε για την πρώτη δόση, είτε για τη δεύτερη, είτε για την αναμνηστική δόση με το εμβόλιο της Pfizer της εταιρείας BioNTeck. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.30 το πρωί και θα διαρκέσει 3,5 ώρες περίπου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr