background img
banner
banner

Η ώρα των δημοτικών τελών…

ΤΗΝ  ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Η ώρα για τη διαμόρφωση των δημοτικών τελών για το έτος 2022 έφτασε, καθώς την προσεχή Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις στη δια ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που προηγήθηκε ελήφθη απόφαση για μείωση των τελών από 5% έως 10% μεσοσταθμικά σε ό,τι αφορά τα τέλη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αγροτών, απαλλαγή καταβολής τελών για τους επαγγελματίες της πλατείας Αγ. Λαύρας και αύξηση για τις ΔΕΚΟ. Μάλιστα, η πρόταση που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία ήταν αυτή της επικεφαλής της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσως Ψυχράμη και υποστηρίχθηκε και από τη δημοτική αρχή. Με ενδιαφέρον αναμένονται οι προτάσεις που θα καταθέσουν στη σημερινή συνεδρίαση οι υπόλοιπες τρεις παρατάξεις οι οποίες ζήτησαν από την Οικονομική Υπηρεσία τα στοιχεία ώστε να τα εξετάσουν και να πράξουν αναλόγως.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:

  1. Καθορισμός τιμής χρήσης βυτιοφόρου οχήματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  2. Καθορισμός τέλους καθαριότητας και φωτισμού εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  3. Καθαρισμός δικαιώματος εμπορίας ποσίμων υδάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  4. Καθορισμός τιμής χρήσης καλαθοφόρου οχήματος εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  5. Καθορισμός συντελεστή για την επιβολή τέλους ακίνητης περιουσίας (Τ.Α.Π.) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έ-τος 2022.
  6. Καθορισμός τέλους διαφήμισης εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  7. Καθορισμός τέλους χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  8. Υποβολή πρότασης προς τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον καθορισμό ημερήσιου τέλους Λαϊκών Αγορών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  9. Καθορισμός δικαιώματος χρήσης υπηρεσίας Κοιμητηρίων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  10. Καθορισμός τέλους διαμονής παρεπιδημούντων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  11. Καθορισμός τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών καταστημάτων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  12. Επιβολή φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων και καθορισμός συντελεστών εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγιαλείας, για το έτος 2022.
  13. Έγκριση έκτακτης ενίσχυσης στο Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας», για την κάλυψη απώλειας εσόδων από τα Σχολικά Κυλικεία αρμοδιότητάς του.
  14. Παραχώρηση χρήσης ακινήτου που βρίσκεται στον οικισμό Λαμπιρίου της Δημοτικής Κοινότητας Ζήριας Δήμου Αιγιαλείας στον Φιλοπροο-δευτικό Σύλλογο Λαμπιρίου.

Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr