background img
banner
banner

Κατάρτιση προϋπολογισμού Δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2022

ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η κατάρτιση προϋπολογισμού του δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2022 μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, μεταξύ των 16 θεμάτων που συνολικά περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία την περασμένη εβδομάδα στην Οικονομική Επιτροπή, με την εισήγηση της δημοτικής αρχής να καταψηφίζεται από την επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη και τον εκπρόσωπο της παράταξης «Μπροστά για την Αιγιάλεια» Γιώργο Κουβαρά. Επίσης, τα μέλη της παράταξης Γούτου, απουσίαζαν από τη συνεδρίαση.

Δική της πρόταση ετοιμάζει η «Ποιοτική Αιγιάλεια»

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στην Ο.Ε. αναρωτιούνται πώς τίθεται το θέμα του προϋπολογισμού για λήψη απόφασης, τη στιγμή που μέχρι χθες δεν είχε εγκριθεί το προσχέδιο προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο. Ενδεικτικά είναι τα όσα ανέφερε η κ. Ψυχράμη στο protionline.gr: ΄΄Έχουμε σοβαρές ενστάσεις στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, σε σχέση με την κατανομή των πόρων. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές και έχουμε δική μας πρόταση επί του προϋπολογισμού. Όμως δεν έχει εγκριθεί ακόμη το προσχέδιο του προϋπολογισμού από το Παρατηρητήριο και είναι απορίας άξιο πώς καλούμαστε να εγκρίνουμε σχέδιο το οποίο δεν έχουμε΄΄.

Τα θέματα της ημερησίας διάταξης

Τα θέματα πάντως πάνω στα οποία καλείται να αποφασίσει η Ο.Ε. στη συνεδρίασή της που ξεκινά στη 1.00 μετά το μεσημέρι, είναι τα ακόλουθα:

  1. Έγκριση νέας παράτασης συμβάσεων προσωπικού ΙΔΟΧ για την αντιμετώπιση άμεσων αναγκών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19 για διάστημα τριών μηνών από τη λήξη τους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 147 του Ν. 4831/2021.
  2. Υποβολή πρότασης του Δήμου Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) στην Πρόσκληση «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΜΙΚΡΟΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» της ΕΥΔ Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».
  3. Έγκριση Πρακτικού παράτασης ισχύος προσφορών & εγγυητικών επιστολών συμμετοχής, για την ανάδειξη αναδόχου για το έργο: «Τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις στις Τ.Κ. Κουνινάς, Μελισσίων και στις περιοχές Κάτω Πτέρη και Αγίου Ανδρέα.
  4. Αποδοχή ποσού από το τέλος διαφήμισης – κατηγορίας Δ΄, αποδοχή εσόδου από το τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ), Αποδοχή των 10η, 11η και 12η μηνιαίων κατανομών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2021 για κάλυψη δαπανών εκτέλεσης έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων και έγκριση 11ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.
  5. Απαλλαγή υπολόγου εντάλματος προπληρωμής για «Έξοδα κίνησης ιδιόκτητων μεταφορικών μέσων (καύσιμα, λιπαντικά, διόδια κλπ.) για την πληρωμή διοδίων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου μας.
  6. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού πάγιας προκαταβολής Προέδρων Κοινοτήτων Δήμου Αιγιαλείας.
    Ακόμη,
  7. Έγκριση απόδοσης λογαριασμού πάγιας προκαταβολής Αιγιαλείας.
  8. Έγκριση Απολογισμού και προέλεγχος Ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης του Δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2020.
  9. Έγκριση απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας» σχετικά με την έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού οικονομικού έτους 2020.
  10. Έγκριση απόφασης του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», σχετικά με τη σύνταξη και ψήφιση του προϋπολογισμού και της στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων έτους 2022.
  11. Κατάρτιση προϋπολογισμού του Δήμου Αιγιαλείας για το οικονομικό έτος 2022.
  12. Καθορισμός όρων διακήρυξης για την μίσθωση ακινήτου σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Διακοπτού Δήμου Αιγιαλείας, προκειμένου να χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης οχημάτων για την εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών.
  13. Έγκριση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αγροτική οδοποιία Δήμου Αιγιαλείας».
  14. Έγκριση κίνησης οχημάτων του Δήμου μας εκτός των ορίων του Δήμου Αιγιαλείας για την εκτέλεση υπηρεσίας.
  15. Έγκριση διαγραφής κλήσεων Κ.Ο.Κ. λόγω κατοχής ειδικής άδειας εισόδου στο χώρο των Υψηλών Αλωνίων Κοινότητας Αιγίου Δήμου Αιγιαλείας.
  16. Έγκριση διαγραφής μέρους τέλους 0,5% και προστίμου (διπλή δραστηριότητα).

Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr