background img
banner
banner

Κατεδάφισαν σπίτι και εναπόθεσαν τα μπάζα σε δρόμο!

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Δεν δείχνουν διατεθειμένοι να… βάλουν μυαλό κάποιοι δημότες, οι οποίοι, όχι μόνο δεν σέβονται τις προσπάθειες της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου για καθαρή πόλη, αλλά λειτουργούν και εις βάρος των συμπολιτών τους. Τι κι αν τα συνεργεία καθαριότητας πασχίζουν να μην υπάρχει η παραμικρή παράλειψη στην αποκομιδή, η πράξη πολίτη να γκρεμίσει στην ιδιοκτησία του και να εναποθέσει τα μπάζα σε έναν άσχετο δρόμο, μόνο αγανάκτηση και θυμό μπορεί να προκαλέσει.

Τη στιγμή που η αντιδημαρχία Καθαριότητας αναζητεί και βρίσκει τρόπους για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ώστε να πάψει να επιβαρύνεται τόσο το δημοτικό ταμείο από τη μεταφορά τους, κάποιοι πολίτες αρκούνται απλώς να διώξουν ό,τι αυτοί δεν θέλουν στο σπίτι τους, αδιαφορώντας εάν πλήττουν τους άλλους και το περιβάλλον. Με ανάλογη κοντόφθαλμη λογική κινήθηκε και ο ιδιοκτήτης που πραγματοποίησε εργασίες στο σπίτι του σπάζοντας τοίχους και στη συνέχεια πήρε τα μπάζα και τα άφησε κατά μήκος της οδού Παυσανίου, απέναντι από την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή, πλησίον του δρόμου που ενώνει την οδό με τα Σταφιδάλωνα.

Χρειάζεται μηχάνημα GCB για να «σηκωθούν»

Δεν πίστευε στα μάτια του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος όταν μετά από σχετική καταγγελία επισκέφθηκε το σημείο. Πέτρες, ογκώδη σπασμένα τσιμέντα, κλαδιά, σακούλες, χαρτοκούτια, όλα τοποθετήθηκαν… επιμελώς δίπλα σε κάδο, καταλαμβάνοντας πολλά μέτρα κατά μήκος του δρόμου. ΄΄Όπως φαίνεται κάποιοι άδειασαν φορτηγό με μπάζα στον δρόμο και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή. Είναι απορίας άξιο πώς δεν τους αντιλήφθηκαν οι περίοικοι. Δυστυχώς, έχουμε κάνει έναν μεγάλο αγώνα να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή και συνεχίζουμε να πασχίζουμε για τη βελτίωση της εικόνας της. Πλην όμως υπάρχουν κι αυτοί που χωρίς λογική λειτουργούν κάπως έτσι΄΄, τόνισε ο κ. Καραΐσκος.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η αντίδραση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, είπε: ΄΄Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να βάλουμε ένα μηχάνημα GCB και να τα σηκώσουμε. Αυτός που το έκανε όχι μόνο δεν σκέφτηκε το περιβάλλον, αλλά δεν αναλογίστηκε καν το γεγονός ότι έτσι επιβαρύνει τον δήμο και τους συνδημότες του΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr