background img
banner
banner

“Μαγικές δραστηριότητες” από το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΒΟΗΘΗΜΑ… ΓΕΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗ!

Δύο ξεχωριστές και πανέμορφες πρωτοβουλίες από μαθητές, καθηγητές και γονείς, ολοκληρώθηκαν αυτές τις μέρες στην εκπαιδευτική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Οι γεμάτες “φορτισμένες” συναισθηματικά δραστηριότητες προσφοράς στον συνάνθρωπο από τα παιδιά του σχολείου, έγιναν με αφορμή τον ερχομό των εορτών και στόχο είχαν τη συμμετοχή τους στο απόλυτο “πνεύμα των Χριστουγέννων” και της θετικής ενέργειας.

Οι δύο δράσεις αφορούσαν τη συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο της πόλης, ενώ η δεύτερη είχε να κάνει με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “Κάνε Μια Ευχή” του Διεθνούς Οργανισμού “Make A Wish”.

Επί έναν μήνα περίπου οι μαθητές του σχολείου (από τις 20 Νοεμβρίου) με την αμέριστη συμπαράσταση των αρμόδιων καθηγητών τους, συγκέντρωναν τα φάρμακα ένα – ένα, προκειμένου να παραδοθούν στο Κοινωνικό Φαρμακείο της περιοχής όσα περισσότερα μπορούσαν.

Η ποσότητα των φαρμάκων τελικά ήταν ανέλπιστα μεγάλη, καθώς μαζεύτηκαν αρκετές σακούλες με φαρμακευτικά προϊόντα πάσης φύσεως (από ασπιρίνες μέχρι και εξειδικευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα) και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, μια μικρή ομάδα από μαθητές συνοδευόμενοι από καθηγητή, μετέβησαν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Παναγιωτοπούλων και παρέδωσαν το συγκεντρωμένο υλικό. Η αξία της προσπάθειας και η συγκίνηση, ξεπέρασαν την ποσότητα των συγκεντρωμένων φαρμάκων, φυσικά.

Οικονομική βοήθεια από τους μαθητές του σχολείου στο “Κάνε μια ευχή”

Ταυτόχρονα, αυτές τις τελευταίες βδομάδες που “έφερναν” τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην τελική ευθεία, οι μαθητές του σχολείου συγκέντρωσαν ένα διόλου… ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο και έστειλαν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο “Κάνε μια ευχή”, όπου δραστηριοποιείται στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς.

Η πανελλαδική Εταιρεία που κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες παιδιών από 3 έως 18 ετών, με σοβαρές και απειλητικές για τη ζωή τους ασθένειες, έλαβε έγκαιρα τη… βοήθεια από τα παιδιά του ιστορικού σχολείου της Αιγιάλειας. Το “Κάνε μια ευχή”, είναι από τις κορυφαίες στο είδος της οργάνωση στην Ελλάδα με έδρα την Αττική, η οποία στηρίζεται αποκλειστικά σε χορηγίες και δωρεές ιδιωτών, εταιρειών, φορέων και σχολικών μονάδων, χωρίς όμως να λαμβάνει ουδέποτε κρατική επιχορήγηση. Η Εταιρεία, σαν επιβράβευση των προσπαθειών, αποστέλλει ένα “αστεράκι ευχών” το οποίο ήδη… στολίζει χριστουγεννιάτικα δέντρα πολλών παιδιών στην Αιγιάλεια.

“Οι δράσεις είχαν σαν βασικό κίνητρο, την αγάπη”

Μιλώντας στο protionline.gr η διευθύντρια της σχολικής μονάδας Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, τόνισε μεταξύ άλλων για τις δύο όμορφες δραστηριότητες που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν οι μαθητές και οι καθηγητές τους: “Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη και οι άγιες μέρες των εορτών που διανύουμε κάνει κάθε τέτοια προσπάθεια, ακόμα πιο σημαντική και πολύτιμη, αφού πρόκειται για προσπάθειες που έχουν σαν βασικό τους κίνητρο, την αγάπη” ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει: “Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ και τα παιδιά που συμμετείχαν σε όλο αυτό, αλλά και τους γονείς τους. Επίσης, πολύτιμη ήταν η βοήθεια των καθηγητών που “έτρεξαν” την όλη προσπάθεια. Σκοπεύουμε να κάνουμε πολλές κοινωνικές δράσεις στο άμεσο μέλλον, καθώς με αυτόν τον τρόπο μαθαίνουν και τα παιδιά την ουσία της προσφοράς και βέβαια, αποκτούν κοινωνική ενσυναίσθηση και ευθύνη. Έστω και… ένα παιδικό πρόσωπο να έγινε χαρούμενο από αυτή την προσπάθεια των μαθητών μας, εμείς είμαστε ήδη ευτυχισμένοι!”.

Τέλος, να αναφερθεί ότι οι καθηγητές που συντόνισαν τις δύο όμορφες και σημαντικές “ευχές” των μαθητών του 1ου Γυμνασίου, ήταν η Οικονομολόγος κ. Μάμαλη και οι Φιλόλογοι κ. Γαλανοπούλου και κ. Παπανικολάου. Τα παιδιά των Γυμνασίων της ευρύτερης περιοχής, έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι η αγάπη για τον συνάνθρωπο – η θετική ενέργεια – είναι το “κλειδί” για την ικανοποίηση όλων των όμορφων συναισθημάτων που μπορούν να τρέφουν οι παιδικές ψυχές. Και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αιγίου το απέδειξαν περίτρανα για ακόμα μια φορά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr