background img
banner
banner

Με λίγες αλλαγές… ο καθορισμός μελών στα Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων και Επιτροπών του Δήμου

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΓΟΥΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Την «τράπουλα» για τον καθορισμό νέων διοικητικών συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα του δήμου, καλείται να… ανακατέψει ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος εμπράκτως κινείται στη λογική των συνεργειών, δεδομένων και των τελευταίων αποφάσεων για τέλη και τεχνικό πρόγραμμα, με δεδομένη βέβαια και την πρόθεσή του να διατηρήσει την καλή σχέση με τους συνεργάτες του και να κρατήσει συμπαγή την παράταξή του.

Την προσεχή Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα οριστεί, κατά πάσα πιθανότητα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, Νομικού Προσώπου «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία», Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας, καθώς η θητεία τους έχει λήξει τυπικά στις 31 Οκτωβρίου, δεδομένου ότι ο νόμος προβλέπει 2,2 χρόνια. Σημειώνεται ότι στις διατάξεις νόμων, προεδρικών διαταγμάτων και λοιπών κανονιστικών πράξεων, προβλέπεται ο ορισμός μελών στη διοίκηση των νομικών προσώπων των δήμων, καθώς και των συνδέσμων τους, κατά συγκεκριμένη αναλογία, τα τρία πέμπτα (3/5) των μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, με τους αναπληρωτές τους, υποδεικνύονται από τον δήμαρχο ή τον περιφερειάρχη, αντίστοιχα, και τα δύο πέμπτα (2/5) από τις λοιπές παρατάξεις.

Τα πρόσωπα που είχε αποφασίσει να προτείνει η αντιπολίτευση

Αυτός ήταν και ο λόγος που στις 10 Νοεμβρίου είχαν κληθεί οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συνεδριάσουν για να ορίσουν εκπροσώπους σε Επιτροπές και Νομικά Πρόσωπα. Μάλιστα σε εκείνη τη συνεδρίαση είχαν παραστεί τρεις από τις πέντε παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αφού απουσίαζε η «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη, επιθυμώντας για τα υπόλοιπα δύο χρόνια και δύο μήνες της δημοτικής θητείας, στις θέσεις αυτές να οριστούν πρόσωπα από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, όπως αυτές επιλέξουν. Απουσίαζε ακόμη και η «Λαϊκή Συσπείρωση» που εκπροσωπείται από την Αγγελική Κουρή. Επίσης, στην ψηφοφορία που είχε διενεργηθεί δεν είχε συμμετάσχει ο επικεφαλής της «Αιγιαλέων Πόλις» Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος που συνεργάζεται με την παράταξη του δημάρχου. Η ψηφοφορία για τον ορισμό μελών είχε γίνει ανάμεσα στην παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου και στην παράταξη «Μπροστά για την Αιγιάλεια» του Τάκη Παπακωνσταντινόπουλου.

Σε όλες τις προτάσεις επικράτησε λόγω πλειοψηφίας η εισήγηση του κ. Γούτου, προτείνοντας: Για το ΝΠΔΔ: δημοτικοί σύμβουλοι: 1. Γιώργος Γιοβάς – Μιχάλης Κυριακόπουλος (αναπληρωματικός), 2. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος – Δημήτρης Μπούνιας (αναπληρωματικός), Δημότες: 1. Μιχάλης Κωνσταντίνου – Θανάσης Ξυγκάς (αναπληρωματικός), 2. Ειρήνη Δούσκα – Βασιλική Μπεγοπούλου (αναπληρωματική), 3. Νούλα Ντερέκη – Βάσω Χριστοπούλου (αναπληρωματική). Για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.: Δημοτικοί σύμβουλοι: 1 Βασίλης Χριστόπουλος – Παναγιώτης Τσερεντζούλιας (αναπληρωματικός), 2. Πάνος Γιαννούλης – Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος (αναπληρωματικός). Δημότες: 1. Μαρία Φάκου – Ειρήνη Γεωργιάδου (αναπληρωματική). Για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο: Δημοτικοί σύμβουλοι: 1. Πάνος Γιαννούλης – Μιχάλης Κυριακόπουλος (αναπληρωματικός). Για την Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Δημοτικοί σύμβουλοι: 1. Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος – Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος (αναπληρωματικός). Δημότες: 1. Κωνσταντίνα Τρανούλη – Κατερίνα Καραφωτιά (αναπληρωματική). Για την Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης: Δημοτικοί Σύμβουλοι: 1. Αθανάσιος Χρυσανθόπουλος – Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος (αναπληρωματικός). Δημότες: 1. Πολυξένη Αντωνοπούλου – Ρέα Πλιατσικούρα (αναπληρωματική).

Ο γρίφος για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν προβλέπονται αλλαγές προσώπων πάντως στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ και εκπροσώπων στον ΣΥΔΙΣΑ, καθώς οι διοικήσεις τους έχουν ψηφιστεί για 4 χρόνια και 4 μήνες. Ωστόσο, έως τις 9 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει γίνει ορισμός του νέου (εφόσον ο δήμαρχος αποφασίσει πως πρέπει να αντικατασταθεί) προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής αλλά και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου.

Μιλώντας στο protionline.gr  για το θέμα, ο δήμαρχος σημείωσε: ΄΄Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο, έχουμε δυνατότητα μέχρι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, να πραγματοποιήσουμε το ανάλογο Δημοτικό Συμβούλιο. Η δική μου πρόθεση είναι να γίνει πολύ νωρίτερα΄΄. Ερωτηθείς για το εάν σκοπεύει να προχωρήσει σε αντικαταστάσεις προσώπων, είπε λακωνικά: ΄΄Εκτιμώ πως δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές καθώς είμαστε ικανοποιημένοι από την μέχρι τώρα πορεία και το έργο που έχει παραχθεί σε όλους τους τομείς΄΄.

Όσο περνούν οι μέρες πάντως και πλησιάζει ο καιρός που θα ληφθούν οι αποφάσεις, φημολογούνται αλλαγές, με πληροφορίες να θέλουν τον δήμαρχο να κλίνει προς την μετακίνηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Ντίνου προς τη θέση του προέδρου του ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία» και την ως τώρα αντιδήμαρχο Ακίνητης Περιουσίας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας Μαρία Γιδά να μετακινείται στην προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Βεβαίως, σε μία τέτοια περίπτωση, ο δήμαρχος θα πρέπει να επιλύσει τον «γρίφο» που να καλύψει το κενό στην εν λόγω αντιδημαρχία. Αλλαγές πάντως ίσως προετοιμάζει και η αντιπολίτευση, καθώς πληροφορίες θέλουν τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Γούτο να επιθυμεί να συμμετέχει ως μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, στην οποία ως τώρα, η παράταξή του εκπροσωπείται από τους δημοτικούς συμβούλους Περικλή Παπαγιαννακόπουλο και Βασίλη Τομάρα.

Όπως και να έχει, τα άτομα που θα κληθούν να στελεχώσουν νομικά πρόσωπα και επιτροπές, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα και το έργο τους αλλά και στους μελλοντικούς συσχετισμούς δεδομένου ότι η προεκλογική περίοδος για τις δημοτικές εκλογές του 2023 δεν είναι καθόλου μακριά…

Ποιοι αιρετοί συμμετέχουν ως τώρα στα Δ.Σ.

Με την υπ’ αριθ. 460/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», συμμετέχουν οι εξής δημοτικοί σύμβουλοι:

  1. Ανδριόπουλος Παναγιώτης ως πρόεδρο, με αναπληρωτή (στη θέση του μέλους) τον Γ. Ντίνο,
  2. Φραγκονικολόπουλος Γιώργος, με αναπληρωτή τον Χριστόπουλο Γ. Βασίλειο,
  3. Μαρινόπουλος Παναγιώτης, με αναπληρωτή τον Μάρκου Παναγιώτη,
  4. Βαρδάκης Στράτος με αναπληρώτρια την Καρρά Μαρία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας είναι ενδεκαμελές και αποτελείται από τους εξής:

  1. Πρόεδρος: Τσουκαλά Μαρία,
  2. Αντιπρόεδρος : Γιαννούλης Παναγιώτης,
  3. Τακτικά Μέλη: Γιαννοπούλου Ευαγγελία,
  4. Γιδά Μαρία,
  5. Καραθανασοπούλου Αθανασία,
  6. Κλιματσάκη Αλεξάνδρα,
  7. Λιάμης Παναγιώτης,
  8. Μάρκου Παναγιώτης,
  9. Σμυρνιώτη Νατάσα,
  10. Σπυροπούλου Ζουμπουλιά,
  11. Φραντζής Χρήστος.

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έχει ως εξής:

  1. Πρόεδρος: Βασίλειος Χριστόπουλος,
  2. Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος.
  3. Τακτικά Μέλη: Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος,
  4. Προϊστάμενος Λιμενικής Αρχής Μιχαήλ Κωστάκης,
  5. Ιερόθεος Μουρίκης, δημότης,
  6. Αδαμαντία Παρίση, δημότισσα,
  7. Βενετία Θεοδωροπούλου, δημότισσα.
  8. Αναπληρωματικά Μέλη: Μαρία Γιδά, Δημοτική Σύμβουλος,
  9. Νικόλαος Καραΐσκος, Δημοτικός Σύμβουλος,
  10. Παναγιώτης Μάρκου, Δημοτικός Σύμβουλος,
  11. Νόμιμος αναπληρωτής του Προϊσταμένου της Λιμενικής Αρχής Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, δημότης,
  12. Γεωργία Μπίρη, δημότισσα,
  13. Σοφία Αντωνάτου, δημότισσα.

Τη Σχολική επιτροπή Α’ /θμιας εκπαίδευσης, αποτελούν:

  1. Πρόεδρος: Δημήτριος Ελευθεριώτης,
  2. αντιπρόεδρος: Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος.
  3. Τακτικά Μέλη: Μαρία Γιδά Δημοτική Σύμβουλος,
  4. Γεώργιος Ντίνος Δημοτικός Σύμβουλος,
  5. Παναγιώτα Γκρέμου-Γούσα, Δημοτική Σύμβουλος,
  6. Δημήτριος Παναγιωτακόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος,
  7. Αθηνά Σκανδάμη Προϊσταμένη 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου,
  8. Τριαντάφυλλος Κιντής, Διευθυντής 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου,
  9. Αικατερίνη Παππά, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας,
  10. Παναγιώτα (Τούλα) Σταυροπούλου δημότισσα,
  11. Μαρία Παπακανέλλου δημότισσα,
  12. Αλεξάνδρα Φωτεινού δημότισσα,
  13. Νικόλαος Ρεκατσούνης δημότης,
  14. Φίλιππος Δεληγεωργόπουλος δημότης,
  15. Ελένη Κωσταρίδη δημότισσα,
  16. Ανδρέας Μαγκλάρας δημότης.

Τέλος, τη Σχολική επιτροπή Β’ /θμιας εκπαίδευσης αποτελούν:

  1. Πρόεδρος: Γρηγόριος Τριανταφυλλόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος,
  2. Αντιπρόεδρος: Μαρία Γιδά.
  3. Τακτικά Μέλη: Δημήτριος Καλαμίδας Δημοτικός Σύμβουλος,
  4. Βασιλική Ψυχράμη-Σταυροπούλου Δημοτική Σύμβουλος.
  5. Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος, Διευθυντής 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου.
  6. Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Διευθυντής 1ου ΕΚ Αιγίου.
  7. Κωνσταντίνος Καϊάφας, εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Αιγιαλείας.
  8. Αναστασία Μελή, εκπρόσωπος της Μαθητικής Κοινότητας.
  9. Σωκράτης Μαυρίδης δημότης.
  10. Αναστασία Παπαλεξίου δημότισσα.
  11. Παρασκευή Γρυλλή δημότισσα.
  12. Παναγιώτα (Τούλα) Σταυροπούλου δημότισσα.
  13. Αθανάσιος Κάλπης δημότης,
  14. Ευάγγελος Κουτρουμπέλης δημότης,
  15. Ιωάννης Γιδάς δημότης.

Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr