background img
banner
banner

Με σοβαρό κάταγμα στο χέρι 25χρονος μετά το τροχαίο στον κόμβο καρμανιόλα στην Άβυθο

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΗΜΑΝΣΗ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Ένα ακόμα σοβαρό τροχαίο το μεσημέρι της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου, ήρθε να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο της διασταύρωσης καρμανιόλα της Αβύθου με το Πανόραμα στον κόμβο της Ροδοδάφνης.

Ήταν 3 το μεσημέρι, όταν μηχανή μεγάλου κυβισμού, διερχόμενη από Σελιανίτικα συγκρούστηκε με Ι.Χ. αυτοκίνητο που ερχόταν από Αίγιο και έστριβε για Πανόραμα.

Η μηχανή έπεσε με δύναμη στην πόρτα του συνοδηγού του οχήματος, με τον 25χρονο οδηγό της να ίπταται και να χτυπά σοβαρά το δεξί του χέρι. Άναυδος ο οδηγός του οχήματος, μάρκας Mercedes, κάλεσε τις πρώτες βοήθειες και στο σημείο βρέθηκαν δύο ασθενοφόρα και άντρες της Τροχαίας Αιγίου για καταγραφή του συμβάντος και ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αιγίου, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στο δεξί του χέρι, προτίμησε όμως να μην χειρουργηθεί στο τοπικό ίδρυμα, αλλά να υπογράψει και να φύγει για νοσοκομείο των Πατρών, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Χρειάζεται νέα κυκλοφοριακή μελέτη

Το περιστατικό ήρθε να θυμίσει στους ιθύνοντες την ανάγκη νέας κυκλοφοριακής μελέτης στο σημείο, πριν θρηνήσουμε θύματα, με τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Αιγίου, Λεωνίδα Καράμπελα να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με τον κ. Καράμπελα είναι προτιμότερο να κλείσει η παράκαμψη προς τον οικισμό Πανοράματος, εφόσον υπάρχει άλλη είσοδος ένα χιλιόμετρο πιο πέρα και έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές στην κατασκευάστρια εταιρία Intrakat την ανάγκη νέας κυκλοφοριακής μελέτης.

Το protionline.gr επικοινώνησε με τον προϊστάμενο διαχείρισης έργων της Π.Ε.Ο. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Θεόδωρο Τζιόλα, ο οποίος ήταν ενήμερος για το τροχαίο ατύχημα της Κυριακής, αλλά και την ανάγκη για αλλαγή στη σήμανση προκειμένου να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Όπως επισήμανε «είναι δύσκολο να γίνει νέα κυκλοφοριακή μελέτη, εφόσον η προηγούμενη είχε γίνει από την ΕΡΓΟΣΕ και την «Ολυμπία Οδό» χωρίς να περάσει από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η υπάρχουσα μελέτη εκ του αποτελέσματος έχει αδυναμίες λόγω της κολώνας που κρύβει την ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς.

Το θέμα έχει απασχολήσει την υπηρεσία μας και ήδη απαγορεύσαμε τη διέλευση από την Άβυθο στο σημείο. Το επόμενο βήμα είναι να βρούμε τρόπο, προκειμένου να απαγορεύεται και η είσοδος στο Πανόραμα από τον συγκεκριμένο κόμβο στους διερχόμενους οδηγούς από Αίγιο».

Μάλιστα ο κ. Τζιόλας εμφανίστηκε βέβαιος ότι αν και δύσκολα, θα δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα, προκειμένου να αποφεύγονται τα τροχαία δυστυχήματα στο σημείο της Παλαιάς Εθνικής Οδού.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr